Fotograf:
Melk.no
En nydelig pai. Anbefales! Oppskriften inneholder
255 Kalorier,
30 g Karbo,
4 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rabarbrapai med jordbær er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3537 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rabarbrapai med jordbær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 254.76 | 3 333.53 | Kcal |
Protein | 3.92 | 51.29 | gram |
Karbohydrat | 29.92 | 391.50 | gram |
Kostfiber | 2.55 | 33.37 | gram |
Fett | 12.70 | 166.18 | gram |
Mettet fett | 7.63 | 99.84 | gram |
Salt | 0.38 | 5.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.93 | Kr 64.51 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 309 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha hvetemel, sukker, salt, egg, bakepulver og smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Ha deigen ut på et bakebord og elt deigen raskt sammen.
Har du ikke foodprosessor, tilsetter du mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smulet masse. Lag en grop i midten og tilsett eggene. Arbeid deigen raskt sammen.
Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minst 30 minutter. Kjevle vel halvparten av deigen ut til en rund leiv og kle bunn og kant på en smurt paiform, ca 26 cm i diameter. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel.
Vend sukker og potetmel i oppkuttet jordbær og rabarbra og fordel dette jevnt i paiformen.
Kjevle resten av deigen ut til et lokk og legg det over fyllet, eller skjær deigremser og legg som et gitter over fyllet. Prikk heldekkende lokk med en gaffel. Pensle med egg.
Stek paien i forvarmet ovn ved 225 ºC i ca 30 minutter.
Server paien lun med krem, vaniljeis, vaniljekesam eller vaniljesaus
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 31275)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Innlagt dato:2014-03-20
Oppdatert dato:2014-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift