Fotograf:Brodogkorn.no Fruktterte er en flott dessert i konfirmajoner og brylluper. Denne oppskriften er utviklet av landslagskonditor Annemari Erlbeck.
Nøttebunn:
1. Bland nøtter og melis.
2. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend det tørre forsiktig inn i marengsen.
3. Fyll røren i smurte porsjonsformer eller stryk ut på stekeplate i ønsket tykkelse.
4. Stek kakene midt i ovnen på 170° C i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Vaniljekrem:
5. Bland maizena med litt av melken.
6. Ha i eggeplommen og bland til en jevn røre. Spe med resten av melken og tilsett fløte, sukker og frø fra vaniljestangen.
7. Hell røren i en kjele og kok opp under omrøring. Bruk visp og pass på å vispe i hele bunnen for å unngå at kremen svir seg. La røren koke i 15 sekunder og sil over i en bolle. Avkjøl.
Montering:
8. Fyll de stekte nøttebunnene med vaniljekrem.
9. Pynt med jordbær eller andre friske bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 30219)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-02-28
Oppdatert dato:2021-08-04