Fotograf:
Brodogkorn.no
Fruktterte er en flott dessert i konfirmajoner og brylluper. Denne oppskriften er utviklet av landslagskonditor Annemari Erlbeck. Oppskriften inneholder
244 Kalorier,
29 g Karbo,
6 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fruktterte på nøttebunn er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fruktterte på nøttebunn med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 243.80 | 2 186.64 | 136.67 | Kcal |
Protein | 5.65 | 50.67 | 3.17 | gram |
Karbohydrat | 29.16 | 261.54 | 16.35 | gram |
Kostfiber | 1.16 | 10.40 | 0.65 | gram |
Fett | 11.36 | 101.89 | 6.37 | gram |
Mettet fett | 3.44 | 30.85 | 1.93 | gram |
Salt | 0.14 | 1.24 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.36 | Kr 39.10 | Kr 2.44 | .- |
Hele oppskriften veier | 897 totalt | 897 pr porsj | 56 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Nøttebunn:
1. Bland nøtter og melis.
2. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend det tørre forsiktig inn i marengsen.
3. Fyll røren i smurte porsjonsformer eller stryk ut på stekeplate i ønsket tykkelse.
4. Stek kakene midt i ovnen på 170° C i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Vaniljekrem:
5. Bland maizena med litt av melken.
6. Ha i eggeplommen og bland til en jevn røre. Spe med resten av melken og tilsett fløte, sukker og frø fra vaniljestangen.
7. Hell røren i en kjele og kok opp under omrøring. Bruk visp og pass på å vispe i hele bunnen for å unngå at kremen svir seg. La røren koke i 15 sekunder og sil over i en bolle. Avkjøl.
Montering:
8. Fyll de stekte nøttebunnene med vaniljekrem.
9. Pynt med jordbær eller andre friske bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 30219)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-02-28
Oppdatert dato:2013-02-28
Lesere:
2598 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift