Fotograf:
Matprat.no
Lag en lekker tertebunn og fyll med eggekrem og jordbær eller bringebær. En blanding med frukter smaker også godt. Oppskriften inneholder
209 Kalorier,
20 g Karbo,
4 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bærterte med eggekrem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bærterte med eggekrem med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 209.32 | 3 399.15 | 424.89 | Kcal |
Protein | 3.84 | 62.36 | 7.79 | gram |
Karbohydrat | 19.70 | 319.91 | 39.99 | gram |
Kostfiber | 1.06 | 17.21 | 2.15 | gram |
Fett | 12.56 | 203.96 | 25.50 | gram |
Mettet fett | 7.18 | 116.60 | 14.57 | gram |
Salt | 0.15 | 2.37 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.30 | Kr 69.83 | Kr 8.73 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 624 totalt | 1 624 pr porsj | 203 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
I stekeovn ved 200 °C
Tertebunn:
Ha mel og sukker i en bolle, gjerne i en matprosessor. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplomme og vann og bland deigen raskt sammen. Trykk deigen tynt og jevnt ut i en paiform (24-26 cm). Klem den godt inntil og jevnt opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med gaffel. La formen stå kjølig minst 45 minutter. Stek paibunnen i ovnen 12-15 minutter, til den er gjennomstekt og svakt gyllen. Avkjøl.
Eggekrem:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen ”sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann. Rør av og til slik at kremen blir jevn og ikke danner snerk.
Servering:
Fyll paibunnen med eggekremen og legg på rikelig med rensede bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5788 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 25179)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-10-14
Oppdatert dato:2008-10-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift