Nyttårsmeny med oksefilet


Oppdatertdato: 2019-12-27 Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, og de er alle tilpasset hverandre. Alle sammen er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Disse menyene tar litt tid og er for den store festen med familie og venner. Jeg har og 2 alternative menyer som er raske og enklere.
Denne første nyttårsmenyen er en meny med helstekt oksefilet, hummer forrett og en isdessert. Først under her er hummeren, og så kommer oksefileten og dessert lenger nede.

Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende

Nyttårsmeny med oksefilet

Nyttårsmeny med kalkun

Nyttårsmeny med kveite

Nyttårsmeny med lammecarre

Nyttårsmeny med reinsdyr

2 enkle menyer

Enkel nyttårsmeny med biff

Enkel nyttårsmeny med laks


Annonse



Hummer naturell som forrett


Prøv også Hummer naturell som forrett.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.03.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Alf Børjesson

Ingredienser

2 hummer á 350 - 400 g
majones
1 -2 sitroner
noen salatblad
ristet loff og smør



Fremgangsmåte

Anrett 1/2 hummer på hver tallerken med et salatblad og litt majones, en skive ristet loff, smør og et par sitronbåter.

Oppdeling av hummer:
Ta tak inntil klofeste og vri klørne av. Del hummeren langsetter på ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover. Deretter snur du hummeren og deler hodet på langs.

Ta bort paven(magesekken) foran i hodet. Knekk hvert ledd på klørne så det blir lettere å få ut innholdet. En hummergaffel er velegnet til å ta ut kjøttet med.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 26,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu


Prøv også Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

700 g indrefilet
2 ss hel sort pepper
2 ts salt
2 ss grovhakket salvie
2 ss olje til steking

Oksehale- og jordskokkragu
1 kg oksehaler i skiver
1 ss olje
1 gulrot
1/2 sellerirot
2 løk
1 laurbærblad
1 ts salt
1 ts hel sort pepper
ca. 2 l vann
4 sjalottløk
2 dl rødvin
4 stk mellomstore jordskokker evt. persillerøtter
1 ts salt
1/2 ts nykvernet sort pepper
litt sitronsaft
1 ss hakket salvie

Rødvinsaus
5 dl rødvin
2 sjalottløk
5 dl redusert oksekraft
150 g usaltet smør
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper

Braiserte poteter
4 mellomstore poteter
2 sjalottløk
4 båter hvitløk
4 stilker salvie
4 dl olivenolje
2 dl redusert oksekraft
2 ss salt
2 ss hel sort pepper

Aspargesbønner og bacon
300 g aspargesbønner
1 ts salt
8 skiver bacon
1 l vann



Fremgangsmåte

I noen anledninger er det verdt å koste på seg det aller beste, selv om det betyr dyre, lite tilgjengelige råvarer, og tidkrevende, avansert tilberedning. Denne har alt og en smak i verdensklasse!

1. Den ytre hinnen på indrefileten skjæres av med en spiss kniv. Sort pepper brennes i tørr og varm stekepanne 2­3 minutter, avkjøles og grovknuses. Krydre fileten med pepperet, salt og salvie.
2. Stek fileten i varm panne på alle sider, stikk så inn et steketermometer. Stekes i ovn på rist ved 160 °C i ca. 30 minutter til steketermometeret viser 55°C for rød filet og 60-65°C for medium stekt filet.
3. La så fileten hvile 15­-20 minutter så kjøttsaften får satt seg.

Oksehale- og jordskokkragu
1. Brun oksehalene i en jerngryte, tilsett vann til det dekker halene, ha i salt, pepper, laurbærblad og kok opp. La halene småkoke i gryten med lokk på i ca. 1 time.
2. Grønnsakene skrelles og vaskes, kuttes grovt og tilsettes i gryten. Ha i mer vann hvis det ikke dekker alle ingrediensene. Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.

3. Ta oksehalene opp til avkjøling. Halene er lettest å rense når de er lune. Kraften siles og kokes inn til halv mengde, 30-45 minutter uten lokk. Ta av 7 dl kraft til saus og poteter.
4. Sjalottløken skrelles og finhakkes. Kok den med rødvin uten lokk til marmeladekonsistens. Tilsett de rensede oksehalene og spe på med kraft. Skrell og del jordskokk i små terninger. Ha de i gryta. La det småkoke ca. 15 minutter og rør i gryta jevnlig.
Pass på så det ikke koker tørt og brenner seg. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og hakket salvie.

Rødvinsaus
Sjalottløk skrelles og finkuttes. Ha i en gryte og tilsett rødvin, kok dette ned til en "marmelade" og tilsett kraft. Dette kokes inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Braiserte poteter
Potetene vaskes og skjæres i båter, brunes i en stekepanne. Sjalottløk og hvitløk skrelles og kuttes, salvie vaskes. Ha alt dette i en ildfast form med olivenolje og oksekraft.
Bak potetene i ovn ved 160 °C i ca. 45 minutter.

Aspargesbønner og bacon
Skjær av endene på bønnene og kok i ca. 5 minutter i lettsaltet vann. Avkjøles i kaldt vann. Del de i 8 buketter. Rull dem inn i en baconskive og stek i litt smør i 2-3 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Varm kjærlighet


Prøv også Varm kjærlighet.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.06.2010
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Iskrem
1 dl melk
3/4 dl kremfløte
2 pasteuriserte eggeplommer
1 ss glukose eller Lys Sirup
1/2 dl Sukker
1 ts vaniljesukker

Saus
100 g frosne bringebær
2 ss Rørsukker



Fremgangsmåte

Visp eggeplommer og sukker grundig. Kok opp melk, fløte og glukose (sirup). Visp eggene i den varme melkeblandingen og hell det hele gjennom en finmasket sil. Hell blandingen i en ismaskin eller sett den i en form i fryseren i minst 5 timer og rør i isen et par ganger.

Bland bringebær og rørsukker i en kasserolle og gi det et raskt oppkok.
Server den varme bringebærsausen til isen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3084
Norsk mat.Appelsiner.
Hummer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.