Fotograf:
Matprat.no
Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu inneholder
123 Kalorier,
2 g Karbo,
4 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 9 lesere
Lesere:
19363 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 123.09 | 2 715.09 | Kcal |
Protein | 4.33 | 95.51 | gram |
Karbohydrat | 2.07 | 45.66 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 14.12 | gram |
Fett | 10.06 | 221.90 | gram |
Mettet fett | 3.26 | 71.91 | gram |
Alkohol | 0.81 % | | | |
Salt | 0.98 | 21.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.70 | Kr 147.79 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 8 823 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I noen anledninger er det verdt å koste på seg det aller beste, selv om det betyr dyre, lite tilgjengelige råvarer, og tidkrevende, avansert tilberedning. Denne har alt og en smak i verdensklasse!
1. Den ytre hinnen på indrefileten skjæres av med en spiss kniv. Sort pepper brennes i tørr og varm stekepanne 23 minutter, avkjøles og grovknuses. Krydre fileten med pepperet, salt og salvie.
2. Stek fileten i varm panne på alle sider, stikk så inn et steketermometer. Stekes i ovn på rist ved 160 °C i ca. 30 minutter til steketermometeret viser 55°C for rød filet og 60-65°C for medium stekt filet.
3. La så fileten hvile 15-20 minutter så kjøttsaften får satt seg.
Oksehale- og jordskokkragu
1. Brun oksehalene i en jerngryte, tilsett vann til det dekker halene, ha i salt, pepper, laurbærblad og kok opp. La halene småkoke i gryten med lokk på i ca. 1 time.
2. Grønnsakene skrelles og vaskes, kuttes grovt og tilsettes i gryten. Ha i mer vann hvis det ikke dekker alle ingrediensene. Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
3. Ta oksehalene opp til avkjøling. Halene er lettest å rense når de er lune. Kraften siles og kokes inn til halv mengde, 30-45 minutter uten lokk. Ta av 7 dl kraft til saus og poteter.
4. Sjalottløken skrelles og finhakkes. Kok den med rødvin uten lokk til marmeladekonsistens. Tilsett de rensede oksehalene og spe på med kraft. Skrell og del jordskokk i små terninger. Ha de i gryta. La det småkoke ca. 15 minutter og rør i gryta jevnlig.
Pass på så det ikke koker tørt og brenner seg. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og hakket salvie.
Rødvinsaus
Sjalottløk skrelles og finkuttes. Ha i en gryte og tilsett rødvin, kok dette ned til en "marmelade" og tilsett kraft. Dette kokes inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Sil og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Braiserte poteter
Potetene vaskes og skjæres i båter, brunes i en stekepanne. Sjalottløk og hvitløk skrelles og kuttes, salvie vaskes. Ha alt dette i en ildfast form med olivenolje og oksekraft.
Bak potetene i ovn ved
160 °C i ca. 45 minutter.
Aspargesbønner og bacon
Skjær av endene på bønnene og kok i ca. 5 minutter i lettsaltet vann. Avkjøles i kaldt vann. Del de i 8 buketter. Rull dem inn i en baconskive og stek i litt smør i 2-3 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20553)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-21
Oppdatert dato:2005-10-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift