Fotograf:
Matprat.no
Engelsk Roastbeef 3 inneholder
83 Kalorier,
9 g Karbo,
9 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Engelsk Roastbeef 3 har ingen allergener
Engelsk Roastbeef 3 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6672 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Engelsk Roastbeef 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.14 | 515.65 | Kcal |
Protein | 8.67 | 53.77 | gram |
Karbohydrat | 8.95 | 55.51 | gram |
Kostfiber | 1.56 | 9.68 | gram |
Fett | 1.06 | 6.57 | gram |
Mettet fett | 0.46 | 2.85 | gram |
Salt | 0.25 | 1.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.11 | Kr 56.50 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 962 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,05 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Roastbeef er like engelsk som fårikålen er norsk. Den spises hele året. Tradisjonelt sett skal tilbehøret bestå av tre sorter grønnsaker. En av sortene, her er det brukt persillerot, skal stekes i stekeovnen sammen med råskrelte potetbåter og roastbeefen.
Annet tradisjonelt tilbehør er Yorkshirepudding. Puddingen er laget av en røre som minner om vannbakels og stekes i spesielle former. Puddingen kan lages i små porsjonsskåler slik at den spises som brød til. Eller i store porsjonsformer hvor man ved servering legger kjøttskiver oppi sammen med grønnsaker og saus.
Gni kjøttet inn med salt og pepper og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttsykket surres mes hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong.
Rens og del poteter og persillerøtter i båter og legg i langpanna. Legg roastbeefen i midten og sett inn i stekeovnen på 175 C. Steken har en rød snittflate ved 55 C og rosa ved 60 C.. Steketid ca 1 1/2 time.
Snu av og til på grønnsakene. Husk å la roastbeefen hvile litt før den skjæres opp.
Server med de ovnsstekte potetene og persillerøttene, grønnsaksblanding, Yorkshirepudding og brun saus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10410)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
England
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift