Fotograf:
Mat.no
Biff Wellington - Innbakt oksefilet inneholder
116 Kalorier,
7 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Biff Wellington - Innbakt oksefilet har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Biff Wellington - Innbakt oksefilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 47 lesere
Lesere:
122604 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Biff Wellington - Innbakt oksefilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 115.84 | 757.69 | Kcal |
Protein | 7.40 | 48.40 | gram |
Karbohydrat | 6.90 | 45.13 | gram |
Kostfiber | 0.80 | 5.23 | gram |
Fett | 5.63 | 36.83 | gram |
Mettet fett | 2.96 | 19.36 | gram |
Alkohol | 0.91 % | | | |
Salt | 0.58 | 3.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.61 | Kr 56.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 925 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,82 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Arbeidet bør starte dagen før servering:
1. Renskjær kjøttet for sener og hinner. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun fileten raskt rundt det hele. Avkjøl og oppbevar fileten i kjøleskapet til neste dag.
2. Lag fyllet: Hakk løk og sopp og knus hvitløken. Fres løken i smør til den er myk, men uten at den tar farge. Tilsett soppen og la det koke til all væsken er fordampet.
3. Tilsett øvrige ingredienser, unntatt eggeplommer. Rør om og kok massen til den er kokt inn. Ta gryten av varmen og rør inn eggeplomene. Avkjøl og oppbevar fyllet i kjøleskapet.
4. På serveringsdagen: Tin butterdeigen etter anvisning på pakken. Flakene legges på hverandre og kjevles ut til et rektangel, så stort at du kan pakke inn oksefileten i det.
5. Smør 1/4 av fyllet i en stripe midt på deigflaket. Legg på fileten og dekk med resten av fyllet. Kantene på deigen pensles med vispet eggehvite.
6. Brett deigen godt rundt fileten. Legg hele pakken med skjøten ned, på et stekebrett med bakepapir. Hele overflaten pensles med eggehvite. Du kan gjerne dekorere med blader eller lignende, som du lager av deigrestene.
7. Sett det hele til kjøling, mens stekeovnen varmes til 225 grader.
8. Så pensler du igjen over deigen med vispet eggehvite. Stek på nederste rille i ca. 20 minutter.
9. La fileten hvile på skjærebrettet i ca. 15 minutter, før den skjæres i ca. 2 cm tykke skiver. Bruk en skarp kniv.
Serveres med små persilledryssede poteter, kokte grønnsaker som f. eks. aspargesbønner eller erter - samt ristet sopp og rødvinsaus.
Rødvinsaus
1. Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter.
2. Rør inn tomatpuré, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften.
3. Tilsett salt og timian og kok sausen i minst 15 minutter.
4. Sil sausen. Like før bruk varmes sausen opp og tilsettes resten av rødvinen.
5. Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 18603)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-11-19
Oppdatert dato:2004-11-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift