Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe, og lett å lage noe eksepsjonelt godt av. Indrefilet står jevnlig på menyen i de fleste bedre restauranter og passer også perfekt til hjemmemiddager med mange til bords.
1. Renskjær fileten for hinner.
2. Gni fileten godt inn med salt og pepper.
3. Brun fileten godt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
4. Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Fileten er lite stekt ved 55-60 °C, medium stekt ved 60-65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. La gjerne fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
5. Legg potet på salt i en ildfast form. Pensle poteter med olje og sett dem i stekeovn sammen med kjøttet. Stek dem til de er møre.
Er potetene store, kan du skru opp temperaturen til 175 grader mens kjøttet hviler.
6. Rens sopp og løk. Del dem i båter og stek båtene i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper og dryss over finhakket timian før servering.
7. Skrell asparges. Kok dem i en kjele med lettsaltet vann i 3-4 minutt, tiden avhenger av størrelsen på aspargesen.
Skjær kjøttet i fine skiver og legg det på fat sammen med løk, sopp og asparges. Server poteter til.
Til indrefilet av okse passer det også godt med en fyldig béarnaisesaus, en peppersaus eller en rødvinssaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 31827)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-12-30
Oppdatert dato:2016-12-30