Fotograf:
Frukt.no
Oksestek med grønnsaker inneholder
85 Kalorier,
4 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oksestek med grønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Oksestek med grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 26 lesere
Lesere:
53509 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Oksestek med grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 85.33 | 529.76 | Kcal |
Protein | 7.90 | 49.05 | gram |
Karbohydrat | 4.44 | 27.56 | gram |
Kostfiber | 1.38 | 8.57 | gram |
Fett | 3.69 | 22.91 | gram |
Mettet fett | 1.79 | 11.11 | gram |
Salt | 0.37 | 2.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.48 | Kr 34.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 725 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,81 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Sett stekeovnen på 250 grader C.
2. Gni steken inn med salt og pepper og la den ligge til bruning i varm stekeovn ca. 8 min.
3. Skru varmen ned til 90 grader C og la kjøttet steke videre til kjernetemperaturen er 58-60 graer C. Tiden avhenger av tykkelsen på steken, beregn ca. 2 timer.
4. Ta ut steken og la den hvile minst 15 min. før du begynner å skjære i den.
5. Til sausen bruner du smør og mel til det har fått nøttebrun farge. Tilsett kraft under stadig røring. La sausen koke i minst 10 min. uten lokk, til all melsmaken er borte. Smak sausen til med salt, pepper, litt kajenne og en skvett vin eller solbærsaft.
6. Rens og del grønnsakene i staver og biter. Kok alle grønnsakene hver for seg, da de har ulik koketid. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann tilsatt litt smør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 2118967584)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-05-05
Oppdatert dato:2002-05-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift