Fotograf:
Matprat.no
Oksefilet Wellington inneholder
113 Kalorier,
6 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oksefilet Wellington har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Oksefilet Wellington er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 5 lesere
Lesere:
15291 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Oksefilet Wellington!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 112.63 | 798.07 | Kcal |
Protein | 7.90 | 55.98 | gram |
Karbohydrat | 5.51 | 39.04 | gram |
Kostfiber | 1.46 | 10.35 | gram |
Fett | 6.23 | 44.14 | gram |
Mettet fett | 3.16 | 22.39 | gram |
Salt | 0.74 | 5.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.64 | Kr 103.74 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 251 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,56 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ovn: 200ºC i ca. 20 minutter
1. Dersom du har hele fileten, skjæres endestykkene vekk. Brun fileten i stekepanna, krydre, og sett den til avkjøling.
2. Finhakk sjampinjong og løk. Stek i smør under omrøring til all væske har fordampet, ca. 10 minutter. Tilsett persille og brødsmuler. Smak til med salt og pepper.
3. Legg butterdeigplater sammen så de danner en stor nok flate til å rulle rundt fileten. Pensle pisket egg i skjøten og lim dem sammen. Legg halvparten av soppmassen langs midten av butterdeigen. Fileten legges oppå, deretter soppmasse på toppen. Pakk butterdeigen rundt fileten og lim igjen med pisket egg. Legges med "sømmen "ned på bakepapir på stekeplaten. Bruk kanter og avskjær fra butterdeigen til å lage mønster på toppen. Pensle med sammenpisket egg og sett den til avkjøling til den skal stekes. Kan gjerne stå ustekt til neste dag.
4. Stek på 200ºC i ca. 20 minutter til steke-termometeret viser 57ºC.
TIPS:
Endestykkene av fileten kan brukes til en gryterett eller biff.
Grønnsaker
1. Rens og kok aspargesen i 1 minutt.
2. Dypp tomater i kokende vann og flå dem. Skjær av toppen og hul ut.
3. Hakk sjalottløk og endivsalat og rist dette i panna sammen med vasket spinat. Krydre med salt og pepper.
4. Fyll tomatene med spinatblanding og drypp sitronsaft over. Sett på toppen, og stek dem i ovnen på 200ºC i ca. 5 minutter.
Anrett asparges og tomater og server til Wellington sammen med madeirasaus (se egen oppskrift).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 19499)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-05-12
Oppdatert dato:2005-05-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift