Fotograf:Kim Holthe Roastbeef er den klassiske, engelske steken som serveres varm med stekte potetbåter, saus og fire sorter grønnsaker. Og selvfølgelig Yorkshirepudding.
1. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Surr kjøttstykket med hyssing om ønskelig, da er det lettere å få en pen fasong.
2. Rens og del potet og persillerot i båter, og legg det i en langpanne. Legg roastbiff over og sett inn i stekeovn på 125 °C. Steken har en rød snittflate ved 55 °C og rosa snittflate ved 60-65 °C. Steketid ca. 2 timer.
3. Snu av og til på grønnsakene. La roastbiff hvile 20-25 minutter før den skjœres opp.
4. Ha mel i en bolle og tilsett melk og vann. Visp egg og ha dem i bollen sammen med salt. Rør kraftig til røren blir glatt og luftig.
5. Pensle porsjonsformer eller en stor form med smeltet smør (Her kan du bruke sandkakeformer, andre små porsjonsformer eller en stor ildfast form). Fordel røre i formene/formen og stek på 225° i ca. 25 minutter til de har hevet seg godt og fått en fin, mørk brunfarge.
6. Smelt og brun smør. Tilsett hvetemel, og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter, smak til med salt og pepper.
Server engelsk roastbeef med ovnsstekt potet og persillerot, grønnsaksblanding, Yorkshirepudding og brun saus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 29912)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett Land:
England Innlagt dato:2012-11-20
Oppdatert dato:2021-12-18