Oksefilet med saus Bourgogne. pastinakkrem og glas



Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og glas oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og glas inneholder 74 Kalorier, 1 g Karbo, 6 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og glas har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og glas er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
700grindrefilet av okse/ storfe
100grlardo (urtekrydret spekk)
2sssort pepper
2sssalt
2ssgrovhakket rosmarin
2ssolje til steking

Saus Bourgogne

2kgoksebryst med bein
6skive(r)bacon
2stkløk
1stk litesellerirot
4feddhvitløk
1stkgulrot
1helflaske(r)rødvin
2stklaurbærblad, friske
1sshel pepper
3litervann eller kraft
100grsmør
2tssalt
2tspepper sort, nykvernet

Pastinakk-krem

500grferdig skrelt pastinakk
1litervann
1tssalt
1dlfløte
140grkaldt smør
1tssalt
1tspepper, nykvernet

Glasert løk

20stkstjerneløk
1litervann
1tssalt
2dlfrisk presset sitronsaft
1sssmør, kaldt
1tssalt
1tspepper sort, nykvernet
Ca 2tssukker




Næringsdeklarasjon for Oksefilet med saus Bourgogne. pastinakkrem og glas!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier74.272 088.70Kcal
Protein5.67159.46gram
Karbohydrat1.3136.84gram
Kostfiber0.5014.06gram
Fett4.51126.83gram
Mettet fett1.9554.84gram
Alkohol0.68 %
Salt0.7621.28gram
Pris på oppskriftenKr 6.86Kr 192.92Kroner
Hele oppskriften veier11 249 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Renskjær oksefileten. Skjær lardo i tynne strimler og legg dem i fryseren slik at de blir faste og klare til å spekke oksefilet med.

2. Bruk en spekknål, fest lardoen godt og dra den gjennom kjøttet. Før steking tempereres kjøttet på kjøkkenbenken noen timer.

3. Brenn av sort pepper i tørr stekepanne. Grovknus pepperen under avkjølingen. Krydre fileten med pepper. Bland sammen salt og rosmarin og dryss/gni dette på fileten.

4. Forvarm stekepanne og stek fileten ved god varme rundt på alle sider. Legg så fileten på en rist, med en langpanne under og bak fileten ved 160 grader i ca 20 minutter.

5. La kjøttet hvile noen minutter og stikk så inn et steketermometer og sjekk temperaturen. Kjøttet skal ha mellom 55 og 58 grader for medium stekt filet.

OBS! Det er bedre å sjekke temperaturen en gang for mye enn en gang for lite. Det som er viktig at fileten har fått hvilt seg mellom hver gang du setter i steketermometeret slik at ikke all kjøttkraft renner ut når stikker i kjøttet. Dette er spesielt viktig når en skjærer kjøttet. Kjøttet må hvile nesten like lang tid som det har stekt, da blir kjøttet saftigst.

Saus Bourgogne
1. Kutt oksebryst i mindre stykker. Skrell og kutt grønnsaker i grove biter.

2. Stek kjøttet på sterk varme så det blir raskt godt brunt. Tilsett bacon og grønnsaker og stek til alt har en fin og gyllen farge.

3. Tilsett rødvin og kok dette helt ned til sirup, tilsett vann eller kraft. Kok opp igjen, skru ned til medium varme, skum av og la dette småkoke i ca 2 timer.

4. Sil av og rør inn kaldt smør skåret i små treninger. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Pastinakk-krem
1. Skrell og del pastinakken i mindre biter. Kok den mør i vann og tilsett salt.

2. Sil av vannet og mos pastinakken i foodprosessor. Under mosingen tilsettes smør og fløte. Kjøres til en glatt krem.

3. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Glasert løk
1. Skrell og forvell løken. Hold den varm.

2. Ha sitronsaften i en kjele og kok ned til halv mengde. Rør inn kaldt smør og smak til.

3. Rett før servering tilsettes varm nykokt løk. Vend godt om.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 19498)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-05-12
Oppdatert dato:2005-05-12
Lesere: 6916 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Roastbeef.Roastbeef.
Denne retten har 82,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet med hasselback poteter og kremet sopp.Helstekt indrefilet med hasselback poteter og.
Denne retten har 126,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelsk Roastbeef 3.Engelsk Roastbeef 3.
Denne retten har 81,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt oksefilet.Helstekt oksefilet.
Denne retten har 114,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff med bacon.Biff med bacon.
Denne retten har 139,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt høyrygg.Ovnsbakt høyrygg.
Denne retten har 86,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksefilet Wellington.Oksefilet Wellington.
Denne retten har 108,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt oksemørbrad med wasabi, kål og gresskar.Stekt oksemørbrad med wasabi, kål og gresskar.
Denne retten har 52,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek 2.Oksestek 2.
Denne retten har 84,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconbiff.Baconbiff.
Denne retten har 70,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek med rørte tyttebær.Oksestek med rørte tyttebær.
Denne retten har 145,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt biff.Innbakt biff.
Denne retten har 168,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sosekjøtt 3.Sosekjøtt 3.
Denne retten har 114,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og glas.Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og.
Denne retten har 74,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indrefilet med søtpotetpure.Indrefilet med søtpotetpure.
Denne retten har 90,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.