Fotograf:Mari Svenningsen Roastbiff er en kjent favoritt på koldtbordet, der den servers oppskåret sammen med remulade, sylteagurk, potetsalat og sprø løk. Å lage roastbiffen selv er enkelt og gir et ekstra smakfullt resultat.
Kjøttet kan med fordel surres med hyssing, da er det lettere å få det jevnt stekt og pene skiver. Gni kjøttet inn med salt og pepper.Brun kjøttet på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg kjøttet over i ildfast form og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
Sett formen midt i stekeovnen på 100 °C, og stek til ønsket kjernetemperatur. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød, ved 60-65 °C er den rosa. Roastbiffen på bildet er stekt til 58 °C.
Avkjøl kjøttet helt før du skjærer det i skiver. Bruk gjerne en påleggsmaskin for å få tynne og jevne skiver.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36596)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2022-09-01
Oppdatert dato:2022-09-01