Oppskrifter rundt en god medisterkake


Oppdatertdato: 2024-12-02 Tema: Jul Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


I disse dager før jul er det og medisterkaketid. Og da er en av mine favoritter tilgengelig i butikkene, nemlig disse kakene lagd av medisterdeig og diverse krydder. Det er mye en kan bruke disse til utenom den vanlige sammen med pølse og ribbe. Og jeg har her lagt ut litt forskjellige ideer i tillegg til de tradisjonelle + hvordan man lager disse selv.
Vi har selv testet forskjellige i det siste og Finsbråten har noen gode noen, men og en pakke billige fra Coop var gode. Men vi har ikke gjort noe mer ut av dette enn noen sporadiske innkjøp. Vi har jo og tidligere lagd noen her hjemme
Ellers passer medisterkaker selvfølgelig på en juletallerken, men og på brødskiver eller i en wok går an. Så det er mange måter man kan bruke de på.
Men her er noen forslag

Annonse



Medisterkaker og sossiser med surkål


Prøv også Medisterkaker og sossiser med surkål.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 medisterkaker ferdiglagde og stekte
16 sossiser (Små julepølser)
1 pakke med surkål
4 porsjoner poteter
4 dl ferdig brun saus


En av mine favoritter som ventemat før jul. For de som ønsker litt julestemning på en rask og enkel måte med mye juks. Her bruker vi ferdige råvarer unntatt potetene som kokes.


Fremgangsmåte

Potetene settes over til koking.
En stekepanne varmes med litt smør og medisterkakene varmes og pølsene brunes.
Surkålen varmes opp i posen i litt kokende varmt vann, kan og legges i potetene mens de koker.
Bruk evt ferdig brun saus eller følg oppskriften på posen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 140,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Medisterkaker


Prøv også Medisterkaker.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3/4 kg medisterdeig,
1/4 kg kjøttdeig,
2 ts salt,
4 - 5 ss potetmel,
snaut 1 ts pepper,
1/2 ts revet muskat,
(1/2 ts ingefær),
ca. 1/2 liter melk



Fremgangsmåte

Bland deigene sammen og elt dem med saltet. Rør inn potetmel og krydderne. Spe med melken, litt etter litt, og rør deigen godt gjennom mellom hver speing. Form til runde kaker og brun dem på alle kanter i smør i panne. Det blir ca. 20 stk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Smørbrød med medisterkaker


Prøv også Smørbrød med medisterkaker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 stk Medisterkaker
400 g syltede rødbeter, grovhakket
1 eple, finhakket
½ rødløk, finhakket
1,5 dl majones
1,5 dl crème fraîche
½ ts salt
1 ts sukker


Raske og enkle smørbrød som smaker nydelig


Fremgangsmåte

Hakk rødbeter, epler og rødløk og bland sammen med majones og crème fraîche.
Smak til med salt og sukker.
Varm medisterkakene i pannen og skjær i skiver.
Serveres lun på grovbrød, med hjemmelaget rødbetsalat, epleskiver og persille

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 223,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Restegodt.

Restegodt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 biter medisterpølse
4 ss rødkål
4 ts sennepssaus
4 medisterkaker
4 ss surkål
5 blader basilikum
4 biter vossakorv eller annen grovpølse
4 skiver rødbeter
4 ss kålrotstappe



Fremgangsmåte

1. Anrett medisterpølser med rødkål og sennepssaus.
2. Anrett medisterkaker med surkål og hakket basilikum.
3. Anrett vossakorv med rødbeter og kålrotstappe eller rabbestappe.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterkaker med stuet blomkål og rosenkål.

Medisterkaker med stuet blomkål og rosenkål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

800 g medisterkake
400 g blomkål
300 g rosenkål
1 pose hvit saus


Medisterkaker får du kjøpt ferdig stekt i butikken og er en enkel og rask middag når tidsklemma strammer i førjulstiden. Da får familien en smak på julematen, samtidig som du får tid til både gaver og husvasken.


Fremgangsmåte

1. Del blomkålen i buketter. Kok rosenkål og blomkålbukettene lett møre. La kokevannet renne godt av.

2. Lag den hvite sausen etter anvisning på posen. Tilsett rosenkål og blomkål.

3. Varm opp medisterkakene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 92,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterkaker med fruktsalat.

Medisterkaker med fruktsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

12 stk ferdigstekt medisterkake

FRUKTSALAT:
ca. 20 stk røde druer delt i to
2 stk pære i strimler
3 stk vårløk i ringer
4 ss lettrømme
1/2 ts salt
1/4 ts pepper


Medisterkaker med fruktsalat, en rask og smakfull middag som passer perfekt i tidsklemma før jul.


Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovn til 180 C°.
2. Legg medisterkaker i en ildfast form. Stek midt i stekeovn i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.

Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 40 g per kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 C° i ca. 10 minutter.
3. Bland sammen druer, pære, vårløk og rømme i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Anrett saftige medisterkaker med frisk fruktsalat. Dryss gjerne litt vårløk over salaten som pynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterkakewok.

Medisterkakewok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 gr medisterkaker i biter.

200 gr brokkoli
2 stilker stangselleri
1 rød paprika
1 gul løk
200 gr hodekål
100 gr sellerirot
1 liten boks med ananas og litt av juicen
2 ss matolje

1 pose med sweet and sour wok chili saus eller annen type

4 porsjoner ris


Medisterkaker i en wok høres kanskje rart ut, men kan være en aktuell rask hverdagsmiddag før jul. På denne tiden er det jo medisterkaker for salg i butikken og her i en enkel kombo med grønnsaker og en pose med ferdig sweet chili og soy saus. Disse fins i flere typer og merker. Men denne kom fra Blue Dragon.


Fremgangsmåte

Kok risen

Hakk løken og del opp alle grønnsakene i pssende biter. Varm olje i woken og ha i løken. Surr til den er blank. Tilsett så stangselleri, sellerirot og paprika. La surre noen minutter. Tilsett resten av grønnsakene unntatt ananas. La det surre til de er litt myke, dvs 4-5 minutter.
Ha så i medisterkakene, ananas og sausen. La det bli varmt. Hell evt i noe av ananassausen om det blir tørt.

Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 151,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon.

Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

750 g medisterdeig
2 ts salt
31/2 ss potetmel
1/2 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1/2 ts malt ingefær
31/2 dl melk
2 ss smør til steking

Potetstappe:
4 stk bakepotet eller andre store poteter
ca. 11/2 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
150 g smårettbacon
1 ss smør til steking
200 g frosne erter


Medisterkaker er knallgod førjulsmat. Med potetstappe, erter og bacon blir dette en rask og smakfull middag som også de minste i familien kommer til å elske.


Fremgangsmåte

1. Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
2. Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).
3. Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
4. Form runde kaker med skje, beregn ca. 60 g per kake. Brun dem i smør i en middels varm stekepanne til de har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Legg medisterkakene over i en ildfast form, og stek dem ferdig i stekeovn på 180 °C, ca. 10 minutter.
Du får også kjøpt ferdigstekte medisterkaker i butikken. Legg dem i en ildfast form og varm dem i stekeovn på 180 °C til de er gjennomvarme, ca. 15 minutter.
5. Skrell potet og skjær i terninger. Ha terningene over i en kjele med vann. Kok potetterningene til de er møre, ca. 10 minutter.

Har du ekstra dårlig tid, kan du bruke ferdig potetmos.
6. Hell av kokevannet og mos potetene med en stamper. Spe med melk, og smak til med salt og pepper.
7. Stek bacon i en stekepanne med smør til det har fått en fin farge. Ha i erter mot slutten av steketiden og la det surre et par minutter til ertene er varme.

Server medisterkakene med potetmos toppet med sprøstekt bacon og erter. En skje tyttebærsyltetøy smaker også godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterkaker med krydrede edamamebønner.

Medisterkaker med krydrede edamamebønner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

12 stk ferdigstekt medisterkake

Krydrede edamamebønner:
400 g frosne edamamebønner (soyabønner)
2 stk finsnittet vårløk
150 g aspargesbønner i biter
1 ts tørket oregano
1/2 ts chiliflakes eller chilipulver
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss olivenolje


Saftige medisterkaker er rask hverdagsmat i en travel førjulstid. Denne spennende krydrede bønnesalaten er ferdig i løpet av få minutter, og smaker nydelig til. Får du ikke tak i edamamebønner kan du bruke frosne erter eller en boks kikerter isteden.


Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
2. Legg medisterkaker i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen, og stek medisterkakene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kjøp gjerne medisterdeig og lag dine egne medisterkaker. Form kakene i håndflaten ved hjelp av en skje, beregn ca. 60 g pr. kake. Brun kakene i en varm stekepanne med smør til de har fått en fin farge rundt det hele, legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdige i stekeovn på 180 °C i 10-15 minutter.
3. Ha halvtinte edamamebønner i en bolle sammen med vårløk og aspargesbønner.
4. Bland sammen oregano, chiliflakes, spisskummen, salt og pepper i en liten skål.
5. Stek edamamebønner i en varm stekpanne med olje til de blir gjennomvarme og har fått en fin farge, 3-4 minutter. Krydre med krydderblandingen.

Vil du ha bønnene enda sterkere, kan du doble kryddermengden. Får du bønner til overs - avkjøl bønnene og server dem som snacks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 286,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rask juletallerken i tidsklemma.

Rask juletallerken i tidsklemma


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr svineribbe ferdig stekt
4 stk medisterkaker stekte
200 gr julepølse ferdig kokt
4 porsjoner rødkål
4 porsjoner kokte poteter
4 dl brun saus


En standard juletallerken som man får mange plasser før jul. Her er rom for variasjoner. I vår brukte vi ferdiglagde alternativer som kokt pølse, ferdigstekt ribbe og stekte medisterkaker samt rødkål fra Idun som er min favoritt. Jeg brukte også posesaus fra Toro.
Alt dette får man kjøpt i forretninger med litt utvalg og jeg er ikke flau over å si at det har jeg gjort her. Selv om potetene er hjemmekokt:)


Fremgangsmåte

Denne er basert på at det meste er gjort ferdig før middagen og som nevnt fra ferdige stekte råvarer..
Kok poteter og lag saus etter oppskrift eller pose.
Varm de ferdige julepølsene og medisterkakene i en stekepanne. + rødkålen i en gryte.
Og varm opp ribben i stekeovnen på 180 grader i noen minutter til den er gjennomvarm, avhengig av størrelsen. Bruk evt grillen i ovnen for en sprø svor

Anrett alt på juletallerken og server. Raskt og enkelt. Man får julesteming selv om man ikke har brukt 2-3 timer på kjøkkenet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 175,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3187
Slanking.Rask mat.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.