
Hvordan steke fisk? Ikke så vrient som mange tror selv om det er lett for at fisken deler seg opp eller svir fast under steking. Vi steker mye fisk hjemme og nå på nyåret er jo fisken ofte av høy kvalitet og derfor virkelig å anbefale. Vi bruker mest sei, lange, laks og større flyndrer (piggvar og slettvar), dette siden vi har tilgang på fersk fisk gjennom en aktiv hobbyfisker i familien.
Men det er noen ekstra tips om stekingen som kan være gode å ha på veien.
Fisk deles inn i fet og mager fisk. Fete fisker er feks makrell, laks, ørret osv. Magre er torsk, lange, kolje, flyndre osv. Mager fisk har en tendens til løse seg opp i stekepannen.
Generelle råd til steking av fisk
Først en del råd angående steking
- All fisk renses godt for blod og innvoller.
- Små fisk under 30 cm stekes lettest hele.
- Større fileteres og evt deles i skiver.
- Bruk ikke så sterk varme ved steking av fisk. Fisken brunes raskt, men forsiktig før den etterstekes på svak varme.
- Fisk kan og med fordel etterstekes i stekeovn. Den holder lettere fasongen da. For ett vanlig porsjonsstykke beregnes det ca 10 minutter ved ca 180c . Prøv deg gjerne frem her med å pirke litt i fisken for å se om den er ferdig.
- Fisk kan med fordel legges i marinade en tid før stekingen.
- Fisk bør/kan paneres før steking. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Tørk fisken og vend den i dette før den legges i pannen. Her kan og fisken evt dyppes i eggehvite etterpå melet og så i griljermel til slutt, såkalt dobbelpanering.
- Når fisk helstekes bør man lage små skråsnitt i siden på den. Da blir den lettere stekt gjennom + at den ikke krøller seg så lett.
- Enkel god saus kan lages ved at en koker ut pannen med rømme eller fløte, + urter/krydder etter smak.
- Ved mager fisk vær forsiktig når den snues. Små fisk kan surres med bomullstråd før steking for å holde sammen.
- Ved steking av hel fisk kan det med fordel legges persille og andre urter/krydder + evt salt smør i buken før steking. Da kan det være lurt å surre med bomullstråd.
- Prøv bernaise saus til fisk, det er kjempegodt.
- En metode som bør prøves ved steking Varm opp litt 25/75 rapsolje/meierismør til det bruser litt, men ikke for varmt. Legg i fiskefileter og stek dem på svak varme på begge sider til de er gyldne. Tar lenger tid men dette er en god metode med særlig fet fisk.
Her er først noen marinader og sauser til fisk
Marinade til fisk fra Marokko
3/4 dl presset sitron
1 knust hvitløkfedd
1/2 ts spisskarvefrø
1/2 ts paprikapulver
En håndfull knuste koriander- eller fennikelblader, friske
salt
Bland sammen og la fisken trekke en time før steking.
Orientalsk marinade til fisk
1 dl yoghurt naturell
3 ss olje
2 ss støtt karve
2 ss hakket mynte
2 ss persille
2 ss hakkede korianderblad
2 ss hakket asiatisk basilikum
3 strå finhakket sitrongress
1 bit hot paprika eller chilipepper, etter smak
2 ts salt
Skjær fisk i passe munnfuller og la bitene ligge i marinaden noen timer eller natten over.
Plukk opp med gaffel eller hullsleiv så det meste av marinaden renner av. Stek i varm olje.
Rør i resten av marinaden når fisken begynner å se ferdig ut. Fisken bør ikke være for lenge i pannen.
Hvis sausen blir for tynn, kan man jevne med litt maisennajevning eller hvetemel for å få den tykkere.
Enkel marinade til fisk
1 dl matolje
0,3 dl sitronsaft
Salt og pepper etter smak.
Finhakkede urter etter smak, som: Persille, dill, purre, mm
Alt blandes og fisken legges i denne 2 timer før steking.
Og så ett par gode sauser til fisk
Fiskesaus fra California
4 ss smør
1/2 dl hvetemel
salt
1/2 dl lysebrunt sukker
1 1/4 dl vann
saften av 2 sitroner
60 g sultanarosiner
sitronskive
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør i omtrent 3 minutter over svak varme, uten at melet blir brunt. Tilsett salt og brunt sukker.
Varm vann og sitronsaft i en annen kjele, rør det inn i jevningen. Pisk godt sammen og la sausen koke ved middels sterk varme i 5-6 minutter, eller til den tykner.
Tilsett rosinene. La sausen småkoke videre over svak varme til rosinene er gjennomvarme. Hell sausen over i et forvarmet sausnebb. Pynt med en sitronskive og server sausen til grillede eller stekte, hvite fiskefileter.
Blir ca 2,5 dl
Fiskesaus med tomat og purre
1 liten purre
2 tomater
1 dl kremfløte
2 ss margarin eller smør
1 ts paprikapulver
1 1/2 ss hvetemel
3 dl fiskekraft eller 3 dl vann + 1 fiskebuljongterning
salt
Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær tomatene i terninger. Visp fløten.
Fres purren i fettet i et kokekar. Dryss over paprikapulver og mel og rør om. Tilsett fiskekraft eller vann og buljongterning og kok opp under omrøring. Kok sausen i 3-5 minutter.
Rør i tomatene og den vispede fløten. Smak til, eventuelt med salt.
Til kokte eller stekte fiskeretter.
Fiskesaus
2 ss finhakket løk eller sjalottløk
2 ss olje/smør
4 dl fiskekraft
1 dl kremfløte
1 ts maizenamel
2-3 ts krydder etter smak
Surr løken myk i olje/smør. Hvis du ønsker en helt "ren" saus varmes kun olje/smør. Tilsett fiske-kraft, krydder og kok inn til 3 dl. Tilsett kremfløte og smak til med mer krydder alternativt nykvernet salt og pepper.
John Olav`s fiskesaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.02.2014Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
John Olav KaasaBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 fiskebuljongterninger
2ss smør
3 dl fløte
3 dl creme fraiche
1/4 finhakket paprika
1/2 sitron
Salt og pepper
Enkel og god saus. Vi brukte den til griljert fiskFremgangsmåte
Smelt smør og fiskebuljongterninger. Tilsett fløte og ha i paprika.
Ha i creme fraiche. La sausen koke i 15 min. Skvis sitron i sausen, og smak til med salt og pepper.
Passer utmerket til kveite, ørret, røye og laks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
327,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
33,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekt peppersei og rømmesaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
800 g seifilet i 4-8 biter
litt hvetemel
hele pepperkorn gjerne sorte og røde
4 ss rapsolje
4 ss usaltet smør
salt etter smak
Rømmesaus
4 dl lys kraft / buljong
3 ss hvetemel
3 dl seterrømme
salt
pepper
småhakket gulrot
tørkede urter
Her tok vi en spansk en på sausen og lagde en hjemmelagd bernaisesaus med hakkede gulrøtter istedenfor. Litt morsomt men faktisk godt.
Ellers er jo sei en av våre favorittfisker og anbefales for alle. Med mye mer smak en de fleste andre fisker.Fremgangsmåte
Saus: Ha kraft i en kjele sammen med mel og rømme. Kok til sausen med hakket gulrot tykner, og smak godt til. Tilsett urter.
Knus raust med pepperkorn. Gi fiskestykkene et lett meldryss og vend dem i knust pepper. Varm opp stekepannen.
Tilsett smør/olje. La det frese godt før du legger i fisk. Skru ned til middels varme. Snu fisken når den er gyllen, og stek ferdig på andre siden. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken, 6–10 minutter totalt. Litt salt kanskje?
Serveres med en salat, kokte grønnsaker (etter valg) og gode poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks i karri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.01.2015Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g skinn- og benfri fiskefilet
1 grønn paprika
1 rød paprika
1/2 løk
1/2 grønt eple
2 ss smør
2 ts karri
4 dl kremfløte
1 hakket tomat
2 ts mango chutney eller 2 ringer ananas
1/4 hode kinakål
salt
En rask laksepanne som ikke tar lang tid, men som samtidig har eksotiske smaker.Fremgangsmåte
Skjær fisken i terninger på ca 20 g. Grovhakk paprika, epler og løk.
Fres paprika, epler og løk i smør. Tilsett karri. Slå over fløten og la alt koke i 5 minutter. Tilsett chutney eller ananas i terninger. Vær klar over at retten får en skarpere smak av chutney. Legg i fiskestykker og tomat. Skjær kinakålen i strimler og legg denne på toppen. Legg over lokk og la retten trekke i 5 minutter.
Server med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Seibiff med løk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.12.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
800 g seifilet
2 store løk
2 dl vann
hvit pepper
salt
Seibiff er vanlig hverdagsmat, og er godt for både hjertet og vekten. Den er ofte rimelig og lett tilgjengelig, og så smaker den så godt
Er en av mine favorittfisker.Fremgangsmåte
Fiskefiletene skjæres i 4-5 cm brede skiver. Dyppes først i lettpisket egg før de rulles i brødsmuler. Ha på hvit pepper og salt. Brunes på svak varme i teflonpanne. Løken skrelles og deles i to. Skjæres så i tynne skiver.
Løken stekes til den har begynt å få litt farve. Tilsett vann og kok den mør. Hell løken over den stekte fisken, eller server den ved siden av. Serveres med kokte poteter og råkostsalat, gjerne med litt tomat som vi hadde.
Vi har løken + litt stekt sopp som tilbehør ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
75,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Panert flyndre med kaviarfyll
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 rødspettefileter
1 egg
brødrasp
salt
pepper
2 ss olje
2 ss margarin
Fyll:
3 ss kaviar
2 ss klippet dill
1 ss rømme
noen reker
sitronbåter og dill til pynt
Fremgangsmåte
Tin dypfryste rødspettefileter så mye at de er lette og behandle.
Dypp skinnsiden av filetene i sammenpisket egg og brødrasp.
Bland kaviar med dill, reker og rømme. Fordel blandingen på halvparten av fiskefiletene. Legg de andre filetene over fyllet. Trykk godt sammen.
Stek de fylte fiskefiletene gylne og sprø i en blanding av olje og margarin, ca 6 min på hver side.
Husk på at fisk som er panert ikke må stekes ved for sterk varme. Da vil paneringen bli brunbrent før fisken er gjennomstekt.
Serveres nystekt og sprø, evt pyntet med sitronskiver og dill. Kokte/stekte poteter og en salat smaker godt til
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks i red curry og kokosmelk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.02.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
600 g laksefilet
2 ss soyaolje
1 finhakket sjalottløk
3 ts Thai red curry paste (bruk 1 ts hvis du ikke ønsker den så sterk)
4 dl kokosmelk
1 ½ ts soyasaus
1 rød chili, i strimler (fjern steinene!)
½ ts fish sauce (kan sløyfes)
2,5 dl fiskekraft-/buljong
1 ts sukker
2 vårløk, i tynne skiver
4 limeblad, i fine strimler (ta bort stilken!)
2 ss frisk koriander
Fremgangsmåte
Skjær laksefileten i store terninger. Varm soyaoljen i en panne og brun lakseterningene på begge sider. Legg lakseterningene på et fat.
Surr sjalottløk i pannen i ca. 2 minutter. Tilsett Thai red curry og kokosmelk. Rør ofte. Ha i soyasaus, rød chili, fish sauce, fiskekraft-/buljong og sukker.
Tilsett lakseterningene, vårløk, limeblad og la det hele småkoke i 2-3 minutter. Dryss over frisk koriander og server med jasminris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
177,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.04.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
700 g langefilet, uten skinn og bein
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ss karri
2 ts chilisaus
salt og pepper
olivenolje
Salsa
1 stk chili, rød
1 stk lime
1 bunt koriander, frisk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
Tilbehør
2 fedd hvitløk
1 stk brokkoli
2 ss olivenolje
2 dl hønsebuljong
0,5 ss maisennamel
salt og pepper
persille, frisk
ris, fullkorn
Her har du en oppskrift som setter smaksløkene i høyspenn. Marinert lange med koriandersalsa og fullkornsris er eksotisk, smakfullt og enklere enn du tror!Fremgangsmåte
Skjær lange i serveringsstykker.
Finhakk hvitløk og bland det sammen med olivenolje, karri og chilisaus.
Mariner fisken i blandingen i minimum 30 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olivenolje på middels sterk varme, i 3 minutter på hver side.
Salsa
Fjern stilk og frø fra chili, og press saften av lime.
Kjør alle ingrediensene i en blender eller med en stavmikser, og sett til side.
Tilbehør
Finhakk hvitløk og del brokkoli i buketter.
Fres det i olivenolje i en kasserolle til brokkolien så vidt er blitt mør.
Tilsett hønsebuljong og gi det et oppkok.
Smak til kraften med salt og pepper, og la det koke i 1 minutt.
Bland maisennamel i kaldt vann og rør det inn i kraften.
Dryss persille over før servering.
Server lange med koriandersalsa, grønnsaker og fullkornsris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
153,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronmarinade til fisk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.07.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
1 stk sjalottløk
0,5 stk sitron
1 dl olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper, grovmalt
0,25 ts kajennepepper
Marinader spicer opp fisken og denne friske marinaden med sitron egner seg særlig godt til fet fisk som laks eller ørret. Fisken bør få ligge i marinaden i 1 time.Fremgangsmåte
Finhakk sjalottløk, og press saften og riv skallet av sitron.
Bland sammen sjalottløk, sitronsaft, sitronskall, olivenolje, salt, pepper og kajennepepper.
Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk.
Tips:
Du kan både grille og steke fisken. Bruk gjerne en grillpanne hvis du velger å steke den.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
477,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
51,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekt breiflabb i sitrussaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Bent Raanes og Sarah Cameron SørensenIngredienser
1 kg breiflabbkoteletter
salt
peppermix
Sitrussaus
300 g klementin
1,5 dl fiskekraft
1,5 dl kremfløte
2 ss Grand Marnier likør
60 g smør
Tilbehør
2 stk sjalottløk
1 stk hjertesalat
smør
Breiflabb, også kalt marulk, er ofte å finne på menyen hos restauranter. Stekt breiflabb kan serveres med mange gode sauser og passer utmerket når du skal invitere gjester.Fremgangsmåte
250 g klementin og fiskekraft kokes til en mos. Kok blandingen inn til det halve.
Tilsett fløte og Grand marnier. Kok inn til det halve. Rør inn smør litt om litt. Tilsett hele klementinbåter og strimler av kokt revet skall av to klementiner rett før servering.
Surr sjalottløk i smør til den blir myk.
Tilsett salaten og vend den inn så den faller sammen.
Stek breiflabbkotelettene i en blanding av smør og olivenolje. Bruk god varme og la de ettersteke noen minutter på svakere varme.
Dryss salt og pepperblanding over.
Server med kokte poteter, gjerne mandelpoteter.
Tips: Andre typer sitrusfrukt kan brukes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 16,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskesaus med paprika
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.04.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk liten purre
1 stk liten rød paprika
1 dl kremfløte
2 ss smør
1 ts paprikapulver
1 ½ ss hvetemel
3 dl fiskekraft eller ferdigblandet fond/buljong
nykvernet salt og hvit pepper
Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin. Da erstatter du bare fiskekraft med lys kjøttkraft.Fremgangsmåte
Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver.
Skjær paprikaen i små terninger. Visp fløten.
Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet purre. Stek purren under omrøring ved svak varme i 6–8 minutter til den er blitt myk. Tilsett melet i blandingen og rør det raskt inn.
Trekk kjelen av varmen og tilsett gradvis fiskekraft/buljong under stadig omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett paprikaterningene og la sausen småkoke i 5–10 minutter. Rør av og til.
Tilsett den vispede fløten og smak til med salt og pepper. Sausen passer til kokte eller stekte fiskeretter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
107,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pannestekt piggvar med råstekte nypoteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.07.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
800 gram piggvarfilet
1 ss olje
1 dash salt og pepper
2 s hvetemel
500 gram nypoteter delt i 4
Salt og pepper
1 ss hakket dill
1 ss smør
1 ss solsikkeolje
1 pose med ferdig fiskesaus
250 gr frosne grønne erter
1 liten brokkoli
2 ss smør
Her kan man selvfølgelig bruke annen fast fisk som brosme, lange, andre flyndrer, kveite ol.
Råstekte nypoteter med dill er faktisk ganske godt og enkelt. Men om potetene er store så del de opp i flere båter.Fremgangsmåte
Kutt fileten opp i passende biter. Bland sammen salt, pepper og mel. Rull fisken i dette og stek dem pent brune i stekepannen.
Vask og børst nye poteter. Del de i 4 eller mer om de er store. Varm olje og stek dem gyldne i stekepannen. Dryss med salt, pepepr og dill. Når de er brune kan de godt stå litt i pannen og bli litt myke.
Lag sausen etter anvisning på posen
Kutt opp brokkoli og kok opp litt vann med salt og smør. Ha i brokkoli og erter. La de småkoke i noen minutter.
Server
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tandoorimarinade til fisk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.07.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
2 ss koriander, frisk
1 ts gurkemeie
2 ts tandoori masala
2 dl yoghurt, naturell
Denne marinaden komplimenterer breiflabb og steinbit, med spennende smaker av tandoori, gurkemeie og koriander. La fisken marinere i kjøleskap i 1 time før bruk.Fremgangsmåte
Finhakk koriander.
Bland koriander, gurkemeie og tandoori masala i yoghurten.
Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk, og pensle med olje før du legger den på grillen.
Tips:
Hvis du ikke har grill kan du også steke fisken i en stekepanne, gjerne grillpanne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks i fløte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.02.2014Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 gr laks(skinn og beinfri)
3 dl kremfløte
sitronpepper
dill
Veldig enkel lakserett som har en god smak. Ser ikke så fin ut men, men. Kan serveres med pasta eller ris. Evt litt salat. Virkelig hverdagsmat.Fremgangsmåte
Skjær laks opp i terninger, stek på middels varme
til det er nesten gjennomstekt.
Tilsett kremfløte, og la det putre i 4 min.
smak godt til med sitronpepper og masse dill..
Server med pasta..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
271,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:401