Våre 13 mest populære salater


Oppdatertdato: 2020-01-10 Tema: Salat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Slanketid eller ikke, salater kan brukes hele året, men dukker jo ofte opp nå etter nyttår i alle mulige slankeprogrammer, blogger osv. Hjemme pleier vi å bruke en salat som middag nå og da, men da er det ofte en med godt fyllstoff som pasta, potet, ris, kylling ol. Tidligere denne uka tok jeg for meg hvordan man bygger en salat, middagssalater og gode tips for å lage en salat. Men her under viser jeg de som dere selv synes er best, de som jeg liker best, de mest populære og de som har flest visninger. Og da er det alle typer salat, ikke bare de kalorifattige. Og salat er ikke bare en slik grønn blanding, det fins masse andre med alle mulige råvarer. Så lykke til med salaten på kjøkkenet.




Cæsar salat


Prøv også Cæsar salat.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 hoder Romano-salat, vasket og revet i store biter

Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.

Hvitløkskrutonger
8 båter hvitløk, presset
2 dl mild olivenolje
200 g smør
1 1/2 l gårsdagens loff, i terninger

Dressing til salaten
4 eggeplommer
6 båter hvitløk, hakket
1 ss lys Dijon-sennep
Presset saft fra 2 sitroner
4 dl ekstra virgin olivenolje
1 ts Worcestershire-saus
6 ansjonsfileter, hakket
1 dl revet Parmesanost
Hvitløkskrutonger



Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 160 °C.

Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte.
Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryta vekk fra kokeplaten. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett. Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.

Dressing til salaten
Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen. Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten. Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.

Serveres på tallerkener med krutonger, litt parmesanost og godt med nykvernet sort pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 221,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Argentinsk pastasalat


Prøv også Argentinsk pastasalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

16 nøster båndspagetti
2 dl grønne oliven delt i fire
1 rød paprika i skiver
1 grønn paprika i skiver
2 båter finhakket hvitløk
1/4 ts kajennepepper
1 ts paprikapulver
1 ts salt
11/2 ss mel
3/4 dl olivenolje
3/4 dl revet parmesan


Vi serverte denne varm. Kombinasjonen av råvarer som brukes her lager en flott smak. Man kan tilsette kjøtt eller annet til grønnsaksblandingen om en ønsker en rikere smak, men er da ikke vegetar lenger


Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av seg.
Kok forsiktig oliven, paprika og hvitløk i litt vann til paprikaen er myk. Tilsett olje i grønnsakene.
Bland sammen kajennepepper, paprikapulver, salt og mel i en liten bolle. Dryss blandingen over grønnsakene, rør og la det småkoke på svak varme et par minutter. Tilsett pasta og revet parmesan og bland forsiktig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 274,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fruktsalat 5


Prøv også Fruktsalat 5.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 20.05.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 banan
1 appelsin
1 eple eller pære
20 druer eller rosiner
2 kiwi
1 boks (225 g) ananas i biter
1 dl appelsinjuice
1/4 dl grovhakkede nøtter


En slik fruktsalat er noe vi lager med jevne mellomrom, særlig når jeg har kjøpt for mye frukt og vi må få brukt det opp. Her kan man variere med forskjellig frukt, og vi brukte appelsin, eple, druer, melon(som ikke vises) + valnøtter over. Og selvfølgelig pisket krem.
Ananas og juice gjør at denne blir saftig på smaken. Vær og obs på epler, det er ikke alle som passer i en salat.


Fremgangsmåte

Skjær bananen i skiver. Del appelsinen i båter, fjern mest mulig av det hvite og klipp båtene i biter. Eplet skjæres i terninger. Del druene i to og fjern steinene. Skrell og skjær kiwien i skiver. Bland frukten og tilsett ananasen og juicen. La salaten trekke en stund. Dryss nøtter over like før servering. Fruktsalat kan serveres med pisket krem, råkrem, iskrem eller rømme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Broccolisalat.

Broccolisalat


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1,5 dl majones
1,5 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss balsamico

1 stor broccoli - rå
150 gr blomkål i buketter
ca. 300 gr. bacon, hakket og sprøstekt
1 middels stor rød løk - finhakket
1,5 dl solsikkefrø (helst ristede)
1,5 dl rosiner (ikke nødvendig)


Denne smaker bare nydelig. Anbefales å spise den samme dagen eller senest neste dag. Denne ble lagd med 50/50 majones og rømme. Dette kan varieres og har stor innvirkning på kalorier


Fremgangsmåte

Bland rømme, sukker og edikk en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen. Tilsett sprøstekt baconbiter, løk, solsikkefrø og rosiner. Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl. Holdbar natten over i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg- og kyllingsalat.

Egg- og kyllingsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g grillet kylling (uten skinn)
4 hardkokte egg
1 stk issalat
1/2 agurk
1/2 blomkålhode
4 tomater
400 g kokte poteter
dill


Dette er en fin middagssalat. Som dressing er det bare å bruke rømme med en smakstilsetning i. Jeg brukte rømme smakt til med chilisaus. Denne blir en faktisk mett av.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingkjøttet i små biter, kok egg og poteter. Legg strimlet salat sammen med agurkskiver, blomkålbuketter og tomatbåter i en skål. Tilsett kyllingen, potetebåter og eggebåtene. Serveres med en god dressing.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 65,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggesalat med purre.

Eggesalat med purre


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2004
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

6 hardkokte egg
1 1/2 dl seterrømme
1/2 tube (ca. 80 g) majones
3 ts sennep
1 vårløk eller 1/4 purre
noen dråper sitron
noen dråper tabasco
litt salt og hvit pepper


Nydelig eggesalat vi lagde sammen med en annen versjon. Denne er uten løk men med litt hakket vårløk. Lag den litt spicy med tabasco eller litt finhakket chili.


Fremgangsmåte

Skrell eggene og del dem først på langs og deretter på tvers, til de er delt i små biter. Rør sammen rømme, majones og sennep. Finhakk vårløk (purre) og rør den inn sammen med eggebitene. Smak til med litt sitron, salt og pepper. La salaten stå kjølig en stund i kjøleskap før serveres som pålegg på smørbrød.



Raskt næringsinnhold

Denne retten har 264,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Waldorfsalat 6.

Waldorfsalat 6


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

3 epler
3 stilker selleri
1 liten boks ananas i biter
50 g valnøtter
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl stivpisket kremfløte
1 sitron
200 g blå druer


Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin, enten det er som oppskåret stek eller kokte skinker i skiver. Salaten stammer fra det legendariske Hotel Waldorf Astoria i New York.


Fremgangsmåte

1. Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Selleri og ananas skjæres i biter.
2. Bland sammen majones og stivpisket fløte.
3. Epler, selleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem. Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 180,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mettende pastasalat.

Mettende pastasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gladimat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

150 g pasta
1/4 purre
0.5 paprika
50 g fetaost
0.5 grillet kylling
140 g bacon i skiver
3 dl kesam eller lettrømme
2 ss pinjekjerner eller hakkede nøtter
en neve frisk basilikum
salt fra kvern
pepper fra kvern


En utrolig fyldig salat. Kan brukes som middag, og er mektig.


Fremgangsmåte

Kok pasta som angitt på pakken. Ha den i dørslag og skyll med kaldt vann. Snitt renset purre på langs, skyll godt og skjær i strimler. Vask paprika, del og fjern frø og ribber. Skjær i ringer.
Fetaost i terninger. Stek bacon sprøtt og tilsett paprika. Surres noen minutter. Rør sammen kesam og pinjekjerner. Vend inn pasta, kylling, purre, baconblanding og fetaost. Pynt med strimlet basilikum.
Salt og pepperdryss. Alene eller med god brødbakst til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nordafrikansk cous-cous salat.

Nordafrikansk cous-cous salat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2006
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

200 g cous-cous gryn
1 agurk
1 gul paprika
2 kjøttfulle tomater
2 sitroner
1 bunt mynte
2 ss olivenolje
1/4 l tomatsaft
7 fedd hvitløk
Paprika
Salt - friskkvernet pepper


Enkel og sunn salat som er perfekt som tilbehør til grillmat. Vi lagde med rød paprika og litt ekstra strimlet rødløk.


Fremgangsmåte

Kok cous-cous grynene og avkjøl dem. Bland sitronens saft med oljen og tomatsaften. Knus hvitløkene og tilsett dem. La de kalde cous-cous gryn trekke en halv times tid i dressingen.
Skrell agurken og skjær den i små terninger. Fjern paprikaens frøstol og skjær frukten i terninger. Skold tomatene og trekk skinnet av.
Fjern kjernene og hakk tomaten. Bland grønnsakene med cous-cous'en. Smak til med paprika, salt og pepper.
Riv bladene av myntestenglen og strø dem over salaten. Den smaker best, når den er kald.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk potetsalat.

Asiatisk potetsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2005
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kokte poteter
1 purre
1 bt reddik
1 gul paprika
1 rød chili
1 bt gressløk
3 ss olivenolje
1 ss eddik
1/2 ss lime
1 1/2 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1/2 ts kajennepepper


Potetsalat er alltid populært. Det har etterhvert kommet mange varianter. Her får du en variant som er inspirert fra Asia, smakssatt med blant annet chili, limesaft og kajennepepper. Passer til det meste av stekt og grillet kjøtt.


Fremgangsmåte

1. Kok potetene, avkjøl litt og del i skiver, tilsett purre, reddik og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og gressløk og bland sammen.

2. Bland sammen olivenolje, eddik, presset lime, salt, pepper og kajennepepper og bland i.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Høstsalat.

Høstsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.10.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
1 pk sukkererter
1 sellerirot
4 kokte poteter
1 purre
1 pk speket kalkunfilet

Dressing:
2 ss sitronmajones
4 ss crème fraiche
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
friske urter



Fremgangsmåte

Kok eggene i 6-7 minutter. Avkjøl og skrell dem. Del eggene i to.
Skrell selleriroten og del den i staver. Kok sukkererter og selleri i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Del poteter og purre i mindre biter. Bland sammen poteter, purre, sukkererter og selleri i en bolle.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vend den inn i grønnsakene.

Anrett salaten på et pent fat. Fordel halve egg og skiver av speket kalkunfilet på salatfatet. Server godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 81,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønn papayasalat.

Grønn papayasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 liten, grønn papaya à ca. 400 g
2 gulerøtter
2 hakkede, faste tomater
50 g hakkede jordnøtter
Hodesalatblader eller spinatblader, julesalat, kål
2 ss grovhakket, tørkete reker

Dressing:
3 fedd hakket hvitløk
¾ dl sitronsaft
2 ss fiskesaus
1 ss brun farin
1 hakket, utkjernet, rød eller grønn chili


Prøv grønn papaya, veldig frisk. Dette er en thai salat som selvfølgelig kan vareieres. Men dressingen og papaya hører til.


Fremgangsmåte

Skrell papayaen og fjern kjernene. Riv papaya og gulerøtter på foodprocessorens råkostjern, så blir strimlene lange og tynne.
Hell dem i en skål sammen med den hakkede tomat.

Dressing:
Bland hvitløk, sitronsaft, fiskesaus, brun farin og chili sammen. Hell dressingen over papaya-blandingen sammen med halvdelen av jordnøttene og bland grundig.

Anrett salatbladene på et serveringsfat. Øs papaya-blandingen over salatbladene og dryss de resterende jordnøtter samt de tørkete reker over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eksotisk fruktsalat.

Eksotisk fruktsalat


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 ananas (eller fra boks)
2 bananer
3 kiwi
2 røde epler
1 papaya
1 mango
100 g hasselnøttkjerner
ca. 3 dl sukkerlake
(eller saften fra ananasboksen)



Fremgangsmåte

Frukten renses og deles i mindre biter. Salaten blandes forsiktig og avkjølt sukkerlake (evt. ananas-kraft) helles over. Hakkede nøttkjerner strøs over til slutt. Tilbehør: Pisket krem.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3262






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.