Slanketid eller ikke, salater kan brukes hele året, men dukker jo ofte opp nå etter nyttår i alle mulige slankeprogrammer, blogger osv. Hjemme pleier vi å bruke en salat som middag nå og da, men da er det ofte en med godt fyllstoff som pasta, potet, ris, kylling ol. Tidligere denne uka tok jeg for meg hvordan man bygger en salat, middagssalater og gode tips for å lage en salat. Men her under viser jeg de som dere selv synes er best, de som jeg liker best, de mest populære og de som har flest visninger. Og da er det alle typer salat, ikke bare de kalorifattige. Og salat er ikke bare en slik grønn blanding, det fins masse andre med alle mulige råvarer. Så lykke til med salaten på kjøkkenet.
Cæsar salat
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 hoder Romano-salat, vasket og revet i store biter
Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.
Hvitløkskrutonger
8 båter hvitløk, presset
2 dl mild olivenolje
200 g smør
1 1/2 l gårsdagens loff, i terninger
Dressing til salaten
4 eggeplommer
6 båter hvitløk, hakket
1 ss lys Dijon-sennep
Presset saft fra 2 sitroner
4 dl ekstra virgin olivenolje
1 ts Worcestershire-saus
6 ansjonsfileter, hakket
1 dl revet Parmesanost
Hvitløkskrutonger
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 160 °C.
Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte.
Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryta vekk fra kokeplaten. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett. Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.
Dressing til salaten
Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen.
Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten.
Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.
Serveres på tallerkener med krutonger, litt parmesanost og godt med nykvernet sort pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
222 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Argentinsk pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
16 nøster båndspagetti
2 dl grønne oliven delt i fire
1 rød paprika i skiver
1 grønn paprika i skiver
2 båter finhakket hvitløk
1/4 ts kajennepepper
1 ts paprikapulver
1 ts salt
11/2 ss mel
3/4 dl olivenolje
3/4 dl revet parmesan
Vi serverte denne varm. Kombinasjonen av råvarer som brukes her lager en flott smak. Man kan tilsette kjøtt eller annet til grønnsaksblandingen om en ønsker en rikere smak, men er da ikke vegetar lengerFremgangsmåte
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skyll den i kaldt vann og la den renne godt av seg.
Kok forsiktig oliven, paprika og hvitløk i litt vann til paprikaen er myk. Tilsett olje i grønnsakene.
Bland sammen kajennepepper, paprikapulver, salt og mel i en liten bolle. Dryss blandingen over grønnsakene, rør og la det småkoke på svak varme et par minutter. Tilsett pasta og revet parmesan og bland forsiktig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
273,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fruktsalat 5
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
20.05.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 banan
1 appelsin
1 eple eller pære
20 druer eller rosiner
2 kiwi
1 boks (225 g) ananas i biter
1 dl appelsinjuice
1/4 dl grovhakkede nøtter
En slik fruktsalat er noe vi lager med jevne mellomrom, særlig når jeg har kjøpt for mye frukt og vi må få brukt det opp. Her kan man variere med forskjellig frukt, og vi brukte appelsin, eple, druer, melon(som ikke vises) + valnøtter over. Og selvfølgelig pisket krem.
Ananas og juice gjør at denne blir saftig på smaken. Vær og obs på epler, det er ikke alle som passer i en salat.Fremgangsmåte
Skjær bananen i skiver. Del appelsinen i båter, fjern mest mulig av det hvite og klipp båtene i biter. Eplet skjæres i terninger. Del druene i to og fjern steinene. Skrell og skjær kiwien i skiver. Bland frukten og tilsett ananasen og juicen. La salaten trekke en stund. Dryss nøtter over like før servering. Fruktsalat kan serveres med pisket krem, råkrem, iskrem eller rømme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Broccolisalat
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2017Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1,5 dl majones
1,5 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss balsamico
1 stor broccoli - rå
150 gr blomkål i buketter
ca. 300 gr. bacon, hakket og sprøstekt
1 middels stor rød løk - finhakket
1,5 dl solsikkefrø (helst ristede)
1,5 dl rosiner (ikke nødvendig)
Denne smaker bare nydelig. Anbefales å spise den samme dagen eller senest neste dag. Denne ble lagd med 50/50 majones og rømme. Dette kan varieres og har stor innvirkning på kalorierFremgangsmåte
Bland rømme, sukker og edikk en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen. Tilsett sprøstekt baconbiter, løk, solsikkefrø og rosiner. Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl. Holdbar natten over i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Egg- og kyllingsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
250 g grillet kylling (uten skinn)
4 hardkokte egg
1 stk issalat
1/2 agurk
1/2 blomkålhode
4 tomater
400 g kokte poteter
dill
Dette er en fin middagssalat. Som dressing er det bare å bruke rømme med en smakstilsetning i. Jeg brukte rømme smakt til med chilisaus. Denne blir en faktisk mett av.Fremgangsmåte
Skjær kyllingkjøttet i små biter, kok egg og poteter. Legg strimlet salat sammen med agurkskiver, blomkålbuketter og tomatbåter i en skål. Tilsett kyllingen, potetebåter og eggebåtene. Serveres med en god dressing.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
66,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eggesalat med purre
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2004Denne retten tar ca
20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
6 hardkokte egg
1 1/2 dl seterrømme
1/2 tube (ca. 80 g) majones
3 ts sennep
1 vårløk eller 1/4 purre
noen dråper sitron
noen dråper tabasco
litt salt og hvit pepper
Nydelig eggesalat vi lagde sammen med en annen versjon. Denne er uten løk men med litt hakket vårløk. Lag den litt spicy med tabasco eller litt finhakket chili.Fremgangsmåte
Skrell eggene og del dem først på langs og deretter på tvers, til de er delt i små biter. Rør sammen rømme, majones og sennep. Finhakk vårløk (purre) og rør den inn sammen med eggebitene. Smak til med litt sitron, salt og pepper. La salaten stå kjølig en stund i kjøleskap før serveres som pålegg på smørbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
263,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Waldorfsalat 6
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
3 epler
3 stilker selleri
1 liten boks ananas i biter
50 g valnøtter
1 1/2 dl majones
1 1/2 dl stivpisket kremfløte
1 sitron
200 g blå druer
Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin, enten det er som oppskåret stek eller kokte skinker i skiver. Salaten stammer fra det legendariske Hotel Waldorf Astoria i New York.Fremgangsmåte
1. Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Selleri og ananas skjæres i biter.
2. Bland sammen majones og stivpisket fløte.
3. Epler, selleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem. Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
177,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mettende pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.10.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
150 g pasta
1/4 purre
0.5 paprika
50 g fetaost
0.5 grillet kylling
140 g bacon i skiver
3 dl kesam
eller lettrømme
2 ss pinjekjerner
eller hakkede nøtter
en neve frisk basilikum
salt fra kvern
pepper fra kvern
En utrolig fyldig salat. Kan brukes som middag, og er mektig.Fremgangsmåte
Kok pasta som angitt på pakken. Ha den i dørslag og skyll med kaldt vann. Snitt renset purre på langs, skyll godt og skjær i strimler. Vask paprika, del og fjern frø og ribber. Skjær i ringer.
Fetaost i terninger. Stek bacon sprøtt og tilsett paprika. Surres noen minutter. Rør sammen kesam og pinjekjerner. Vend inn pasta, kylling, purre, baconblanding og fetaost. Pynt med strimlet basilikum.
Salt og pepperdryss. Alene eller med god brødbakst til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nordafrikansk cous-cous salat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.10.2006Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
200 g cous-cous gryn
1 agurk
1 gul paprika
2 kjøttfulle tomater
2 sitroner
1 bunt mynte
2 ss olivenolje
1/4 l tomatsaft
7 fedd hvitløk
Paprika
Salt - friskkvernet pepper
Enkel og sunn salat som er perfekt som tilbehør til grillmat. Vi lagde med rød paprika og litt ekstra strimlet rødløk.Fremgangsmåte
Kok cous-cous grynene og avkjøl dem. Bland sitronens saft med oljen og tomatsaften. Knus hvitløkene og tilsett dem. La de kalde cous-cous gryn trekke en halv times tid i dressingen.
Skrell agurken og skjær den i små terninger. Fjern paprikaens frøstol og skjær frukten i terninger. Skold tomatene og trekk skinnet av.
Fjern kjernene og hakk tomaten. Bland grønnsakene med cous-cous'en. Smak til med paprika, salt og pepper.
Riv bladene av myntestenglen og strø dem over salaten. Den smaker best, når den er kald.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Høstsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.10.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
1 pk sukkererter
1 sellerirot
4 kokte poteter
1 purre
1 pk speket kalkunfilet
Dressing:
2 ss sitronmajones
4 ss crème fraiche
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
friske urter
Fremgangsmåte
Kok eggene i 6-7 minutter. Avkjøl og skrell dem. Del eggene i to.
Skrell selleriroten og del den i staver. Kok sukkererter og selleri i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Del poteter og purre i mindre biter. Bland sammen poteter, purre, sukkererter og selleri i en bolle.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vend den inn i grønnsakene.
Anrett salaten på et pent fat. Fordel halve egg og skiver av speket kalkunfilet på salatfatet. Server godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønn papayasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 liten, grønn
papaya à ca. 400 g
2 gulerøtter
2 hakkede, faste tomater
50 g hakkede jordnøtter
Hodesalatblader eller spinatblader, julesalat, kål
2 ss grovhakket, tørkete reker
Dressing:
3 fedd hakket hvitløk
¾ dl sitronsaft
2 ss fiskesaus
1 ss brun farin
1 hakket, utkjernet, rød eller grønn chili
Prøv grønn papaya, veldig frisk. Dette er en thai salat som selvfølgelig kan vareieres. Men dressingen og papaya hører til.Fremgangsmåte
Skrell papayaen og fjern kjernene. Riv papaya og gulerøtter på foodprocessorens råkostjern, så blir strimlene lange og tynne.
Hell dem i en skål sammen med den hakkede tomat.
Dressing:
Bland hvitløk, sitronsaft, fiskesaus, brun farin og chili sammen. Hell dressingen over papaya-blandingen sammen med halvdelen av jordnøttene og bland grundig.
Anrett salatbladene på et serveringsfat. Øs papaya-blandingen over salatbladene og dryss de resterende jordnøtter samt de tørkete reker over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Asiatisk potetsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.11.2005Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
600 g kokt potet
2 stk. vårløk
6 stk. reddik
1 stk. grønn paprika
1 stk. grønn chili
2 ss finhakket frisk mynte
Dressing:
2 ss olivenolje
1 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 ss soyasaus
skall av 1 stk. lime
1 ss limesaft
0,25 ts grovkvernet pepper
Potetsalat er alltid populært. Det har etterhvert kommet mange varianter. Her får du en variant som er inspirert fra Asia, smakssatt med blant annet chili, limesaft og kajennepepper. Passer til det meste av stekt og grillet kjøtt.Fremgangsmåte
1. Kok potet, avkjøl dem og skjær dem i skiver. Ha skivene i en bolle.
Har du rester av potet fra gårsdagens middag kan du fint bruke disse i potetsalaten.
2. Finsnitt vårløk, skjær reddik i tynne skiver og paprika i strimler. Finhakk chili og mynte. Ha alt over i bollen sammen med potetene og bland det lett sammen.
3. Visp sammen olivenolje, sesamolje, riseddik og soyasaus i en liten slkål. Riv det grønne skallet av lime, og ha skall og limesaft i skålen. Smak til med grovkvernet pepper, og eventuelt litt sukker ved behov.
4. Hell dressingen over og grønnsakene og vend det hele lett sammen. Pynt gjerne med sorte sesamfrø. Server salaten til et herlig grillmåltid eller som en rett på sommerens tapasbord.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
91,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eksotisk fruktsalat
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 ananas (eller fra boks)
2 bananer
3 kiwi
2 røde epler
1
papaya
1 mango
100 g hasselnøttkjerner
ca. 3 dl sukkerlake
(eller saften fra ananasboksen)
Fremgangsmåte
Frukten renses og deles i mindre biter. Salaten blandes forsiktig og avkjølt sukkerlake (evt. ananas-kraft) helles over. Hakkede nøttkjerner strøs over til slutt. Tilbehør: Pisket krem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3262