Muffins er alltid populært, smaker godt og er veldig enkle å lage, og passer og fint til morsdag og valentines. Det er og en av de mest populære kakesortene på mine nettsider gjennom flere år.
Jeg har her samlet de 10 beste oppskriftene etter besøk og karakterer fra dere. Noen av disse har vi selv prøvd og ett par er faktisk våre personlige oppskrifter. Alle har næringsinnhold og man kan jo da sjekke karbo, fett og kalorier om man føler for det. På nettsidene er det mange flere muffinsoppskrifter så bare søk etter muffins og de dukker opp. Og lykke til med bakingen!
Mvh Knut Pettersen
Wenches muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Wenche UllandBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 egg
4 dl sukker
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
8 ss smør
4 dl melk
En virkelig god basisoppskrift for muffins. Denne bruker vi som grunnlag og tilsetter evt smak eller pynter med diverse. Man kan ha i kakao, litt ost, diverse bær og nøtter +++. Del opp for en mindre porsjon. Som her blir det ca 40-60 muffins, men det kan variere mye etter størrelsen på formeneFremgangsmåte
Rør egg og sukker til eggedosis.
Bland det andre i og rør godt.
Fyll muffinsformer ca halvfulle. Bruker en papir, så bruk de dobbelt.-
Stek ved 200-210 grader i ca 10 minutter midt i ovnen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
288,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
46,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Black forest muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
160 gr smør
120 gr sukker
3 egg
150 gr hvetemel
4 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
350 gr hermetiske kirsebær eller frosne
1 plate mørk kokesjokolade i biter (ta vare på ett par biter til pynt)
12 røde cocktailbær
3 dl kremfløte pisket
Vi har tidligere lagd Black Forest kake. Her er en muffins versjon. Vi brukte vanlige hermetiske kirsebær fra glass i disse, men pyntet med røde cokctailbær som ser bedre ut. Ikke bruk kirsebærsaften
Rett og slett utrolig god. Er jo nesten julekake da formene våre har julemotiv:)
Black Forest kake er tunge greier men vanvittig godt. I flere andre land selger Starbucks disse i sine kaffebarer, og det var her jeg fikk prøve det for første gang. Men en blir jo garantert kvalm når en går derfra!
PS: Ang når det står vende inn
Om en bruker mikser på slike kaker skal bare de våte ingrediensene piskes. Det tørre rører du inn forsiktig med en sleiv eller slikkepott. Bruker en for mye mikser blir det veldig jevnt men og veldig kompakt resultat. Og det er ikke alltid ønskelig. Det samme er poenget når man vender inn eggehviterFremgangsmåte
Miks mykt smør og sukker til det er jevnt. Ha i egg og pisk innimellom. Bruk så en sleiv og vend inn mel, bakepulver, kakao, hakkede kirsebær og sjokolade. Ikke bruk mikser her for da blir de for kompakte.
Helles i doble store muffinsformer
Bakes ved 175 grader i ca 20-30 minutter. Bruk en bakepinne til å sjekke.
Pisk kremfløte og pynt med denne. Dryss med reven sjokolade og ett kirsebær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
352,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærmuffins 5
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.05.2010Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 egg
100 g brun farin
1 ts vaniljesukker
1,75 dl vindruekjerneolje
3 dl blåbær
100 g valnøtter
300 g hvetemel
1/2 ts fint salt
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 ts støtt kanel
2 ts støtt ingefær
Fremgangsmåte
Pisk eggene luftige med brun farin, vaniljesukker og olje. Hakk valnøtter grovt og bland dem i massen sammen med blåbær. Sikt hvetemel, salt, natron, bakepulver, kanel og ingefær i og bland deigen grundig. Ha deigen i smurte muffinsformer, fyll dem nesten helt.
Bak dem ved 200º i ca. 20-25 min, til de er hevede og lett brune.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
401,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Muffins med rosiner
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.03.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
60 g bakemargarin
4 ss sukker
1 egg
1 dl rosiner
80 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Veldig gode muffins. Man kan gjerne doble oppskriften da det ikke blir så mange. Vi fikk 14 stk på en dobbel oppskrift. Oppskriften tilfredsstiller mine krav til å ha rosiner i alt mulig;)
Bildet ble tatt i sola på terrassen.Fremgangsmåte
Stekes ved 200 grader på midterste rille i ca. 10 minutter
Rør margaring og sukker porøst.
Ha i egget og rør godt
Bland rosiner, mel og bakepulver og ha i røren.
Settes i muffinsformer og stekes i stekeovnen.
Det blir ca 10 stk
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
368,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Muffins uten melk og egg
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kristin ØienBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4,5 dl mel
0,75 dl sukker
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/8 ts natron
1 1/2 ss olje
1 1/2 ss vann
1 ts bakepulver NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.
2 dl eplejuice
0,75 dl. olje (helst soyaolje)
Muffins uten egg og melk er helt greie på smak. De smaker greit og med litt pynt som vi la på blir det fint. Men de ble litt rare i fasongen, falt sammen på en måte.Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle.
I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen.
Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full.
Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader midt i ovnen.
NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
314,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.04.2013Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 egg
1 1/2 dl sukker
75 g smeltet smør
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 dl melk
2 dl blåbær, tørrsukrede, fryste eller friske
Disse er enkle og gode. Vi lagde de akkurat for noen dager siden. Prøv gjerne når de er varme!Fremgangsmåte
Visp egg og sukker, tilsett avkjølt smør. Bland inn bakepulver og mel, tilsett melk og rør tilslutt blåbærene forsiktig i. Fordel røren i papirformer. Stekes ved 225°C i ca 12 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
296,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Muffins med sjokoladebiter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.03.2004Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
200 g smør
2 dl sukker
4 stk. egg
5 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl kefir , evt. kulturmelk
125 g kokesjokolade i små biter
Saftige og supergode muffins, fylt med biter av deilig sjokolade - kan det bli bedre.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett egg ett og ett egg og rør sammen røren mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk. Bland til slutt inn sjokoladebitene.
Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter.
Bruker du mindre muffinsformer får du flere muffinser. Da tar det også litt kortere tid å steke dem.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
353,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotkake-muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)
Ostekrem:
125 g kremost ananas/mandarin
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1 gulrot til pynt
Virkelig saftige og gode muffins, Vi lekte oss litt med ostekremen som bare er utrolig god.Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Bre ostekremen over kakene og pynt med gulrotstrimler laget med potetskreller.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
324,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Banan cupcakes
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.05.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
125 g smør
200 g sukker
1 ss. vaniljesukker
3 egg
50 g kokosmasse
100 g hvetemel
1 ts. Bakepulver
50 g hakket sjokolade
1 banan i små terninger
Topping & pynt
200 g melis
ca. 2 ss. varmt vann
Farget dekorationsglasur
Fremgangsmåte
Rør smør, sukker og vaniljesukker bløtt. Pisk eggene i ét av gangen. Bland kokos, hvetemel og bakepulver og rør det i deigen.
Tilsett sjokolade og banan. Rør deigen hurtig sammen, fordel den i muffinsformene og bak dem midt i ovnen ved 200° C i 15-20 minutter.
Sjekk etter med en gaffel eller strikkepinn om kakene er bakt. Hvis det er deig på gaflen, er de ikke ferdige ennå.
Avkjøl kakene på en bakerist.
Bland melis og vann til glasur, overtrekk kakene og la dem tørre en smule før de dekoreres med farget dekorationsglasur.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
369,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
51,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.07.2002Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
Glasur:
125 g melis
1 ts vaniljesukker
saften av en sitron
Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt. Fyll blandingen i muffinsformer og stek muffinsformene ved 180 grader C ca. 12-15 minutter. Visp sammen melis, sitronsaft og vaniljesukker.
Dekk muffinsene og pynt med gulrotstrimler som du lager med ostehøvel og sølvkuler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
300,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
45,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Valentines hjertecupcakes
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.05.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
250 g smør
125 g mørk sjokolade (skal smeltes)
300 g sukker
1 ss ekte vanilje
3 egg
100 g hvetemel
50 g kakao
1 ts Bakepulver
75 g hakket mørk sjokolade
75 g lys sjokolade
75 g hvit sjokolade
Frosting & pynt
250 g melis
80 g bløtt smør
Ca. 2 ss melk
2 ss kakao
Sjokoladehjerter
Farget dekorationsglasur
Fremgangsmåte
Smelt smør og sjokolade i en gryte ved svak varme. Pisk egg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig. Vend siktet hvetemel, kakao og bakepulver i deigen.
Rør sjokoladesmøret forsiktig i og dernest hakket sjokolade. Fordel deigen i hjertemuffinsformer eller vanlige muffinsformer. Bak kakene ved 180° C varmluft i ca. 20 minutter. Kjenn etter med en gaffel eller strikkepinn, om kakene er bakt. Så lenge det sitter deig på gaflen, er kakene ikke ferdige.
Avkjøl kakene på en bakerist.
Frosting:
Bland melis, smør og kakao i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed mens melken tilsettes. Overtrekk hjertene med frosting og dekorer med sjokoladehjerter - og skriv en søt beskjed til din elskede.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
462,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
52,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplemuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Kakedeig:
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl husholdningsfløte
2 ss smeltet smør
Pynt:
15 små eplebiter
2 ts sukker
1 ts kanel
Eplemuffins er enkle og greie å lage. Vi pyntet med epleskiver samt krem på muffinsene. I deigen tok vi og i litt rosiner, men mest fordi undertegnede elsker det.Fremgangsmåte
Bland, mel, bakepulver og sukker. Ta i fløte og smeltet smør. Rør godt. Fordel deigen i usmurte papirformer. Pynt med eplebiter, litt sukker og kanel. Inn i ovn på midterste rille - 200oC - steketid ca. 15 min. Kan serveres varme, lunkne eller kalde.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Muffins med frosting (Cupcakes)
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
TheAndrasBartaIngredienser
Muffins:
240 g. hvetemel
150 g. sukker
4 ts. bakepulver
2 tks. vaniljesukker
2 knsp. salt
50 g. kakao
1 egg
3 dl. melk
1 dl. olje
100 g. grovhakket sjokolade
frosting:
150 g. bløtt smør
300 g. melis
1 ts. vanilje essens
2 ss. varmt vann
konditorfarge
Fremgangsmåte
Muffins:
Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, salt og kakao godt sammen.
pisk egg, melk og oljen i ca. 1 min.
rør eggeblandingen i melblandingen, til den er jevn. Tilsett deretter den hakkede sjokolade.
Fordel deigen i former og fyll den litt over halvt opp.
Bakes i midten av oven i 20-25 min ved 200 grader. (små muffins 10-15 min)
Frosting:
Rør smør bløt med melis.
Tilsett varmt vann, vaniljeessens og konditorfarge og rør til konsistensen er bløt. Hvis frostingen føles for bløt tilsett ekstra melis.
Settes på kjøl i 1 times tid før den sprøytes på de ferdig bakte kaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
376,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
47,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1652