Våre beste muffins


Oppdatertdato: 2023-02-11 Tema: Muffins Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Muffins er alltid populært, smaker godt og er veldig enkle å lage, og passer og fint til morsdag og valentines. Det er og en av de mest populære kakesortene på mine nettsider gjennom flere år.
Jeg har her samlet de 10 beste oppskriftene etter besøk og karakterer fra dere. Noen av disse har vi selv prøvd og ett par er faktisk våre personlige oppskrifter. Alle har næringsinnhold og man kan jo da sjekke karbo, fett og kalorier om man føler for det. På nettsidene er det mange flere muffinsoppskrifter så bare søk etter muffins og de dukker opp. Og lykke til med bakingen!

Mvh Knut Pettersen

Annonse



Wenches muffins


Prøv også Wenches muffins.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
4 dl sukker
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
8 ss smør
4 dl melk


En virkelig god basisoppskrift for muffins. Denne bruker vi som grunnlag og tilsetter evt smak eller pynter med diverse. Man kan ha i kakao, litt ost, diverse bær og nøtter +++. Del opp for en mindre porsjon. Som her blir det ca 40-60 muffins, men det kan variere mye etter størrelsen på formene


Fremgangsmåte

Rør egg og sukker til eggedosis.
Bland det andre i og rør godt.
Fyll muffinsformer ca halvfulle. Bruker en papir, så bruk de dobbelt.-
Stek ved 200-210 grader i ca 10 minutter midt i ovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 288,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Black forest muffins


Prøv også Black forest muffins.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

160 gr smør
120 gr sukker
3 egg
150 gr hvetemel
4 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
350 gr hermetiske kirsebær eller frosne
1 plate mørk kokesjokolade i biter (ta vare på ett par biter til pynt)

12 røde cocktailbær
3 dl kremfløte pisket


Vi har tidligere lagd Black Forest kake. Her er en muffins versjon. Vi brukte vanlige hermetiske kirsebær fra glass i disse, men pyntet med røde cokctailbær som ser bedre ut. Ikke bruk kirsebærsaften
Rett og slett utrolig god. Er jo nesten julekake da formene våre har julemotiv:)

Black Forest kake er tunge greier men vanvittig godt. I flere andre land selger Starbucks disse i sine kaffebarer, og det var her jeg fikk prøve det for første gang. Men en blir jo garantert kvalm når en går derfra!

PS: Ang når det står vende inn
Om en bruker mikser på slike kaker skal bare de våte ingrediensene piskes. Det tørre rører du inn forsiktig med en sleiv eller slikkepott. Bruker en for mye mikser blir det veldig jevnt men og veldig kompakt resultat. Og det er ikke alltid ønskelig. Det samme er poenget når man vender inn eggehviter


Fremgangsmåte

Miks mykt smør og sukker til det er jevnt. Ha i egg og pisk innimellom. Bruk så en sleiv og vend inn mel, bakepulver, kakao, hakkede kirsebær og sjokolade. Ikke bruk mikser her for da blir de for kompakte.
Helles i doble store muffinsformer
Bakes ved 175 grader i ca 20-30 minutter. Bruk en bakepinne til å sjekke.

Pisk kremfløte og pynt med denne. Dryss med reven sjokolade og ett kirsebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 352,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Blåbærmuffins 5


Prøv også Blåbærmuffins 5.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.05.2010
Denne retten tar ca 35 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg
100 g brun farin
1 ts vaniljesukker
1,75 dl vindruekjerneolje
3 dl blåbær
100 g valnøtter
300 g hvetemel
1/2 ts fint salt
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 ts støtt kanel
2 ts støtt ingefær



Fremgangsmåte

Pisk eggene luftige med brun farin, vaniljesukker og olje. Hakk valnøtter grovt og bland dem i massen sammen med blåbær. Sikt hvetemel, salt, natron, bakepulver, kanel og ingefær i og bland deigen grundig. Ha deigen i smurte muffinsformer, fyll dem nesten helt.

Bak dem ved 200º i ca. 20-25 min, til de er hevede og lett brune.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 401,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Muffins med rosiner.

Muffins med rosiner


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.03.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

60 g bakemargarin
4 ss sukker
1 egg
1 dl rosiner
80 g hvetemel
1/2 ts bakepulver


Veldig gode muffins. Man kan gjerne doble oppskriften da det ikke blir så mange. Vi fikk 14 stk på en dobbel oppskrift. Oppskriften tilfredsstiller mine krav til å ha rosiner i alt mulig;)
Bildet ble tatt i sola på terrassen.


Fremgangsmåte

Stekes ved 200 grader på midterste rille i ca. 10 minutter

Rør margaring og sukker porøst.
Ha i egget og rør godt
Bland rosiner, mel og bakepulver og ha i røren.
Settes i muffinsformer og stekes i stekeovnen.

Det blir ca 10 stk

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 368,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Muffins uten melk og egg.

Muffins uten melk og egg


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kristin Øien
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4,5 dl mel
0,75 dl sukker
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/8 ts natron
1 1/2 ss olje
1 1/2 ss vann
1 ts bakepulver NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.
2 dl eplejuice
0,75 dl. olje (helst soyaolje)


Muffins uten egg og melk er helt greie på smak. De smaker greit og med litt pynt som vi la på blir det fint. Men de ble litt rare i fasongen, falt sammen på en måte.


Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle.
I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen.
Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full.
Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader midt i ovnen.
NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 314,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåbærmuffins.

Blåbærmuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 egg
1 1/2 dl sukker
75 g smeltet smør
3 dl hvetemel

1 ts bakepulver
1/2 dl melk
2 dl blåbær, tørrsukrede, fryste eller friske


Disse er enkle og gode. Vi lagde de akkurat for noen dager siden. Prøv gjerne når de er varme!


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker, tilsett avkjølt smør. Bland inn bakepulver og mel, tilsett melk og rør tilslutt blåbærene forsiktig i. Fordel røren i papirformer. Stekes ved 225°C i ca 12 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 296,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotmuffins.

Gulrotmuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.07.2002
Denne retten tar ca 0 å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter

Glasur:
125 g melis
1 ts vaniljesukker
saften av en sitron



Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt. Fyll blandingen i muffinsformer og stek muffinsformene ved 180 grader C ca. 12-15 minutter. Visp sammen melis, sitronsaft og vaniljesukker.

Dekk muffinsene og pynt med gulrotstrimler som du lager med ostehøvel og sølvkuler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 300,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake-muffins.

Gulrotkake-muffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Ostekrem:
125 g kremost ananas/mandarin
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1 gulrot til pynt


Virkelig saftige og gode muffins, Vi lekte oss litt med ostekremen som bare er utrolig god.


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Bre ostekremen over kakene og pynt med gulrotstrimler laget med potetskreller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 324,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Muffins med sjokoladebiter.

Muffins med sjokoladebiter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.03.2004
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

200 g smør
2 dl sukker
4 stk. egg
5 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl kefir , evt. kulturmelk
125 g kokesjokolade i små biter


Saftige og supergode muffins, fylt med biter av deilig sjokolade - kan det bli bedre.


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett egg ett og ett egg og rør sammen røren mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk. Bland til slutt inn sjokoladebitene.

Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter.

Bruker du mindre muffinsformer får du flere muffinser. Da tar det også litt kortere tid å steke dem.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 353,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Muffins med frosting (Cupcakes).

Muffins med frosting (Cupcakes)


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av TheAndrasBarta

Ingredienser

Muffins:
240 g. hvetemel
150 g. sukker
4 ts. bakepulver
2 tks. vaniljesukker
2 knsp. salt
50 g. kakao
1 egg
3 dl. melk
1 dl. olje
100 g. grovhakket sjokolade

frosting:
150 g. bløtt smør
300 g. melis
1 ts. vanilje essens
2 ss. varmt vann
konditorfarge



Fremgangsmåte

Muffins:
Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, salt og kakao godt sammen. pisk egg, melk og oljen i ca. 1 min.
rør eggeblandingen i melblandingen, til den er jevn. Tilsett deretter den hakkede sjokolade.
Fordel deigen i former og fyll den litt over halvt opp.
Bakes i midten av oven i 20-25 min ved 200 grader. (små muffins 10-15 min)

Frosting:
Rør smør bløt med melis.
Tilsett varmt vann, vaniljeessens og konditorfarge og rør til konsistensen er bløt. Hvis frostingen føles for bløt tilsett ekstra melis.
Settes på kjøl i 1 times tid før den sprøytes på de ferdig bakte kaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 376,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Banan cupcakes.

Banan cupcakes


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.05.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

125 g smør
200 g sukker
1 ss. vaniljesukker
3 egg
50 g kokosmasse
100 g hvetemel
1 ts. Bakepulver
50 g hakket sjokolade
1 banan i små terninger

Topping & pynt
200 g melis
ca. 2 ss. varmt vann
Farget dekorationsglasur



Fremgangsmåte

Rør smør, sukker og vaniljesukker bløtt. Pisk eggene i ét av gangen. Bland kokos, hvetemel og bakepulver og rør det i deigen.
Tilsett sjokolade og banan. Rør deigen hurtig sammen, fordel den i muffinsformene og bak dem midt i ovnen ved 200° C i 15-20 minutter.
Sjekk etter med en gaffel eller strikkepinn om kakene er bakt. Hvis det er deig på gaflen, er de ikke ferdige ennå.

Avkjøl kakene på en bakerist.

Bland melis og vann til glasur, overtrekk kakene og la dem tørre en smule før de dekoreres med farget dekorationsglasur.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 369,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplemuffins.

Eplemuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

Kakedeig:
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl husholdningsfløte
2 ss smeltet smør

Pynt:
15 små eplebiter
2 ts sukker
1 ts kanel


Eplemuffins er enkle og greie å lage. Vi pyntet med epleskiver samt krem på muffinsene. I deigen tok vi og i litt rosiner, men mest fordi undertegnede elsker det.


Fremgangsmåte

Bland, mel, bakepulver og sukker. Ta i fløte og smeltet smør. Rør godt. Fordel deigen i usmurte papirformer. Pynt med eplebiter, litt sukker og kanel. Inn i ovn på midterste rille - 200oC - steketid ca. 15 min. Kan serveres varme, lunkne eller kalde.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valentines hjertecupcakes.

Valentines hjertecupcakes


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.05.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

250 g smør
125 g mørk sjokolade (skal smeltes)
300 g sukker
1 ss ekte vanilje
3 egg
100 g hvetemel
50 g kakao
1 ts Bakepulver
75 g hakket mørk sjokolade
75 g lys sjokolade
75 g hvit sjokolade

Frosting & pynt
250 g melis
80 g bløtt smør
Ca. 2 ss melk
2 ss kakao
Sjokoladehjerter
Farget dekorationsglasur



Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade i en gryte ved svak varme. Pisk egg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig. Vend siktet hvetemel, kakao og bakepulver i deigen.
Rør sjokoladesmøret forsiktig i og dernest hakket sjokolade. Fordel deigen i hjertemuffinsformer eller vanlige muffinsformer. Bak kakene ved 180° C varmluft i ca. 20 minutter. Kjenn etter med en gaffel eller strikkepinn, om kakene er bakt. Så lenge det sitter deig på gaflen, er kakene ikke ferdige.

Avkjøl kakene på en bakerist.

Frosting:
Bland melis, smør og kakao i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer ved lav hastighed mens melken tilsettes. Overtrekk hjertene med frosting og dekorer med sjokoladehjerter - og skriv en søt beskjed til din elskede.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 462,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1652
Norsk mat.Brownies.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.