Fotograf:Rosemarie Rodriguez Vi har tidligere lagd Black Forest kake. Her er en muffins versjon. Vi brukte vanlige hermetiske kirsebær fra glass i disse, men pyntet med røde cokctailbær som ser bedre ut. Ikke bruk kirsebærsaften
Rett og slett utrolig god. Er jo nesten julekake da formene våre har julemotiv:)
Black Forest kake er tunge greier men vanvittig godt. I flere andre land selger Starbucks disse i sine kaffebarer, og det var her jeg fikk prøve det for første gang. Men en blir jo garantert kvalm når en går derfra!
PS: Ang når det står vende inn
Om en bruker mikser på slike kaker skal bare de våte ingrediensene piskes. Det tørre rører du inn forsiktig med en sleiv eller slikkepott. Bruker en for mye mikser blir det veldig jevnt men og veldig kompakt resultat. Og det er ikke alltid ønskelig. Det samme er poenget når man vender inn eggehviter
Oppskriften inneholder 353 Kalorier, 33 g Karbo, 5 g Protein og 22 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Miks mykt smør og sukker til det er jevnt. Ha i egg og pisk innimellom. Bruk så en sleiv og vend inn mel, bakepulver, kakao, hakkede kirsebær og sjokolade. Ikke bruk mikser her for da blir de for kompakte.
Helles i doble store muffinsformer
Bakes ved 175 grader i ca 20-30 minutter. Bruk en bakepinne til å sjekke.
Pisk kremfløte og pynt med denne. Dryss med reven sjokolade og ett kirsebær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32195)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Muffins Innlagt dato:2015-11-26
Oppdatert dato:2015-11-26