Ettersom jeg studerer logger og brukertall, ser jeg at søk etter nudelsupper er populært på nettsidene mine. Disse suppene er og noe vi lager hjemme nå og da, og dette er en suppe som kan varieres i det uendelige. Sist vi lagde tok vi noe ekstra bilder slik at dere kan se hva vi gjør. Tilbehør er ganske valgfritt, men fremgangsmåten er ganske lik for de fleste. Så her er generell fremgangsmåte + oppskrifter på flere gode nudelsupper
Litt nudelsuppe teori
Nudelsuppe er en vanlig suppe som opprinnelig nok kommer fra øst og sørøst Asia. Den brukes i disse områdene til forskjellige måltider, frokost, middag, smårett, tilbehør osv. Suppa kan forekomme som både vegetar eller ikke, den kan være fyldig eller helt enkel. Nudlene kan variere mellom ris, egg og hvetenudler, og kraften er som regel en lett, lys buljong. Vi bruker å lage en buljong først av vannet vi har kokt nudlene i og evt kraft fra grønnsaker, kjøtt ol. Men fremgangsmåtene er mange.
De forskjellige land har sine egne særegenheter og spesialiteter. Også USA har en tradisjon for nudelsupper, men kommer nok opprinnelig fra andre land.
Når vi har reist rundt i Asia, ser vi ofte nudelsupper som street food, og som forretter
Og for dere som lurer på hvordan man spiser suppe med pinner, så kan jeg fortelle det her: Vi var på besøk i ett stort buddhist tempel i Thailand. Utenfor stod noen matboder som solgte bla suppe. Når du da kjøpte den, fikk du med 2 trepinner men ingen skje. Ellers er det jo normalt av man spiser suppe med skje. Men etter å sett meg litt rundt så skjønte jeg det.
Alt det tykke i suppa spises med pinner og selve kraften drikkes rett fra kanten av bollen. Og når man holder dette opp foran ansiktet, med venstre hånd på bollen og høyre på pinnene. er det nesten ikke synlig. Men selvfølgelig krever det litt kunnskaper med bruk av pinner, særlig med glatte nudeltråder.
Hvordan vi lager nudelsuppe:
Forberedelser
Først tar man å gjør klar ingrediensene som skal være i suppa. Det være seg kjøtt, grønnsaker, nudler osv. Grønnsaker kokes i vann, deles opp og man tar vare på vannet. Nudler kokes bare i ett par minutter og helles av. Kjøtt eller skalldyr som ikke er kokt/stekt tilberedes og settes til side. Egg kokes.
Kraften
Kok opp kraft. Det kan brukes ferdig buljong eller bruk kokevannet til grønnsaker og nudler. Husk å smake til slik at det ikke er for tamt. Evt kan man her tilsette krydder og smak. Husk at kraften skal være kokende varm.
Avslutning
Bruk ikke så altfor store tallerkener, mer slike suppe boller. Ha i en porsjon nudler, grønnsaker og hell over suppe. På toppen legges evt kjøtt, skalldyr og pynt. Server litt fort mens det er varmt.
Og så har vi oppskrifter nedenfor her.
Lykke til:
Nudelsuppe med kylling og pak choy
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 kopp(er) kyllingkraft
2 kopp(er ) vann
4 ss soyasaus
1 ts worcestershire saus
0,5 ts kinesisk femkrydder
1 dash Chilipulver
1 ts sukker
2 skive(r) frisk ingefær
Til suppen
375 gr vanlige nudler
400 gr kokt kylling bryst i skiver
Ca 300 gr pak choy i biter
Til pynt:
2 bird chilier i tynne skiver
2 stk vårløk i skiver
En fyldig nudelsuppe hvor vi brukte pak choy i tillegg til kyllingbiter. Om en ikke liker pak choy, så bare reduser denne litt eller evt erstatt med spinat.Fremgangsmåte
Kutt opp og kok kylling i en gryte med litt kraft til den er lett gjennomkokt. Legg i en bolle og spar til senere.
I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, vann, soyasaus, worcestershire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min.
Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere.
Sil av og ha kraften tilbake igjen i gryta. Ha så i nudler og pak choy, la koke i 5 minutter
Fordel suppe i 4 suppeskåler og legg på kjøtt og pynt med chilier og vårløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ramen nudelsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.02.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Til kraften:
3 kopper kyllingkraft
2 kopper vann
3 fedd hvitløk
4 ss soyasaus
1 ts worsterchire saus
1/2 ts kinesisk femkrydder
dash av chili pulver
1 ts hvitt sukker
2 skiver fra fersk ingefær
Til suppen.:
375 g ramen nudler
400 g stekt svinekjøtt eller kylling bryst i skiver(marinert i soyasaus og hvitløk)
100 g babyspinat
4 ss maiskorn
2 hardkokte egg, skrelles og deles i 2
Til pynt:
1 ark med nori tang papir i skiver (5 cm lange med 1/2 cm bredde hver)
dryss av sesamfrø
skiver av grønne vårløk
Dette var en overraskelse hos oss. Jeg har aldri spist Ramen nudelsuppe, men dette var godt. Og veldig mettende. Denne kan vareiere med forskjellige ingredienser, men her hadde vi svinekjøtt. Og som dere ser på bildet hadde vi spirer i tillegg, som vi la i til slutt før servering. Chinese five spice lager vi selv. Fem krydder blanding
Det er utallige typer av nudelsupper i østen. Her brukes det ramen nudler, derfor navnet. Nudelsupper får man kjøpt over alt og på gata.Fremgangsmåte
Kutt opp og stek svinekjøtt/kylling i en stekepanne med 1 fedd hakket hvitløk, soyasaus og sesamolje. Legg i en bolle og spar til senere.
I gryte med kokende vann, kok ramen nudler i 5 min, sil av og sett til side.
Kok og spinat i det samme vannet i noen sekunder eller stek de raskt i stekepannen.
I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, 4 halve fedd hvitløk, soyasaus, worsterchire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min. Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere.
Fordel nudlene i 4 suppeskåler. Legg kjøtt på toppen av nudler, sammen med spinat, en halv kokt egg, og 1 ss maiskron i hver skål.
Kok opp suppa igjen og fordel den i skålene.
Fordel noristrimler (1/4 ark hver), vårløk og sesamfrø på toppen av hver suppebolle. La det stå noen minutter før servering.
Server alene eller til en annen rett. Spises med pinner og en slik japansk/kinesisk suppeskje.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kinesisk grønnsak nudelsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.11.2013Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 dl kyllingkraft
7,5 dl vann
5 dl blandede frosne grønnsaker
2,5 dl fine risnudler
1 ss
arrowrot pulver
1 ss soyasaus glutenfri
1 løk i skiver
God kinesisk nudelsuppe. Denne kan gjøres veldig fyldig om en varierer mengden grønnsaker og nudler. Vår ble nesten gryterettFremgangsmåte
Kok opp vann og kraft. Ha i grønnsaker og kok uten lokk i 5 minutter, ha i nudlene mot slutten. Bland arrowroten med litt væske og ha den i.
Ta av platen og rør i soyasausen og litt sesamolje før servering. Bønnespirer tilsettes helt på slutten
Smak til med salt og pepper. Pynt med strimlet purre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Chicken noodle soup
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 1/2 l hønsebuljong
1/2 dl tørr sherry
1 stk. stjerneanis
1 chili
Litt frisk ingefær
100-200 g kokt kyllingkjøtt, feks fra overlår, i strimler
150 g tynne risnudler
1 ss olje (gjerne sesam-)
400 g grønnsaker i små like stykker, feks vårløk, bladselleri, sjampinjong, gulrot
200 g grønne blader, feks spinat, sølvbeter eller pak choi i grove stykker
1 bunt klippet purre
Dette er en suppe med god smak. Man kan bruke annen vin istedenfor sherry. Vi brukte en marzala og det funket greit.Fremgangsmåte
Sett buljongen i kok med sherry og krydder og la den koke i 10-15 min.
Smak på suppen underveis og fjern krydderene etterpå når de har gitt nok smak til suppen.
Sett 1 l vann i kok, tilsett 2 ts salt og hell det over nudlene.
Hell vannet fra etter 2 min. og fordel nudlene i 4 dype tallerkener.
Varm en sauterpanne, jerngryte eller wok opp til høy varme.
Ha olje på og sauter grønnsakene 1 min. for kraftig varme.
Hell buljongen over og tilsett hønsekjøtt og grønne blader.
Fordel suppe, kjøtt og grønnsaker over nudlene og dryss med klippet purre.
Der blir suppe og grønnsaker tilovers til et par porsjoner mere.
Spis suppe, kjøtt og grønnsaker med skje og spis nudlene til sist med gaffel eller spisepinne alt etter temperament og humør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
42,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kinesisk lam- og nudelsuppe 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.09.2010Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Ca 500 g strimlet grytekjøtt av lam uten bein
2 ss olje til steking
1 ss finkuttet frisk ingefær
1 stk løk kuttet i grove biter
2 båt finkuttet hvitløk
2 stk gulrot kuttet i skiver eller staver
1 l vann
2 ts salt
1 ts sukker
2 dl halvtørr sherry
100 g shitakesopp
4 stk vårløk kuttet i skiver
4 ss frisk koriander
100 g ris- eller egg nudler
To av de viktigste ingrediensene i kinesiske kjøkken er ingefær og vårløk. Begge er tilstede i denne deilige suppen med ferskt lammekjøtt.Fremgangsmåte
1. Fres kjøttet i en varm wokpanne i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
2. Fres ingefær, hvitløk, løk og gulrot raskt. Ha i kjøttet og tilsett all væsken sammen med salt, sukker og sopp.
3. La suppen småputre i 20-30 minutter før du har i vårløk, koriander og nudler. Trekk suppen til side og la trekke i 5 minutter før du serverer.
Server suppen rykende varm.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sotanghon noodles med kylling
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
27.02.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 ss matolje
4 fedd hvitløk finhakket
1 liten finhakket løk
1 kyllingbryst i skiver
1 liter vann
2 kyllingbuljong terninger
2,5 dl sotanghon nudler bløtgjort i vann for 15 minutter
1 ss atsueteolje (annatoolje)
1 stang vårløk i biter
litt sprøstekt hvitløk
2 hardkokte egg
En enkel suppe med nudler. Vi pynter med ett oppdelt egg og vårløk. Oppskriften sier og sprøstekt hvitløk, men vi brukte ikke det. Men det er jo både løk og hvitløk i suppa.
Fremgangsmåte
Stek løk og hvitløk. Ha i kyllingbryst i strimler og stek til det er ferdigstekt.
Ha over i en gryte
Ha i Atsuete olje eller annatoolje som vi har lagd før her.
Annataolje beskrives her
Ha i vann, buljong og nudler
Rør rundt og la det surre en stund
Ved servering pyntes det med vårløk og sprøstekt hvitløk.
Del ett kokt egg i hver tallerken.
Nyt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
44,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kimchi ramen suppe
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
18.10.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Suppebase med krydderpose
5 dl vann
1 krydderpose som følger med nudlene eller evt
Uten krydderpose
2,5 dl vann
2,5 dl buljong
1,5 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
0,5 ts worsterchire saus
1/2 ts kinesisk femkrydder
dash av chili pulver
0,5 ts hvitt sukker
1 skiver fra fersk ingefær
Tilbehør
120 gr tørre ramen nudler
300 gram svinekjøtt ferdig stekt
250 gr frisk sjampinjong i skiver
1 rød chili i skiver
1 neve gressløk
2 rå egg
100 gr spirer
100 gr kinakål
Enda en ramen suppe vi har prøvd. Her brukte vi ramen nudler med slik en kryderpose inni. Vi bruker en som heter Ramen Kimchi som er en koreansk versjon. Om ikke så kan man lage denne suppebasen selv.
Tilbehør kan og være kylling og evt annen sopp og grønt. Noen bruker kokte egg.
I vår versjon skilte vi alle grønnsakene pga bildet, men for å gjøre det enklere kan de blandes.Fremgangsmåte
Om ikke kjøttet er stekt, så stek det i stekepannen med litt salt og pepper. Skjær i skiver og sett til side.
Soppen stekes og lett i stekepannen til den er myk
Om en ikke bruker krydderpose, så kok opp vann/buljong med krydder. Dette blir jo bedre, men tar litt tid.
Kok opp vann eller den suppebasen du har lagd
Ha i nudlene, krydderpose, kinakål og spirer i suppebasen. La det koke i 5 minutter.
Helles så i tallerkner og du tilsetter sopp, chili, kjøtt, gressløk og rå egg om ønskelig.
Server
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
76,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling- og nudelsuppe med grønnsaker
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
06.12.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 stk kyllingfilet
½ stk finhakket løk
8 dl vann
1 pk nudler med krydder
2 stk gulrot i skiver
ca 50 g purre i ringer
Med en pakke nudelsuppe, litt grønnsaker og et par kyllingfileter blir dette en rask middag for 2 personer.Fremgangsmåte
1. Skjær kyllingfilet i passe store suppebiter.
2. Fres kyllingbitene i olje i en kjele sammen med finhakket løk til kjøttet er hvitt og løken er blank.
3. Hell i vannet og kok opp. Tilsett nudler og grønnsaker og kok i noen minutter til nudlene er myke og grønnsakene er møre. Ha til slutt i krydderet fra nudelpakken og smak til suppen.
Server med brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
47,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Superrask Ramen-suppe i høstmørket!
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
27.08.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Haugen Gruppen ASBildet er tatt av
Haugen Gruppen ASIngredienser
2 egg
4 tykke skiver bacon
400 gr nudler
2 stk gulrot
2 stk vårløk
2 liter buljong, kjøtt
1 ts japansk soyasaus
2 fedd hvitløk hakket
2 ts revet ingefær
matolje
Ramen er en nudelsuppe med opphav fra Japan.
Frokostramen går superraskt å lage, som med all ramen står du fritt til å eksperimentere med råvarene. Haugen-Gruppen har alle asiatiske smaker du trenger for å leke deg på kjøkkenet, og hva passer vel bedre enn en rykende varm suppe nå som høstmørket kommer?
Når nesen er tett, halsen sår, livet er trist eller vi faktisk trenger en liten klem, er det få ting som er bedre enn en god porsjon med ramen.
Det tar som regel tid å lage ramen. Og det involverer også ingredienser vi ikke får tak i hvor som helst.
Ramen-favoritten fra Japan tar flere timer å koke sammen, i hvert fall om vi ikke har kyllingkraft klart i fryseren.
Men det må ikke ta mange timer. Og vi må ikke starte med å koke en kylling.
Kyllingfond fra Touch of Taste har markedets høyeste kvalitet.
Noen ganger er det lov å jukse litt.
For når ramen-behovet er størst de dagene livet er hardest, er det bare sånn at man må ta en snarvei.
God olivenolje, Japansk soyasaus og paster med høy kvalitet gjør underverker med maten.
Den kan også varieres i det uendelige. Har du litt vårløk? Hakk den opp. Koriander? Riv over. Kinakål? Rødløk? Finsnitt og ha det i.
Og husk: Det er lov å slurpe når du spiser ramen. Du må ikke, men det er lov.
Vi har brukt frokostelementer som bacon og egg! En ramen skal alltid serveres rykende varm, ha miso eller soyasaus i bunnen av serveringsbollen, deretter kraft, nudler og til slutt kjøtt og grønnsakerFremgangsmåte
1: Stek hvitløk og ingefær på middels varme i en gryte.
2: Skjær opp litt tykke baconskiver. Tilsett Blue Dragon Japansk soyasaus, ut blandet Touch of Taste kyllingfond og baconskiver. La det småkoke i 5 minutter til baconet er gjennomkokt.
3: Kok opp Ready to wok noodles etter anvisning på pakken i egen gryte. Server rykende varm i en stor suppeskål med nudler, finskårede vårløk og gulerøtter i tynne skiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
81,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3201