Våre beste nudelsupper



Oppdatertdato: 2019-01-30 Publisert: Tema: Suppe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Rosemarie Pettersen


Ferdig nudelsuppe til servering
Ettersom jeg studerer logger og brukertall, ser jeg at søk etter nudelsupper er populært på nettsidene mine. Disse suppene er og noe vi lager hjemme nå og da, og dette er en suppe som kan varieres i det uendelige. Sist vi lagde tok vi noe ekstra bilder slik at dere kan se hva vi gjør. Tilbehør er ganske valgfritt, men fremgangsmåten er ganske lik for de fleste. Så her er generell fremgangsmåte + oppskrifter på flere gode nudelsupper

Litt nudelsuppe teori

Nudelsuppe er en vanlig suppe som opprinnelig nok kommer fra øst og sørøst Asia. Den brukes i disse områdene til forskjellige måltider, frokost, middag, smårett, tilbehør osv. Suppa kan forekomme som både vegetar eller ikke, den kan være fyldig eller helt enkel. Nudlene kan variere mellom ris, egg og hvetenudler, og kraften er som regel en lett, lys buljong. Vi bruker å lage en buljong først av vannet vi har kokt nudlene i og evt kraft fra grønnsaker, kjøtt ol. Men fremgangsmåtene er mange.
De forskjellige land har sine egne særegenheter og spesialiteter. Også USA har en tradisjon for nudelsupper, men kommer nok opprinnelig fra andre land.
Når vi har reist rundt i Asia, ser vi ofte nudelsupper som street food, og som forretter

Og for dere som lurer på hvordan man spiser suppe med pinner, så kan jeg fortelle det her: Vi var på besøk i ett stort buddhist tempel i Thailand. Utenfor stod noen matboder som solgte bla suppe. Når du da kjøpte den, fikk du med 2 trepinner men ingen skje. Ellers er det jo normalt av man spiser suppe med skje. Men etter å sett meg litt rundt så skjønte jeg det.
Alt det tykke i suppa spises med pinner og selve kraften drikkes rett fra kanten av bollen. Og når man holder dette opp foran ansiktet, med venstre hånd på bollen og høyre på pinnene. er det nesten ikke synlig. Men selvfølgelig krever det litt kunnskaper med bruk av pinner, særlig med glatte nudeltråder.
Lager buljong

Hvordan vi lager nudelsuppe:

Forberedelser

Først tar man å gjør klar ingrediensene som skal være i suppa. Det være seg kjøtt, grønnsaker, nudler osv. Grønnsaker kokes i vann, deles opp og man tar vare på vannet. Nudler kokes bare i ett par minutter og helles av. Kjøtt eller skalldyr som ikke er kokt/stekt tilberedes og settes til side. Egg kokes.

Kraften

Kok opp kraft. Det kan brukes ferdig buljong eller bruk kokevannet til grønnsaker og nudler. Husk å smake til slik at det ikke er for tamt. Evt kan man her tilsette krydder og smak. Husk at kraften skal være kokende varm.
Før buljongen helles over

Avslutning

Bruk ikke så altfor store tallerkener, mer slike suppe boller. Ha i en porsjon nudler, grønnsaker og hell over suppe. På toppen legges evt kjøtt, skalldyr og pynt. Server litt fort mens det er varmt.

Og så har vi oppskrifter nedenfor her.
Lykke til:


Nudelsuppe med kylling og pak choy


Prøv også Nudelsuppe med kylling og pak choy.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 kopp(er) kyllingkraft
2 kopp(er ) vann
4 ss soyasaus
1 ts worcestershire saus
0,5 ts kinesisk femkrydder
1 dash Chilipulver
1 ts sukker
2 skive(r) frisk ingefær

Til suppen
375 gr vanlige nudler
400 gr kokt kylling bryst i skiver
Ca 300 gr pak choy i biter

Til pynt:
2 bird chilier i tynne skiver
2 stk vårløk i skiver


En fyldig nudelsuppe hvor vi brukte pak choy i tillegg til kyllingbiter. Om en ikke liker pak choy, så bare reduser denne litt eller evt erstatt med spinat.


Fremgangsmåte

Kutt opp og kok kylling i en gryte med litt kraft til den er lett gjennomkokt. Legg i en bolle og spar til senere.
I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, vann, soyasaus, worcestershire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min.
Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere. Sil av og ha kraften tilbake igjen i gryta. Ha så i nudler og pak choy, la koke i 5 minutter
Fordel suppe i 4 suppeskåler og legg på kjøtt og pynt med chilier og vårløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ramen nudelsuppe


Prøv også Ramen nudelsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.02.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Til kraften:
3 kopper kyllingkraft
2 kopper vann
3 fedd hvitløk
4 ss soyasaus
1 ts worsterchire saus
1/2 ts kinesisk femkrydder
dash av chili pulver
1 ts hvitt sukker
2 skiver fra fersk ingefær

Til suppen.:
375 g ramen nudler
400 g stekt svinekjøtt eller kylling bryst i skiver(marinert i soyasaus og hvitløk)
100 g babyspinat
4 ss maiskorn
2 hardkokte egg, skrelles og deles i 2

Til pynt:
1 ark med nori tang papir i skiver (5 cm lange med 1/2 cm bredde hver)
dryss av sesamfrø
skiver av grønne vårløk


Dette var en overraskelse hos oss. Jeg har aldri spist Ramen nudelsuppe, men dette var godt. Og veldig mettende. Denne kan vareiere med forskjellige ingredienser, men her hadde vi svinekjøtt. Og som dere ser på bildet hadde vi spirer i tillegg, som vi la i til slutt før servering. Chinese five spice lager vi selv. Fem krydder blanding
Det er utallige typer av nudelsupper i østen. Her brukes det ramen nudler, derfor navnet. Nudelsupper får man kjøpt over alt og på gata.


Fremgangsmåte

Kutt opp og stek svinekjøtt/kylling i en stekepanne med 1 fedd hakket hvitløk, soyasaus og sesamolje. Legg i en bolle og spar til senere.
I gryte med kokende vann, kok ramen nudler i 5 min, sil av og sett til side.
Kok og spinat i det samme vannet i noen sekunder eller stek de raskt i stekepannen.

I en stor kjele, ha i kyllingbuljong, 4 halve fedd hvitløk, soyasaus, worsterchire, ingefær, fem krydder og chili pulver sammen og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 5 min. Smak så til etter din egen smak. Hvis det er for salt ha i litt sukker, tilsett mer soya hvis du ønsker det saltere.

Fordel nudlene i 4 suppeskåler. Legg kjøtt på toppen av nudler, sammen med spinat, en halv kokt egg, og 1 ss maiskron i hver skål.
Kok opp suppa igjen og fordel den i skålene.
Fordel noristrimler (1/4 ark hver), vårløk og sesamfrø på toppen av hver suppebolle. La det stå noen minutter før servering.

Server alene eller til en annen rett. Spises med pinner og en slik japansk/kinesisk suppeskje.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kinesisk grønnsak nudelsuppe


Prøv også Kinesisk grønnsak nudelsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 dl kyllingkraft
7,5 dl vann
5 dl blandede frosne grønnsaker
2,5 dl fine risnudler
1 ss arrowrot pulver
1 ss soyasaus glutenfri
1 løk i skiver


God kinesisk nudelsuppe. Denne kan gjøres veldig fyldig om en varierer mengden grønnsaker og nudler. Vår ble nesten gryterett


Fremgangsmåte

Kok opp vann og kraft. Ha i grønnsaker og kok uten lokk i 5 minutter, ha i nudlene mot slutten. Bland arrowroten med litt væske og ha den i.
Ta av platen og rør i soyasausen og litt sesamolje før servering. Bønnespirer tilsettes helt på slutten
Smak til med salt og pepper. Pynt med strimlet purre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 29,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Chicken noodle soup.

Chicken noodle soup


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 1/2 l hønsebuljong
1/2 dl tørr sherry
1 stk. stjerneanis
1 chili
Litt frisk ingefær
100-200 g kokt kyllingkjøtt, feks fra overlår, i strimler
150 g tynne risnudler
1 ss olje (gjerne sesam-)
400 g grønnsaker i små like stykker, feks vårløk, bladselleri, sjampinjong, gulrot
200 g grønne blader, feks spinat, sølvbeter eller pak choi i grove stykker
1 bunt klippet purre


Dette er en suppe med god smak. Man kan bruke annen vin istedenfor sherry. Vi brukte en marzala og det funket greit.


Fremgangsmåte

Sett buljongen i kok med sherry og krydder og la den koke i 10-15 min.
Smak på suppen underveis og fjern krydderene etterpå når de har gitt nok smak til suppen.
Sett 1 l vann i kok, tilsett 2 ts salt og hell det over nudlene.
Hell vannet fra etter 2 min. og fordel nudlene i 4 dype tallerkener. Varm en sauterpanne, jerngryte eller wok opp til høy varme.
Ha olje på og sauter grønnsakene 1 min. for kraftig varme. Hell buljongen over og tilsett hønsekjøtt og grønne blader.
Fordel suppe, kjøtt og grønnsaker over nudlene og dryss med klippet purre.
Der blir suppe og grønnsaker tilovers til et par porsjoner mere.
Spis suppe, kjøtt og grønnsaker med skje og spis nudlene til sist med gaffel eller spisepinne alt etter temperament og humør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 42,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kinesisk lam- og nudelsuppe 2.

Kinesisk lam- og nudelsuppe 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.09.2010
Denne retten tar ca 50 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

Ca 500 g strimlet grytekjøtt av lam uten bein
2 ss olje til steking
1 ss finkuttet frisk ingefær
1 stk løk kuttet i grove biter
2 båt finkuttet hvitløk
2 stk gulrot kuttet i skiver eller staver
1 l vann
2 ts salt
1 ts sukker
2 dl halvtørr sherry
100 g shitakesopp
4 stk vårløk kuttet i skiver
4 ss frisk koriander
100 g ris- eller egg nudler


To av de viktigste ingrediensene i kinesiske kjøkken er ingefær og vårløk. Begge er tilstede i denne deilige suppen med ferskt lammekjøtt.


Fremgangsmåte

1. Fres kjøttet i en varm wokpanne i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
2. Fres ingefær, hvitløk, løk og gulrot raskt. Ha i kjøttet og tilsett all væsken sammen med salt, sukker og sopp.
3. La suppen småputre i 20-30 minutter før du har i vårløk, koriander og nudler. Trekk suppen til side og la trekke i 5 minutter før du serverer.

Server suppen rykende varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 80,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling- og nudelsuppe med grønnsaker.

Kylling- og nudelsuppe med grønnsaker


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.12.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 stk kyllingfilet
½ stk finhakket løk
8 dl vann
1 pk nudler med krydder
2 stk gulrot i skiver
ca 50 g purre i ringer


Med en pakke nudelsuppe, litt grønnsaker og et par kyllingfileter blir dette en rask middag for 2 personer.


Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingfilet i passe store suppebiter.
2. Fres kyllingbitene i olje i en kjele sammen med finhakket løk til kjøttet er hvitt og løken er blank.
3. Hell i vannet og kok opp. Tilsett nudler og grønnsaker og kok i noen minutter til nudlene er myke og grønnsakene er møre. Ha til slutt i krydderet fra nudelpakken og smak til suppen.

Server med brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 47,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Superrask Ramen-suppe i høstmørket!.

Superrask Ramen-suppe i høstmørket!


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 27.08.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Haugen Gruppen AS
Bildet er tatt av Haugen Gruppen AS

Ingredienser

2 egg
4 tykke skiver bacon
400 gr nudler
2 stk gulrot
2 stk vårløk
2 liter buljong, kjøtt
1 ts japansk soyasaus
2 fedd hvitløk hakket 2 ts revet ingefær
matolje


Ramen er en nudelsuppe med opphav fra Japan.
Frokostramen går superraskt å lage, som med all ramen står du fritt til å eksperimentere med råvarene. Haugen-Gruppen har alle asiatiske smaker du trenger for å leke deg på kjøkkenet, og hva passer vel bedre enn en rykende varm suppe nå som høstmørket kommer?
Når nesen er tett, halsen sår, livet er trist eller vi faktisk trenger en liten klem, er det få ting som er bedre enn en god porsjon med ramen.
Det tar som regel tid å lage ramen. Og det involverer også ingredienser vi ikke får tak i hvor som helst.
Ramen-favoritten fra Japan tar flere timer å koke sammen, i hvert fall om vi ikke har kyllingkraft klart i fryseren.
Men det må ikke ta mange timer. Og vi må ikke starte med å koke en kylling.
Kyllingfond fra Touch of Taste har markedets høyeste kvalitet.
Noen ganger er det lov å jukse litt.
For når ramen-behovet er størst de dagene livet er hardest, er det bare sånn at man må ta en snarvei.
God olivenolje, Japansk soyasaus og paster med høy kvalitet gjør underverker med maten.
Den kan også varieres i det uendelige. Har du litt vårløk? Hakk den opp. Koriander? Riv over. Kinakål? Rødløk? Finsnitt og ha det i.
Og husk: Det er lov å slurpe når du spiser ramen. Du må ikke, men det er lov.
Vi har brukt frokostelementer som bacon og egg! En ramen skal alltid serveres rykende varm, ha miso eller soyasaus i bunnen av serveringsbollen, deretter kraft, nudler og til slutt kjøtt og grønnsaker


Fremgangsmåte

1: Stek hvitløk og ingefær på middels varme i en gryte.
2: Skjær opp litt tykke baconskiver. Tilsett Blue Dragon Japansk soyasaus, ut blandet Touch of Taste kyllingfond og baconskiver. La det småkoke i 5 minutter til baconet er gjennomkokt.
3: Kok opp Ready to wok noodles etter anvisning på pakken i egen gryte. Server rykende varm i en stor suppeskål med nudler, finskårede vårløk og gulerøtter i tynne skiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 81,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kimchi ramen suppe.

Kimchi ramen suppe


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 18.10.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Suppebase med krydderpose
5 dl vann
1 krydderpose som følger med nudlene eller evt

Uten krydderpose
2,5 dl vann
2,5 dl buljong
1,5 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
0,5 ts worsterchire saus
1/2 ts kinesisk femkrydder
dash av chili pulver
0,5 ts hvitt sukker
1 skiver fra fersk ingefær

Tilbehør
120 gr tørre ramen nudler
300 gram svinekjøtt ferdig stekt
250 gr frisk sjampinjong i skiver
1 rød chili i skiver
1 neve gressløk
2 rå egg
100 gr spirer
100 gr kinakål


Enda en ramen suppe vi har prøvd. Her brukte vi ramen nudler med slik en kryderpose inni. Vi bruker en som heter Ramen Kimchi som er en koreansk versjon. Om ikke så kan man lage denne suppebasen selv.
Tilbehør kan og være kylling og evt annen sopp og grønt. Noen bruker kokte egg.

I vår versjon skilte vi alle grønnsakene pga bildet, men for å gjøre det enklere kan de blandes.


Fremgangsmåte

Om ikke kjøttet er stekt, så stek det i stekepannen med litt salt og pepper. Skjær i skiver og sett til side.
Soppen stekes og lett i stekepannen til den er myk

Om en ikke bruker krydderpose, så kok opp vann/buljong med krydder. Dette blir jo bedre, men tar litt tid.
Kok opp vann eller den suppebasen du har lagd
Ha i nudlene, krydderpose, kinakål og spirer i suppebasen. La det koke i 5 minutter.
Helles så i tallerkner og du tilsetter sopp, chili, kjøtt, gressløk og rå egg om ønskelig.
Server

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sotanghon noodles med kylling.

Sotanghon noodles med kylling


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.02.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 ss matolje
4 fedd hvitløk finhakket
1 liten finhakket løk
1 kyllingbryst i skiver
1 liter vann
2 kyllingbuljong terninger
2,5 dl sotanghon nudler bløtgjort i vann for 15 minutter
1 ss atsueteolje (annatoolje)
1 stang vårløk i biter
litt sprøstekt hvitløk
2 hardkokte egg


En enkel suppe med nudler. Vi pynter med ett oppdelt egg og vårløk. Oppskriften sier og sprøstekt hvitløk, men vi brukte ikke det. Men det er jo både løk og hvitløk i suppa.


Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk. Ha i kyllingbryst i strimler og stek til det er ferdigstekt.
Ha over i en gryte
Ha i Atsuete olje eller annatoolje som vi har lagd før her.Annataolje beskrives her
Ha i vann, buljong og nudler
Rør rundt og la det surre en stund
Ved servering pyntes det med vårløk og sprøstekt hvitløk.
Del ett kokt egg i hver tallerken.

Nyt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 43,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3201







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.