
Påsken er over og mens vi venter på at grillsesongen skal starte for fullt, er det godt å kose seg med litt lett vårmat.
Vårdagene kan ofte ha et kaldt drag over seg og da smaker det godt med en varmende gryte. Flere gryter har mye smak, er varmende og er lett å lage. Disse er og enkle å lage for flere personer. Også enkle salater passer på våren.
Rogan Josh - indisk lammegryte
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
25.04.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g benfritt lammekjøtt fra stek eller bog
1 stk. løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk, rød karripasta
1 boks hakkede, hermetiske tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse
1 ss frisk koriander til pynt
Fremgangsmåte
1. Del lammekjøttet i terninger (ca. 3 x 3 cm), hakk løken og legg dette i en varm stekepanne med olje. Tilsett karripastaen når løken er blitt gyllen.
2. Tilsett hermetiske tomater og la alt trekke i 10–15 minutter.
3. Rør inn sukker og kokos-masse. Klipp gjerne litt frisk koriander over.
Server sammen med ris og en salat.
TIPS
Karripasta fåes kjøpt i ulike varianter og er en blanding av forskjellige krydder og olje. I India er det vanlig at hver husstand lager sin egen karripasta.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
115,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Niku Jaga - kjøtt og poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
600 g tynne skiver av mørbrad eller flatbiff
2 ts olje
500 g poteter i terninger
1 løk i terninger
2 gulrøtter i tynne skiver
6 dl vann
3-4 ss sukker
5 ss sake, eller hvitvin
5-6 ss soyasaus
1 dl grønne erter, eller sukkererter
Fremgangsmåte
Dette er en tradisjonell hverdagsmiddag i Japan ikke så ulik den norske lapskausen.
1. Varm oljen i en jerngryte, og brun kjøttet til det får en gyllen fin farge. Tilsett poteter, løk og gulrot. La dette surre i ca. 2 minutter. Ha i vann og la det koke under lokk til poteter og gulrøtter er gjennomkokte, 10-15 minutter.
2. Tilsett sukker og vinen. La det koke videre ca. 5 minutter. Ha i soyasausen, senk varmen og la det småkoke ca. 20 minutter uten lokk til kraften er nesten helt kokt inn.
3. Tilsett erter eller sukkererter de 2-3 siste minuttene av koketiden.
Server med ris eller nudler. Og litt ekstra soyasaus er et naturlig tilbehør i det asiatiske kjøkken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
68,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saftig roastbiffsalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 pose ferdig salatblanding
150 g roastbiff
1 liten rødløk
1 avokado
ca. 1 glass marinert fetaost i terninger
ca. 1/2 ts salt
ca. 1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
1. Hell en pose med salatblanding over i en bolle eller på et stort fat.
2. Skjær rødløken i skiver avocado i strimler. Bland sammen med skiver av roastbiff og fetaost.
3. Hell over litt av marinaden som fetaosten har ligget i. Mal til slutt over litt nykvernet pepper.
Serveres med nystekte baguetter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
132,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllingkjøttdeig carbonara
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
400 g kyllingkjøttdeig
ca. 2 ss smør til steking
ca. 300 g tagliatelle
1 bunt frisk grønn asparges , delt i to
1 beger cherrytomat , delt i to
4 stk. grovhakket vårløk
½ båt finhakket hvitløk
ca. ½ ts sukker
salt og pepper
1 dl matfløte
3 stk. eggeplomme
4 ss parmesan
8 blad frisk basilikum
Fremgangsmåte
Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Stek aspargesen i stekepanne 3-4 minutter. Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.
Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.
Anrett alt på tallerkener, riv over parmesan og pynt med basilikum.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
172,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Surf & Turf wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.06.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g mørbrad eller annet mørt storfekjøtt
2 vårløk eller 1 purre
1 rød frisk chili
1/2 ss finhakket frisk ingefær eller 1 ts tørket
2 paprika
2 dl eplemost eller cider
1 ts
maizena mel
ca 100 g krabbekjøtt.
Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet, vårløk, og paprika i tynne strimler, chili i tynne ringer. Finhakk ingefærroten. Krabbekjøttet renses og deles evt. opp i biter.
2. Fres kjøttet i en wok eller panne og dryss over salt og pepper. Ta ut kjøttet av woken mens du freser grønnsakene.
3. Legg kjøttet tilbake i woken. Rør maisennamelet sammen med eplemost og rør sausen inn i retten. Rør forsiktig til det koker opp. Topp det hele med krabbekjøtt og server med ris eller godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filipinsk Menudo
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg svinekjøtt i biter
250 gram svinelever i biter
1 kopp gulrøtter i terninger
1 kopp poteter i terninger
1/2 kopp soyasaus
1/2 stk sitron
1 liten løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
3/4 kopp tomatsaus
1 kopp vann
4 stk grillpølser, skivet diagonalt
2 ss matolje
2-3 stk tørket laurbærblad
salt og pepper etter smak
østerssaus etter smak
6 porsjoner ris.
Svin og leverstuing.
Om en ikke liker smaken av lever så unngå det, men vi brukte lever. Det må som regel bestilles hos slakter. Vask og rens bort uhumskheter før bruk.Fremgangsmåte
Bland svinekjøtt, soyasaus, og sitron i en bolle. Mariner i minst 1 time.
Varm olje i en gryte
Surr hvitløk og løk.
Legg i marinert svinekjøtt. Stek i 5-7 minutter.
Hell i tomatsaus og vann og deretter laurbærblad. La det koke og putre i 30 minutter til en time, avhengig av tykkelsen på svinekjøttet.
PS: Tilsett vann etter behov.
Ha i lever og pølser. Kok i 5 minutter.
Ha i poteter, gulrøtter, sukker, salt og pepper. Rør og kok i 8 til 12 minutter.
Server med ris eller evt poteter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 kyllingfileter i tynne strimler
saft og skall av 1/2 lime
2 vårløk (eller 1 løk)
1 hvitløkbåt
1/2 rød chili
1 tommelstor bit frisk ingefær
1 ss olje til steking
7 dl vann + 1 hønsebuljongterning
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
1 pakke kyllingnudler
noen kvister hakket koriander
Oppdatert versjon av Tom Ka Gai. Vi lager denne stadig vekk. Men smaker nydelig og er fin for dårlige mager.Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og bland med limesaft og –skall. Sett til side. Finhakk grønnsakene og fres dem raskt i olje til de blir myke og blanke. Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.
Tilsett nudler og kyllingstrimler og la suppen småkoke ca. 5 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør forsiktig i suppen noen ganger under kokingen. Dryss over hakket koriander før servering. Server eventuelt kokt ris ved siden av. Sett østerssaus, soyasaus og søt chilisaus på bordet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalkun Stroganoff
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1500 g kalkunfilet skåret i terninger
SMØR TIL STEKING
4 båt finhakket hvitløk
3 stk løk i skiver
400 g frisk sjampinjong i skiver
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 ts tørr sennep
1 ts worchestershiresaus
1 boks tomatpuré
2 boks hermetiske tomater
3 dl seterrømme eller kremfløte
1 ts sukker
SALT OG PEPPER
Lag en en stor porsjon stroganoffgryte av en kalkunfilet. Da har du en deilig gryterett til 8 personer. Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger derfor ikke gryten koke lenge.Fremgangsmåte
1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:558