Vårmat



Oppdatertdato: 2019-04-23 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Kilder: matprat.no


Påsken er over og mens vi venter på at grillsesongen skal starte for fullt, er det godt å kose seg med litt lett vårmat.

Vårdagene kan ofte ha et kaldt drag over seg og da smaker det godt med en varmende gryte. Flere gryter har mye smak, er varmende og er lett å lage. Disse er og enkle å lage for flere personer. Også enkle salater passer på våren.



Rogan Josh - indisk lammegryte


Prøv også Rogan Josh - indisk lammegryte.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 25.04.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g benfritt lammekjøtt fra stek eller bog
1 stk. løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk, rød karripasta
1 boks hakkede, hermetiske tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse
1 ss frisk koriander til pynt



Fremgangsmåte

1. Del lammekjøttet i terninger (ca. 3 x 3 cm), hakk løken og legg dette i en varm stekepanne med olje. Tilsett karripastaen når løken er blitt gyllen.

2. Tilsett hermetiske tomater og la alt trekke i 10–15 minutter.

3. Rør inn sukker og kokos-masse. Klipp gjerne litt frisk koriander over.

Server sammen med ris og en salat.

TIPS
Karripasta fåes kjøpt i ulike varianter og er en blanding av forskjellige krydder og olje. I India er det vanlig at hver husstand lager sin egen karripasta.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Niku Jaga - kjøtt og poteter


Prøv også Niku Jaga - kjøtt og poteter.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g tynne skiver av mørbrad eller flatbiff
2 ts olje
500 g poteter i terninger
1 løk i terninger
2 gulrøtter i tynne skiver
6 dl vann
3-4 ss sukker
5 ss sake, eller hvitvin
5-6 ss soyasaus
1 dl grønne erter, eller sukkererter



Fremgangsmåte

Dette er en tradisjonell hverdagsmiddag i Japan ­ ikke så ulik den norske lapskausen.

1. Varm oljen i en jerngryte, og brun kjøttet til det får en gyllen fin farge. Tilsett poteter, løk og gulrot. La dette surre i ca. 2 minutter. Ha i vann og la det koke under lokk til poteter og gulrøtter er gjennomkokte, 10-15 minutter.
2. Tilsett sukker og vinen. La det koke videre ca. 5 minutter. Ha i soyasausen, senk varmen og la det småkoke ca. 20 minutter uten lokk til kraften er nesten helt kokt inn.
3. Tilsett erter eller sukkererter de 2-3 siste minuttene av koketiden.

Server med ris eller nudler. Og litt ekstra soyasaus er et naturlig tilbehør i det asiatiske kjøkken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 67,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Saftig roastbiffsalat


Prøv også Saftig roastbiffsalat.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 pose ferdig salatblanding
150 g roastbiff
1 liten rødløk
1 avokado
ca. 1 glass marinert fetaost i terninger
ca. 1/2 ts salt
ca. 1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

1. Hell en pose med salatblanding over i en bolle eller på et stort fat.

2. Skjær rødløken i skiver avocado i strimler. Bland sammen med skiver av roastbiff og fetaost.

3. Hell over litt av marinaden som fetaosten har ligget i. Mal til slutt over litt nykvernet pepper.

Serveres med nystekte baguetter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 131,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Filipinsk Menudo.

Filipinsk Menudo


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.01.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kg svinekjøtt i biter
250 gram svinelever i biter
1 kopp gulrøtter i terninger
1 kopp poteter i terninger
1/2 kopp soyasaus
1/2 stk sitron
1 liten løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
3/4 kopp tomatsaus
1 kopp vann
4 stk grillpølser, skivet diagonalt
2 ss matolje
2-3 stk tørket laurbærblad
salt og pepper etter smak
østerssaus etter smak

6 porsjoner ris.


Svin og leverstuing.
Om en ikke liker smaken av lever så unngå det, men vi brukte lever. Det må som regel bestilles hos slakter. Vask og rens bort uhumskheter før bruk.


Fremgangsmåte

Bland svinekjøtt, soyasaus, og sitron i en bolle. Mariner i minst 1 time.

Varm olje i en gryte
Surr hvitløk og løk.
Legg i marinert svinekjøtt. Stek i 5-7 minutter.
Hell i tomatsaus og vann og deretter laurbærblad. La det koke og putre i 30 minutter til en time, avhengig av tykkelsen på svinekjøttet.

PS: Tilsett vann etter behov.

Ha i lever og pølser. Kok i 5 minutter.
Ha i poteter, gulrøtter, sukker, salt og pepper. Rør og kok i 8 til 12 minutter.
Server med ris eller evt poteter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surf & Turf wok.

Surf & Turf wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g mørbrad eller annet mørt storfekjøtt
2 vårløk eller 1 purre
1 rød frisk chili
1/2 ss finhakket frisk ingefær eller 1 ts tørket
2 paprika
2 dl eplemost eller cider
1 ts maizena mel
ca 100 g krabbekjøtt.



Fremgangsmåte

1. Skjær kjøttet, vårløk, og paprika i tynne strimler, chili i tynne ringer. Finhakk ingefærroten. Krabbekjøttet renses og deles evt. opp i biter.

2. Fres kjøttet i en wok eller panne og dryss over salt og pepper. Ta ut kjøttet av woken mens du freser grønnsakene.

3. Legg kjøttet tilbake i woken. Rør maisennamelet sammen med eplemost og rør sausen inn i retten. Rør forsiktig til det koker opp. Topp det hele med krabbekjøtt og server med ris eller godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun Stroganoff.

Kalkun Stroganoff


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1500 g kalkunfilet skåret i terninger
SMØR TIL STEKING
4 båt finhakket hvitløk
3 stk løk i skiver
400 g frisk sjampinjong i skiver
1 l vann
2 stk hønsebuljongterning
1 ts tørr sennep
1 ts worchestershiresaus
1 boks tomatpuré
2 boks hermetiske tomater
3 dl seterrømme eller kremfløte
1 ts sukker
SALT OG PEPPER


Lag en en stor porsjon stroganoffgryte av en kalkunfilet. Da har du en deilig gryterett til 8 personer. Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger derfor ikke gryten koke lenge.


Fremgangsmåte

1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.

Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:558







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.