Chilipepper

Bilde av Chilipepper.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Chilipepper

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 149 kilojoule
Kcal 35 kalorier
Protein 1.9 gram
Karbo 5.3 gram
Sukker 5.3 gram
Kostfiber 1.5 gram
Fett 0.4 gram
Mettet fett 0 gram

Notat


Annonse
Fakta om Chilipepper.

Chili er i familie med paprika, poteter, auberginer og tomater. Brukes som krydder. Brukes mye i meksikansk mat. Forskjellige typer og styrkegrader på de. Alle er grønne som kart. Ofte er det de minste som er de sterkeste. Typer er: Chili vanlig(middels sterk), habanero(meget sterk), jalapeno(svak), piri piri(sterk), poblano( svak), serrano( middels). All chili inneholder mye A vitamin. Beholder styrken ved lang koking.
Unngår man å spise frøene og de hvite skilleveggene i frøhuset smaker chili litt mindre hett.Vær spesielt forsiktig når du skjærer opp chili. De inneholder svært irriterende stoffer som er vonde å få i ansiktet, ikke gni deg i øynene eller på leppene.Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6

Bruksområde for Chilipepper.

Brukes i retter som salsa, gryter, relisher, som krydder i grønnsaksretter, supper, taco, cheviche, chilismør. Brukes som grønnsak, krydder og smaksfremmer. Vær måteholden når du har chili i en rett, start med svært små mengder ettersom selve kokingen gjør smaken enda mer intens. En sikker måte er å sautere chili i olje og bruke denne oljen i retten.
Purerte tilberedninger blander seg jevner med annen mat. En mengde retter blir krydret med chili som også finnes som krydderingrediens i en rekke krydret tilbehør.


Innlagt dato
Oppdatert dato
07.03.2019
Hovedgruppe
Urter. krydder og smakstilsetninger
Undergruppe
Grønnsaker rå
Kilde til Næringsdata
LeeChandler
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
4242

Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Chilipepper med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Galangal292,8870197

Kommenter med hjelp av Facebook


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.