Ingredienser
1/2 l blod,
1/2 l melk,
1 1/2 ts salt,
1/4 ts nellik,
1 ss sukker,
hvetemel og
rugmel.
Fremgangsmåte:
Alt blandes til en tynn pannekakerøre. Bruk minst mulig mel, og la røren stå og svelle. Serveres med rørte tyttebær og brunostsaus.
Saus: 1/2 l melk og ca. 75 g brunost (ikke geitost) kokes til en jevn, fin saus. En tanke hvetemel utrørt i en liten fløteskvett kan tilsettes om man ønsker det.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18374)
Kategori:
Pannekaker
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-08-02
Oppdatert dato:2004-08-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift