Når man klargjører sild til tørking skal den henge sammen i buken. Silda må også henge sammen i sporen slik at man kan tre den inn på en stang.
Før opphenging blir silda skylt i saltvann.
Boknasilda blir vanligvis tørket under raftene på uthusene.
Etter 4-5 dager er silda passe tørr.
Boknasild kokes i salta vann og serveres med kokt potet og grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11369)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konservering Land:
Norge Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.