Sitronsild





Sitronsild oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Dette er en gammel oppskrift jeg har lagt ut i 2003. Dansukker har den samme med bilde og detaljert fremgangsmåte. Jeg legger dansukker sin versjon i fremgangsmåte.

Oppskriften inneholder 126 Kalorier, 10 g Karbo, 7 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sitronsild er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stk filetspekesildfileter
2stkløk
Ca 1,5stkpurrer
grovklippet dill

Lake:

2stksitron, saften av
1dlvann
1,5dlsukker
1stklaurbærblad
1tshel hvit pepper
1tsallehåndekorn
Ca 4,5stkkryddernelliker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sitronsild!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier125.66499.84Kcal
Protein6.8327.17gram
Karbohydrat10.2240.65gram
Kostfiber1.104.38gram
Fett6.1424.42gram
Mettet fett1.375.45gram
Salt0.913.61gram
Pris på oppskriftenKr 4.45Kr 17.70Kroner
Hele oppskriften veier1 591 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vann eventuelt filetene i 1-2 timer. Tørk dem i kjøkkenpapir.

Bland alle ingrediensene til laken i en kjele. Kok opp og avkjøl.

Skjær sildefiletene i 1 cm brede biter. Rens løken og vask purren. Skjær løk og purre i tynne skiver. Legg sild, løk, purre og dill lagvis i en krukke eller bolle. Sil den kalde laken over.

La silda stå minst 1 døgn i kjøleskap før servering.

Dansukker sin versjon

Ingredienser

4 utvannede spekesildfileter
1 purreløk i skiver
1 dl finhakket dill

Lake:
Saften av 3 sitroner
1 dl vann
1 ½ dl Dansukker Sukker
1 laurbærblader
1 ts grovt knuste hvitpepperkorn
1 ts grovt knuste krydderpepperkorn
3 kryddernelliker

Skyll sildefiletene grundig. Skjær dem i biter. Bland sammen ingrediensene til laken, og kok opp. Avkjøl laken. Legg silden lagvis med purreløk og dill i en krukke. Hell den kalde laken over silden. La stå kaldt i minst 1 døgn før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11456)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2018-12-17
Lesere: 5532 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tomatsild 4.Tomatsild 4.
Denne retten har 165,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronsild.Sitronsild.
Denne retten har 125,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.