Fotograf:Dansukker Dette er en gammel oppskrift jeg har lagt ut i 2003. Dansukker har den samme med bilde og detaljert fremgangsmåte. Jeg legger dansukker sin versjon i fremgangsmåte.
Vann eventuelt filetene i 1-2 timer. Tørk dem i kjøkkenpapir.
Bland alle ingrediensene til laken i en kjele. Kok opp og avkjøl.
Skjær sildefiletene i 1 cm brede biter. Rens løken og vask purren. Skjær løk og purre i tynne skiver. Legg sild, løk, purre og dill lagvis i en krukke eller bolle. Sil den kalde laken over.
La silda stå minst 1 døgn i kjøleskap før servering.
Lake:
Saften av 3 sitroner
1 dl vann
1 ½ dl Dansukker Sukker
1 laurbærblader
1 ts grovt knuste hvitpepperkorn
1 ts grovt knuste krydderpepperkorn
3 kryddernelliker
Skyll sildefiletene grundig. Skjær dem i biter. Bland sammen ingrediensene til laken, og kok opp. Avkjøl laken. Legg silden lagvis med purreløk og dill i en krukke. Hell den kalde laken over silden. La stå kaldt i minst 1 døgn før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11456)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konservering Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2018-12-17
Lesere: 6258 totalt.