Ingredienser
5 liter upasteurisert H-melk
1 liter kefir
50 g sukker
rømme (om du ønsker den myk)
Fremgangsmåte:
Denne oppskriften kommer fra Stryn, og her blir det brukt råmelk - melk fra ku som nettopp har kalvet. De fire første melkingene etter kalving ble kalt for råmelk eller kode. Her ble melken kokt i gryte til det sprekker og ost og myse skiller seg.
Dravle kan spises som suppe med sukker og kanel, både varmt og kaldt. Brun eller rød dravle får man ved å koke dravlen lenger til den får den ønskelige fargen.
En annen måte å koke dravle på er å bruke vanlig upasteurisert H-melk og surmelk. Denne dravlen blir ikke så stiv som den ovenstående, men smaken er ganske lik.
Kok opp melk og sukker under omrøring i en gryte. Kok dette godt inn, til ca halve mengden. Ta ca 3 dl av den brunkokte melken i en skål, tøm kefir oppi gryta og la dette stå og trekke til det brest og stivner. Sett til avkjøling. Når det er kaldt kan de 3 dl du tok av tidligere helles over den kalde dravlen. Du får da en god saus til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13981)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift