Erterkål fra Y. Rendal



Ingredienser





Fremgangsmåte:

Tørket kjøtt legges i vann natten over. Sett kjøttet over til koking i nytt vann sammen med gule erter. Når det har kokt en stund legges noe flesk i og lar det koke ferdig. Husk at kjøttet av gammel ku trenger svært lang koketid. Til erterkål er det vanlig å servere potetstappe.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18086)
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Afrikansk gryte.Afrikansk gryte.
Denne retten har 51,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk curry med kikerter og spinat.Indisk curry med kikerter og spinat.
Denne retten har 99,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.