Indisk curry med kikerter og spinat





Indisk curry med kikerter og spinat oppskrift.
Fotograf: Meny
Deilig vegetarcurry! Linser og bønner passer også perfekt i denne retten. Flere grønnsaker som paprika, sopp, brokkoli, blomkål eller kokt potet kan også tilsettes.

Oppskriften inneholder 99 Kalorier, 11 g Karbo, 4 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Indisk curry med kikerter og spinat er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grferdigkokte kikerter
200grfersk spinat
1stkrødløk
3stkplommetomater
1stkløk
4feddhvitløk
1potte(r)frisk koriander
2ssfrisk ingefær
1stkrød chili
0,5dlsmaksnøytral olje
2tsgaram masala
2tsspisskummen
1tsgurkemeie
2dlmatyoghurt
2dlgrønnsaksbuljong


Annonse



Næringsdeklarasjon for Indisk curry med kikerter og spinat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier98.92488.74Kcal
Protein4.2621.05gram
Karbohydrat10.8753.71gram
Kostfiber1.025.04gram
Fett4.0419.96gram
Mettet fett0.814.00gram
Salt0.110.54gram
Pris på oppskriftenKr 5.49Kr 27.12Kroner
Hele oppskriften veier1 976 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Å lage sin egen indiske currybase er ikke vanskelig. Det tar to minutter med en stavmikser. Indiske krydder gir kikertene et smaksløft!
Først skal du lage en enkel og rask karripasta. Denne kan være base for de aller fleste hjemmelagde indiske karriretter. Ha olje, løk, hvitløk, korianderblader og stilker (spar noen blader til pynt), ingefær og chili i en bolle. Mos det sammen med en stavmikser til en glatt pasta. Fres karripastaen noen minutter i en gryte på middels varme. Dette er for å steke vekk den rå løksmaken.
Tilsett strimlet rødløk, garam masala, spisskummen og gurkemeie. Fres alt et par minutter.
Tilsett spinat, tomat og kikerter. Stek til spinaten faller litt sammen og tilsett så yoghurt og kraft eller buljong. Smak til med salt og pepper.
La curryen få surre på svak varme i 10-15 minutter, slik at smakene får satt seg. Den kan gjerne surre lenger hvis du har tid.
Dette er en rett som bare blir bedre av å stå litt, så aromaene og smakene får utviklet seg ordentlig.
Servér med villris eller brun ris, hjemmelaget raita, chutney og pickles.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Meny
(Intern: 32855)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: India
Innlagt dato:2017-02-03
Oppdatert dato:2017-02-03
Lesere: 1213 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Afrikansk gryte.Afrikansk gryte.
Denne retten har 49,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk curry med kikerter og spinat.Indisk curry med kikerter og spinat.
Denne retten har 98,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.