Essa bakkels inneholder
398 Kalorier,
30 g Karbo,
6 g Protein og
28 g Fett pr 100 gr
Essa bakkels har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Essa bakkels er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7206 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Essa bakkels!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 398.34 | 4 932.45 | Kcal |
Protein | 5.74 | 71.08 | gram |
Karbohydrat | 30.15 | 373.33 | gram |
Kostfiber | 2.02 | 25.01 | gram |
Fett | 27.86 | 344.98 | gram |
Mettet fett | 17.39 | 215.33 | gram |
Salt | 0.44 | 5.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.86 | Kr 47.80 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 238 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Essa-bakkels er kaker som vert laga berre i Geiranger på Sunnmøre til jol. Dei vert forma til S-ar i krumkakejarn.
Essabakkels vert serverte både med og utan smør på.
Smuldra smøret i mjølet og bland i dei andre ingrediensane til ein laus deig. Trill ut veslefingertjukke pølser av deigen og del dei i ca. 20 cm lange bitar. Form dei som ein S i krumkakejarnet. Set press på og steik kakene lyst gylne. Bruk ikkje for sterk varme. Avkjøl dei på rist.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18247)
Kategori:
Kaker
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-08
Oppdatert dato:2004-07-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift