Fondue



Fondue oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Fondue bourguignonne, kjøttfondue, er deilig kosemat for familie eller gode venner, med mørt kjøtt, grønnsaker og spennende dipper.

Denne oppskriften kan du bruke som en veileder på mengde og fremgangsmåte. Fler tips står under oppskriften.


Oppskriften inneholder 84 Kalorier, 1 g Karbo, 13 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Fondue er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 10826 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grbiff av indrefilet storfe annet mørt kjøtt kan også brukes)
10dlolje til stekingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
12stksjalottløk
1bunt(er)grønn frisk asparges (à 150 g)




Næringsdeklarasjon for Fondue!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83.94304.95Kcal
Protein12.8046.50gram
Karbohydrat1.264.58gram
Kostfiber0.622.25gram
Fett2.9410.68gram
Mettet fett1.385.01gram
Salt0.070.25gram
Pris på oppskriftenKr 21.51Kr 78.15Kroner
Hele oppskriften veier1 453 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Varm oljen til 180 °C i en fonduegryte på kokeplaten. Gryten bør ikke være mer enn 3/4 full. Dypp en tresleiv eller et trespyd ned i fonduegryten for å sjekke at oljen er varm nok. Bruser det rundt sleiva/pinnen er oljen varm nok.
Flytt gryten over på varmestativet og reguler brennerne underveis slik at oljen holder passe høy temperatur under hele måltidet.
Stikk kjøtt og grønnsaker på fonduegafler og sett dem ned i den varme oljen. Hvor lenge du lar de stå er avhengig av type kjøtt og hvor godt du liker det stekt.
Server gjerne med noen gode smakfulle sauser, en bolle salat, og salt og pepper.

Du kan selvfølgelig også bruke renskåret svinekjøtt eller lammekjøtt, eller kombinere flere typer kjøtt.

Vi har valgt sjalottløk og asparges som grønnsaker, og serverer med en spennende yoghurtdipp og en enkel dipp av rømme og sriracha. En grønn salat er også godt til.

Andre gode tilbehør er sopp (f.eks. små aromasopp eller sjampinjong), biter av gulrot og andre rotgrønnsaker, neper, små, kokte poteter, sylteagurker og cherrytomater. Her er det bare fantasien og egen lyst og smak som setter grenser.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967870)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-13
Oppdatert dato:2021-11-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fondue.Fondue.
Denne retten har 83,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.