Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Fuglekjøttsuppe oppskrift fra matoppskrift.no

Fuglekjøttsuppe



Ingredienser

Alke




Fremgangsmåte:

Sjøsamene brukte omtrent samme mat som nordmenn, og dette gjaldt også bruken av sjøfugl som mat. Spesielt ble alken mye brukt.

Fuglen ble flådd og renset, og hinner og føtter ble fjernet. Fuglen ble så delt opp og lagt i kaldt vann natten over før den ble tørket av og lagt i nytt vann i gryta. Så fikk den stå og småkoke til kjøttet løsnet fra beina. Havregryn, finhakket løk og skrelte potet skåret i terninger ble tilsatt, og så fikk suppen koke til alt var mørt og suppen var fyldig av grynene. Til slutt ble suppen smakt til med salt og pepper.

Fuglesuppe ble brukt om vinteren fordi den var kraftig og hadde en god viltsmak.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18317)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-26
Oppdatert dato:2004-07-26
Lesere: 3273 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kremsuppe på storfugl eller rype.Kremsuppe på storfugl eller rype.
Denne retten har 118,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.