Grillet marinert ytrefilet av elg med potetsalat.



Ingredienser

Sjøkreps
Elg ytrefilet




Fremgangsmåte:

Grillet marinert sjøkreps(ekte scampi)

Tilberedning:
Kokte sjøkreps uten skall pensles med en blanding av olivenolje, sitron og litt kvernet pepper. La ligge i kjøleskap 1 time. Grill 1-2 min. på hver side. Server med hvitløksbaguette.

Grillet ytrefilet (4 biffer)trekker 1 time i en marinade av 5 spiseskjeer jomfruolje, like mye rødvin, 1 knust hvitløksfedd, salt/pepper og litt finhakket basilikum. La renne av og grillstek 3-5 minutter på hver side.

Potetsalaten lager du av kokte skrelte poteter som deles i båter og blandes godt med finhakket sjalottløk, friske urter(basilkum/rosmarin/persille/oregano), små biter ukokt asparges, og overhelles olivenolje rørt ut med litt sitron, hvitvinseddik, salt og pepper. Bland godt.

Foliegrillet løk:
1 løk til hver grillet i aluminiumsfolie med en smørklatt i.

Vinforslag: En god avkjølt rosèvin, eller en god rød fra Chile.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Telemark viltslakteri
(Intern: 19775)
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-06-21
Oppdatert dato:2005-06-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgspyd.Elgspyd.
Denne retten har 178,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.