Ingredienser
Sjøkreps
Elg ytrefilet
Fremgangsmåte:
Grillet marinert sjøkreps(ekte scampi)
Tilberedning:
Kokte sjøkreps uten skall pensles med en blanding av olivenolje, sitron og litt kvernet pepper. La ligge i kjøleskap 1 time. Grill 1-2 min. på hver side. Server med hvitløksbaguette.
Grillet ytrefilet (4 biffer)trekker 1 time i en marinade av 5 spiseskjeer jomfruolje, like mye rødvin, 1 knust hvitløksfedd, salt/pepper og litt finhakket basilikum. La renne av og grillstek 3-5 minutter på hver side.
Potetsalaten lager du av kokte skrelte poteter som deles i båter og blandes godt med finhakket sjalottløk, friske urter(basilkum/rosmarin/persille/oregano), små biter ukokt asparges, og overhelles olivenolje rørt ut med litt sitron, hvitvinseddik, salt og pepper. Bland godt.
Foliegrillet løk:
1 løk til hver grillet i aluminiumsfolie med en smørklatt i.
Vinforslag: En god avkjølt rosèvin, eller en god rød fra Chile.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Telemark viltslakteri
(Intern: 19775)
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-06-21
Oppdatert dato:2005-06-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift