Gå til forsiden av matoppskrift.no Matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Elgspyd




Elgspyd oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Mørt elgkjøtt egner seg godt til rask steking i panne. Gi kjøttet noen timer i marinade for riktig å fremheve smaken av ”skogens konge”.

Oppskriften inneholder 180 Kalorier, 5 g Karbo, 7 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Oppskriften er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grytrefilet av elg

Marinade:

2dlolje
1dlrødvin
5stkknuste einebær
1tstørket timian
0,5stkhakket løk
trespyd (ligget i vann i minst 15 minutter)
1tssalt
0,5tspepper
2ssMargarin

Grønnsaker:

0,5stkrødbete
0,5stkknollselleri (sellerirot)
150grsukkererter
100grkantarell
1pakkefrisk spinat
2sssmør
1tssalt
0,5tspepper

Sjysaus:

1dlmadeira
1dlrødvin
0,5dlsherryeddik
0,5dlripsgelé
0,5dlripsgelé
3sssmør


Annonse



Næringsdeklarasjon for Elgspyd!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier179.54945.23Kcal
Protein7.1237.49gram
Karbohydrat5.1327.01gram
Kostfiber1.035.42gram
Fett12.8667.70gram
Mettet fett3.4318.06gram
Alkohol1.82 %
Salt0.784.08gram
Pris på oppskriftenKr 15.01Kr 79.02Kroner
Hele oppskriften veier2 106 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i biter, ca. 4 x 4 cm, og legg det i en dobbel plastpose. Hell over marinade, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller gjerne natten over i kjøleskap.

2. Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene. Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider. Etterstek i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.

3. Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og gelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn smør.

4. Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler. Stek kantarell og fres grønnsakene i smør i en kjele i 4 -5 minutter. Krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat. Server med en gang spinaten har falt sammen.

Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En potetmos smaker godt til.

Tips
Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og legges kaldt til de skal stekes. Ta dem ut av kjøleskapet en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg dessuten utmerket for tilberedning på grillen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29503)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Grillmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgspyd.Elgspyd.
Denne retten har 179,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.