Fotograf:
Matprat.no
Mørt elgkjøtt egner seg godt til rask steking i panne. Gi kjøttet noen timer i marinade for riktig å fremheve smaken av ”skogens konge”. Oppskriften inneholder
179 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgspyd er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3809 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgspyd!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 178.56 | 940.07 | Kcal |
Protein | 7.15 | 37.64 | gram |
Karbohydrat | 5.13 | 27.01 | gram |
Kostfiber | 1.11 | 5.84 | gram |
Fett | 12.72 | 66.97 | gram |
Mettet fett | 3.36 | 17.69 | gram |
Alkohol | 1.82 % | | | |
Salt | 0.77 | 4.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 15.01 | Kr 79.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 106 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,49 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i biter, ca. 4 x 4 cm, og legg det i en dobbel plastpose. Hell over marinade, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller gjerne natten over i kjøleskap.
2. Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene. Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider. Etterstek i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.
3. Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og gelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn smør.
4. Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler. Stek kantarell og fres grønnsakene i smør i en kjele i 4 -5 minutter. Krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat. Server med en gang spinaten har falt sammen.
Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En potetmos smaker godt til.
Tips
Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og legges kaldt til de skal stekes. Ta dem ut av kjøleskapet en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg dessuten utmerket for tilberedning på grillen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29503)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-05-30
Oppdatert dato:2014-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift