Hermetiske tyttebær





Ingredienser

Tyttebær
500 g sukker pr kg bær
Litt vann


Annonse



Fremgangsmåte:

Det brukes kun røde fullmodne bær. Alt annet renses vekk. Ha bærne i en gryte og tilsett litt vann. Kok opp og la bærne koke uten lokk i ca 20 minutter. Rør inn sukker og kok ytterligere 10 minutter.

Vask og forvarm glass. Hell tyttebærne i glassene og sett på tett lokk, Snu på hodet og la de stå 10 minutter. Glassene trengs ikke å hermetiseres. Men hvis det ønskes kan de hermetiseres 30 minutter i 90°C vannbad. Men dette er kun hvis temperaturen er for lav ved fylling av glassene. Tyttebær inneholder benzosyre og dette gjør de meget holdbare.

Fremgangsmåte se min guide om hermetisering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 15270)
Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-08-25
Oppdatert dato:2003-08-25
Lesere: 2568 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.