Hjemmelaget Tjukklefse





Hjemmelaget Tjukklefse inneholder 325 Kalorier, 49 g Karbo, 7 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Hjemmelaget Tjukklefse har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjemmelaget Tjukklefse er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlkefir- eller kulturmelk eller yoghurt naturell
2stkegg
4dlsukker
1,5sshornsalt
Ca 1kghvetemel
250grmeierismør


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelaget Tjukklefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier325.237 206.71300.28Kcal
Protein6.60146.256.09gram
Karbohydrat48.631 077.5844.90gram
Kostfiber1.5333.901.41gram
Fett11.25249.2910.39gram
Mettet fett6.72148.916.20gram
Salt0.194.140.17gram
Pris på oppskriftenKr 2.19Kr 48.53Kr 2.02.-
Hele oppskriften veier2 216 totalt2 216 pr porsj92 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 lefser

Rør sammen melk, egg, sukker og hornsalt. Smuldre smøret i nesten alt melet ( hold av mel til utbaking)og bland det med melken. La deigen ligge kaldt slik at den blir god å kjevle. Kjevle til en tykk leiv og stikk ut rundinger ca. 15 cm. i diameter.

Stek pent gylne på begge sider på takke eller vanlig stekepanne, gjerne med teflonbelegg. Tjukklefsene er fint å fryse ned. De smaker herlig nystekte eller nylunkne med meierismør og brunost på.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2533)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Lesere: 19651 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.