Hjemmelaget Tjukklefse inneholder
327 Kalorier,
49 g Karbo,
7 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Hjemmelaget Tjukklefse har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelaget Tjukklefse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 7 lesere
Lesere:
23345 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelaget Tjukklefse med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 326.54 | 7 235.73 | 301.49 | Kcal |
Protein | 6.90 | 152.90 | 6.37 | gram |
Karbohydrat | 48.63 | 1 077.58 | 44.90 | gram |
Kostfiber | 2.26 | 50.08 | 2.09 | gram |
Fett | 11.10 | 245.96 | 10.25 | gram |
Mettet fett | 6.56 | 145.36 | 6.06 | gram |
Salt | 0.16 | 3.65 | 0.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.19 | Kr 48.53 | Kr 2.02 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 216 totalt | 2 216 pr porsj | 92 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
lefser
Rør sammen melk, egg, sukker og hornsalt. Smuldre smøret i nesten alt melet ( hold av mel til utbaking)og bland det med melken. La deigen ligge kaldt slik at den blir god å kjevle. Kjevle til en tykk leiv og stikk ut rundinger ca. 15 cm. i diameter.
Stek pent gylne på begge sider på takke eller vanlig stekepanne, gjerne med teflonbelegg. Tjukklefsene er fint å fryse ned. De smaker herlig nystekte eller nylunkne med meierismør og brunost på.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2533)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.