Hvalkjøtt skåret i passe biffskiver
Olje eller margarin til steking.
1 løk skåret i ringer
1 neve frisk champignon
God rødvinseddik eller balsamico
Mørk soyasaus.
Nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i biffer med etpar cm tykkelse og tørk godt av det. Ha litt olje/margarin i stekpannen, la pannen bli skikkelig varm,og stek kjøttet i 1 min. på hver side. Mens det steker drypper du litt soyasaus og eddik over. Kvern også litt pepper over. Snu det stek 1 minutt og gjenta prosedyren med å dryppe eddik/soyasaus over. Legg biffene over på en tallerken, du kan godt brett aluminiumsfolie over. Kok ut pannen i litt vann eller rødvin og ta vare på denne væsken til sausen.
Ha ny margarin/olje i pannen ha oppi løken og stek den lett gyllen, ha oppi soppen og stek etpar minutter til. Ta opp løken/soppen. Sett platen på fullt. Legg oppi biffene og la dem steke ca 1/2 minutt på hver side. Serveres med kokte poteter, pommesfrites, røstipoteter, potetsalat eller ris og en grønn salat.