Fotograf:Matprat.no Hvalkjøtt må tilberedes med kjærlighet. Når du gjør det, er det noe av det møreste kjøttet og mest smakfulle kjøttet du kan spise. Hvalbiff er tradisjonsrik mat, her servert med soppstuing og stekt løk.
Tørk hvalkjøttet med tørkepapir og skjær det i jevnstore biffer. Fjern eventuelle hvite sener/årer. Skjær løk i ringer.
Varm en stekepanne med smør og olje og stek biffene i 1-2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og kvernet pepper. Legg i løk og et pat timiankvister samtidig og la det steke med.
Senk varmen og la biffene ettersteke i 2-3 minutter, avhengig av hvor tykke de er. Bruk en skje og øs stekefettet over biffene et par ganger.
Løft biffene ut av stekepannen og la dem hvile i ca 4-5 minutter. La løken fortsette å steke på lav vare mens kjøttet hviler.
Rens og skjær sopp i mindre biter eller skiver. Finhakk løk. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. krydre med litt salt og pepper. Tilsett créme fraîche eller fløte. La sausen koke et par minutter og smak til med soyasaus og litt hakket timian. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk.
Server gjerne hvalbiffene med kokte poteter og pynt med frisk timian.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35904)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2021-09-07
Oppdatert dato:2021-09-07