Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær. Fjern eventuelle skadede bær.
Du kan også bruke frosne bær fra frysedisken.
Gi bærene et hurtig oppkok uten Sukrin.
Rør syltepulveret sammen med jordbærene. Kok blandingen i ca 2 min. under omrøring. Rør inn Sukrin og gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle.
Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt.
Oppbevar syltetøyet kjølig.
Dette syltetøyet inneholder 80% bær og gir kun 23 kalorier pr 100 g,
dvs. en besparelse på 90% i forhold til fullsukret syltetøy.
Alternativt Sukrin pluss som er dobbelt så søtt som sukker. 100 g Sukrin pluss gir en middels søtning. Hvis du har syrlige bær, eller vil at syltetøyet skal være ekstra søtt kan du bruke opptil 200 g Sukrin pluss (noe som vil tilsvare ca 400 g sukker).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 24443)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Diett/allergi:
Diabetes mat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-03-31
Oppdatert dato:2017-03-31