Kalvedans på samisk vis





Ingredienser



Annonse



Fremgangsmåte:

Kjøtt av en nyfødt reinsdyrkalv kokes mørt i vann. Skrelte, kokte poteter tilsettes (forhold 1 : 1). Dette røres sammen i gryta og smakes til med salt.
Kalvedansen spises som grøt med et smørøye i midten.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18293)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-21
Oppdatert dato:2004-07-21
Lesere: 6382 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pho med reinsdyrskav.Pho med reinsdyrskav.
Denne retten har 80,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stilksellerisuppe med reinsdyr.Stilksellerisuppe med reinsdyr.
Denne retten har 76,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttsuppe med havregryn.Kjøttsuppe med havregryn.
Denne retten har 57,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.