Stilksellerisuppe med reinsdyr



Stilksellerisuppe med reinsdyr oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Dette er en kjempegod suppe som passer ypperlig som forrett i finere anledninger. Suppas milde gode smak får her følge av syltede småløk og velsmakende reinsdyrkjøtt. En fryd for ganen.

Oppskriften inneholder 76 Kalorier, 6 g Karbo, 3 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stilksellerisuppe med reinsdyr er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2492 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
200grflatbiff av reinsdyr
0,5tssalt
0,25tspepper
2ssmargarin

Stilksellerisuppe:

1bunt(er)stilkselleri (stangselleri)
2feddhvitløk
5dlvann
2stkgrønnsakbuljong (terning)
2dlfløte
0,5tspepper

Syltet løk og stilkselleri:

12stkstjerneløk
1stang(stenger)stilkselleri (stangselleri)
1dlsukker
1dleddik, 7 %
1dlvann




Næringsdeklarasjon for Stilksellerisuppe med reinsdyr!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75.82465.98Kcal
Protein2.7316.78gram
Karbohydrat5.8636.02gram
Kostfiber1.207.38gram
Fett4.3426.67gram
Mettet fett2.5115.43gram
Salt0.412.51gram
Pris på oppskriftenKr 7.60Kr 46.71Kroner
Hele oppskriften veier2 458 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo30,91 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask og skjær stilkselleri i grove biter (spar en stang til senere), finhakk hvitløk og ha dette i en kjele sammen med vann og buljongterninger. Kok opp, tilsett matfløte og la suppen småkoke til stilksellerien blir myk, ca. 10 minutter.
Kjør suppen med stavmikser til du får en jevn og glatt suppe. Sil suppen og smak til med salt og pepper.
Skrell løk fra roten og opp. Bevar tuppen på løken siden det er den som gjør at den henger fint sammen. Skjær stilkselleri tynne skiver.
Kok opp sukker, eddik og vann. Legg i løk og kok videre i 1 minutt. Skru av varmen og tilsett stilkselleri. La dette trekke til laken har romtemperatur.
Hvis du skal lage dette god tid i forveien bør du vente med å tilsette stilkselleri. Kok heller opp litt av laken før servering og ha i stangselleri. La den trekke i noen minutter før du har dette sammen med løken.
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper og brun det på alle sider i en varm stekepanne med margarin til det får en fin stekeskorpe. Legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C til det har den stekegrad du liker. 53-55°C for lite stekt og 60 -65°C for medium stekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.

Legg syltet løk og stilkselleri i suppeskåler. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg over. Sørg for at suppen er varm og hell den på rett før servering. Hell gjerne fra en liten karaffel eller mugge ved bordet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32778)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Innlagt dato:2016-12-30
Oppdatert dato:2016-12-30


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttsuppe med havregryn.Kjøttsuppe med havregryn.
Denne retten har 57,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stilksellerisuppe med reinsdyr.Stilksellerisuppe med reinsdyr.
Denne retten har 75,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pho med reinsdyrskav.Pho med reinsdyrskav.
Denne retten har 80,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.