Fotograf:Matprat.no Dette er en kjempegod suppe som passer ypperlig som forrett i finere anledninger. Suppas milde gode smak får her følge av syltede småløk og velsmakende reinsdyrkjøtt. En fryd for ganen.
Oppskriften inneholder 76 Kalorier, 6 g Karbo, 3 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stilksellerisuppe med reinsdyr!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
75.68
465.12
Kcal
Protein
2.74
16.84
gram
Karbohydrat
5.86
36.02
gram
Kostfiber
1.11
6.82
gram
Fett
4.34
26.67
gram
Mettet fett
2.56
15.73
gram
Salt
0.41
2.51
gram
Pris på oppskriften
Kr 7.60
Kr 46.71
Kroner
Hele oppskriften veier
2 458
gr totalt
gram
Lavkarbo energi er
30,97 %
Fremgangsmåte:
Vask og skjær stilkselleri i grove biter (spar en stang til senere), finhakk hvitløk og ha dette i en kjele sammen med vann og buljongterninger. Kok opp, tilsett matfløte og la suppen småkoke til stilksellerien blir myk, ca. 10 minutter.
Kjør suppen med stavmikser til du får en jevn og glatt suppe. Sil suppen og smak til med salt og pepper.
Skrell løk fra roten og opp. Bevar tuppen på løken siden det er den som gjør at den henger fint sammen. Skjær stilkselleri tynne skiver.
Kok opp sukker, eddik og vann. Legg i løk og kok videre i 1 minutt. Skru av varmen og tilsett stilkselleri. La dette trekke til laken har romtemperatur.
Hvis du skal lage dette god tid i forveien bør du vente med å tilsette stilkselleri. Kok heller opp litt av laken før servering og ha i stangselleri. La den trekke i noen minutter før du har dette sammen med løken.
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper og brun det på alle sider i en varm stekepanne med margarin til det får en fin stekeskorpe. Legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C til det har den stekegrad du liker. 53-55°C for lite stekt og 60 -65°C for medium stekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
Legg syltet løk og stilkselleri i suppeskåler. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg over. Sørg for at suppen er varm og hell den på rett før servering. Hell gjerne fra en liten karaffel eller mugge ved bordet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32778)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe Innlagt dato:2016-12-30
Oppdatert dato:2016-12-30
Lesere: 1035 totalt.