Fotograf:Mari Svenningsen En deilig, mettende suppe med reinsdyrkjøtt til kalde høstkvelder. Suppen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene kan få utvikle seg.
1. Skjær grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann, ha i salt og legg i kjøttet. La det småkoke (syde) sammen med baconterningene ca. 1 time eller til det mørt. Skum godt underveis.
2. Skrell grønnsakene og potetene og skjær dem i terninger.
3. Tilsett grønnsaker og havregryn når kjøttet er mørt. Kok til grønnsakene er møre og suppen jevner seg litt. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne denne suppen med flatbrød eller lefse til. Noen liker også å ha litt rømme til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 30078)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-02-02
Oppdatert dato:2017-02-02