Ingredienser
poteter, antall poteter pr. porsjon kommer an på størrelsen, men 4-5 små eller 3-4 noe større poteter
grovt salt, gjerne havsalt
litt vann
kjøkkenhåndkle
Mojo-saus:
1 pose majones
1-2 finhakkede hvitløkbåter
saft av 1/2 sitron
2-3 ss lettrømme
finhakket rød eller gul paprika
litt paprikapulver
Fremgangsmåte:
Nypoteter er de beste til denne retten, men når de ikke finnes, velger man små og fine poteter. Vi har brukt mandelpoteter, og de passet godt til denne retten. Potetene skal spises med skallet på.
Vask og skrubb potetene veldig godt. Legg alle i en kjele, men ikke helt til kanten. Hell et par ca. vann i bunnen av kjelen. Strø rikelig med grovt salt over potetene. På toppen legges et kjøkkenhåndkle og lokket settes på. Sett gjerne noe tungt oppå, slik at ikke dampen siver ut. Kok opp og skru litt ned underveis, men ikke ta av lokket. Det tar ca. 1 time før de er ferdige. Hell av resterende vann og sett kjelen tilbake på platen uten håndkle og lokk, for å tørke potetene. Server med mojo-saus.Rør majonesen godt med hvitløk, sitronsaft og lettrømme. Tilsett finhakket paprika og litt paprikapulver. La sausen stå litt før den serveres.
Du kan også servere aïoli (foran på fatet) til potetene, som er den samme som mojosausen, men uten paprika.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 2,4 poeng fra 9 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 340)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10
Lesere:
29542 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift