Ingredienser
1 porsjon
blåbær 1 1/2 liter 4 dl vann 4-5 dl sukker pr. l saft
bringebær 2 liter 3-4 dl 4-6 dl sukker pr. l saft
multer 2 liter 3-4 dl 4-6 dl sukker pr. l saft
Fremgangsmåte:
Natriumbensoat brukes som konserveringsmiddel.
Bruk modne bringebær eller blåbær. Skyll dem og ha dem i en stor kjele. Hell i vannet og la det koke under lokk i 10 minutter.
Hell bærmassen i et sileklede og la det stå og renne av i ca 30 minutter.
Mål eller vei saften. Kok den opp og tilsett sukker ut fra ovenstående tabell.
Kok saften opp igjen og skum den godt.
Hell saften i varme, rene flasker som lukkes med en gang. Er det brukt naturkork, dyppes toppen i smeltet parafin når flasken er avkjølt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9430)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Saft
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2003-04-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift