Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Lettsaltet og røkt kalkun oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Lettsaltet og røkt kalkun



Lettsaltet og røkt kalkun inneholder 105 Kalorier, 0 g Karbo, 23 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Lettsaltet og røkt kalkun har ingen allergener
Lettsaltet og røkt kalkun er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
1stkfersk kalkun

Saltlake pr. liter vann:

100 g nitritsalt (gir rosa farge - kjøpes på apotek)
50 g sukker




Næringsdeklarasjon for Lettsaltet og røkt kalkun!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier104.80366.80Kcal
Protein22.6079.10gram
Karbohydrat0.000.00gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett1.605.60gram
Mettet fett0.501.75gram
Salt0.170.60gram
Pris på oppskriftenKr 14.49Kr 50.72Kroner
Hele oppskriften veier3 500 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fremgangsmåte:

Kalkun egner seg svært godt å lettsalte og røke. Dette er en jobb som krever litt utstyr, bl.a. røkeskap. Det er derfor best å få gjort jobben hos din lokale pølsemaker. Husk å avtale med pølsemakeren i god tid før selskapet!

Dette er en mild saltlake som bør sprøytes inn i kjøttet. La kalkunen ligge natten over før den røkes. Kalkunen bør være tørr. Røk kalkunen i ½ - ¾ time. Røk gjerne flere kalkuner samtidig. De kan gjerne fryses hvis du røker mer enn du trenger. De kan være enten stekte eller rå, hele eller i stykker.

Tilberedning:
Pakk kalkunen inn i aluminiumsfolie. Sett kalkunen i stekeovnen og stek den ved 160 °C i ½ time pr. kilo. Da er den ferdig. Avkjøl. Skjær opp kalkunen på samme måte som helstekt kalkun.

Lettsaltet og røkt kalkun kan gjerne serveres i følge med Waldorfsalat eller Valenciasalat, potetsalat og godt bakverk på et koldtbord.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2462)
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Lesere: 4041 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.