Lettsaltet og røkt kalkun inneholder
105 Kalorier,
0 g Karbo,
23 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Lettsaltet og røkt kalkun har ingen allergener
Lettsaltet og røkt kalkun er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lettsaltet og røkt kalkun!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.80 | 366.80 | Kcal |
Protein | 22.60 | 79.10 | gram |
Karbohydrat | 0.00 | 0.00 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 1.60 | 5.60 | gram |
Mettet fett | 0.50 | 1.75 | gram |
Salt | 0.17 | 0.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.49 | Kr 50.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 500 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte:
Kalkun egner seg svært godt å lettsalte og røke. Dette er en jobb som krever litt utstyr, bl.a. røkeskap. Det er derfor best å få gjort jobben hos din lokale pølsemaker. Husk å avtale med pølsemakeren i god tid før selskapet!
Dette er en mild saltlake som bør sprøytes inn i kjøttet. La kalkunen ligge natten over før den røkes. Kalkunen bør være tørr. Røk kalkunen i ½ - ¾ time. Røk gjerne flere kalkuner samtidig. De kan gjerne fryses hvis du røker mer enn du trenger. De kan være enten stekte eller rå, hele eller i stykker.
Tilberedning:
Pakk kalkunen inn i aluminiumsfolie. Sett kalkunen i stekeovnen og stek den ved 160 °C i ½ time pr. kilo. Da er den ferdig. Avkjøl. Skjær opp kalkunen på samme måte som helstekt kalkun.
Lettsaltet og røkt kalkun kan gjerne serveres i følge med Waldorfsalat eller Valenciasalat, potetsalat og godt bakverk på et koldtbord.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2462)
Kategori:
Kalde retter
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Lesere:
4080 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.