Måke i viltsaus



Ingredienser

4 porsjoner

2 måker
Eddikvann 3 ts eddik pr liter
60 g margarin
3 dl kokende vann
3 dl melk
1 ts salt
1,5 dl rømme
2,5 ss hvetemel
0,5 dl vann




Fremgangsmåte:

Flå måkene, skjær av hodet, ta ut innvoller og innmat.
Vask fuglene godt.
Legg så fuglene 4 timer i eddikvann for å fjerne tran smak Tørk fuglene og bind bena inn til kroppen. Brun fuglene i en jerngryte med margarin. Brunes over det hele. Legges så med brystet ned i gryten. Spe med kokende vann og melk. Tilsett salt og la fuglene koke til de er møre ved svak varme. C 1,5 timer. Hell over rømme når det er en halv time igjen.
Ta opp fuglene og hold dem varme. Sil evt sjyen og tilsett en jevning av mel og vann. Rør godt. Smak til med salt og evt sukkerkulør og kok i ca 10 minutter.
Fuglene klippes langs brystbenet og på hver side av ryggbenet. Del så hver halve fugl i 2.
Anrettes på fat, server med saus, poteter og sesongens grønnsaker.

For å dempe måkesmaken kan det brukes forskjellige krydder ved steking og i sausen. For eksempel løk, nellik, pepper og div krydderurter

Ærfugl og lomvi kan tilberedes på samme måte.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2906)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-29
Oppdatert dato:2002-12-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fyllte vaktler.Fyllte vaktler.
Denne retten har 257,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.