Ingredienser
4 porsjoner
2 måker
Eddikvann 3 ts eddik pr liter
60 g margarin
3 dl kokende vann
3 dl melk
1 ts salt
1,5 dl rømme
2,5 ss hvetemel
0,5 dl vann
Fremgangsmåte:
Flå måkene, skjær av hodet, ta ut innvoller og innmat.
Vask fuglene godt.
Legg så fuglene 4 timer i eddikvann for å fjerne tran smak
Tørk fuglene og bind bena inn til kroppen. Brun fuglene i en jerngryte med margarin. Brunes over det hele. Legges så med brystet ned i gryten. Spe med kokende vann og melk. Tilsett salt og la fuglene koke til de er møre ved svak varme. C 1,5 timer. Hell over rømme når det er en halv time igjen.
Ta opp fuglene og hold dem varme. Sil evt sjyen og tilsett en jevning av mel og vann. Rør godt. Smak til med salt og evt sukkerkulør og kok i ca 10 minutter.
Fuglene klippes langs brystbenet og på hver side av ryggbenet. Del så hver halve fugl i 2.
Anrettes på fat, server med saus, poteter og sesongens grønnsaker.
For å dempe måkesmaken kan det brukes forskjellige krydder ved steking og i sausen. For eksempel løk, nellik, pepper og div krydderurter
Ærfugl og lomvi kan tilberedes på samme måte.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 2906)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-29
Oppdatert dato:2002-12-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift