Oppbevaring av molter på Tanavis



Ingredienser





Fremgangsmåte:

Samene mener at den beste måten å bevare molter på, er å gi dem et lett oppkok helt uten tilsetning av sukker. Bærene legges deretter i trebutter og kan oppbevares over lengre tid under tett lokk på et kjølig sted.

Moltegrøten spises med melk og et lite sukker dryss ved festlige anledninger, på eller ved siden av vasskake eller gjæret samisk brød.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18279)
Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødgrøt 2.Rødgrøt 2.
Denne retten har 53,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærgrøt med råkrem.Bærgrøt med råkrem.
Denne retten har 138,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.