Ostefondue 3 inneholder
234 Kalorier,
1 g Karbo,
16 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Ostefondue 3 har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ostefondue 3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3011 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ostefondue 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 234.49 | 612.31 | Kcal |
Protein | 15.57 | 40.66 | gram |
Karbohydrat | 1.11 | 2.90 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.05 | gram |
Fett | 15.51 | 40.50 | gram |
Mettet fett | 9.82 | 25.64 | gram |
Alkohol | 4.02 % | | | |
Salt | 0.64 | 1.66 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.08 | Kr 31.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 045 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,89 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kosemat i høstmørket. Bland gjerne ulike oster.
Bruk tykkbunnet gryte. Gni den inn med hvitløk. Varm vinene nesten til kokepunktet. Bland revet ost og maisenna og rør det inn i den varme vinen i små porsjoner. Rør godt. Tilsett eventuelt sherry. Et godt spritbluss er viktig for å holde ostemassen varm. Hver gjest får gaffel og loff/brødterninger og dypper så selv i den lekre, duftende gryten.
Tips:
Biter av kokt eller stekt kjøtt, rensede reker og biter av grønnsaker smaker også godt dyppet i ostefondy.
Hvis fondyen skiller seg kan mer maisenna røres ut ilitt vin og brukes som jevning.
Tørr hvitvin eller te er godt drikke til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 16050)
Kategori:
Fondue
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-10-23
Oppdatert dato:2003-10-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.