Ostefondue 3



Ostefondue 3 inneholder 234 Kalorier, 1 g Karbo, 16 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Ostefondue 3 har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ostefondue 3 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2658 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1feddhvitløk (kan sløyfes)
4dlhvitvin, tørr
600grVellagret Norvegia, Revet Jarlsberg, Sveitser eller annen revet ost, gjerne i blanding med revet ve
1ssmaisenna
3sstørr sherry (kan sløyfes)
pepper eller muskat, nymalt
daggammel loff/brød




Næringsdeklarasjon for Ostefondue 3!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier234.49612.31Kcal
Protein15.5740.66gram
Karbohydrat1.112.90gram
Kostfiber0.020.05gram
Fett15.5140.50gram
Mettet fett9.8225.64gram
Alkohol4.02 %
Salt0.641.66gram
Pris på oppskriftenKr 12.08Kr 31.54Kroner
Hele oppskriften veier1 045 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,89 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kosemat i høstmørket. Bland gjerne ulike oster.

Bruk tykkbunnet gryte. Gni den inn med hvitløk. Varm vinene nesten til kokepunktet. Bland revet ost og maisenna og rør det inn i den varme vinen i små porsjoner. Rør godt. Tilsett eventuelt sherry. Et godt spritbluss er viktig for å holde ostemassen varm. Hver gjest får gaffel og loff/brødterninger og dypper så selv i den lekre, duftende gryten.

Tips:
Biter av kokt eller stekt kjøtt, rensede reker og biter av grønnsaker smaker også godt dyppet i ostefondy. Hvis fondyen skiller seg kan mer maisenna røres ut ilitt vin og brukes som jevning.
Tørr hvitvin eller te er godt drikke til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 16050)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-10-23
Oppdatert dato:2003-10-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.