Fotograf:
Ingvar Eriksson og Sigurd Fandango/Forlaget PRESS
Tips:
Du vil få en liten tupp på hver kule etter sprøytingen.
Dypp en finger i kaldt vann og trykk tuppene flate, så får du en fin, rundt overflate.
Ingredienser
30 porsjoner
Vannbakkelsrøre
Vaniljekrem
3 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Fyll vannbakkelsrøren i en
sprøytepose med rund tyll med diameter på 1 cm. Sprøyt
små kuler på størrelse med envalnøtt på stekebrettet.
Stek vannbakkelskulene i ca. 20 minutter. Det er viktig å
ikke åpne ovnen under først halvdel, for da kan kulene
falle sammen. Når kulene høres hule ut når du banker på
dem, er de ferdige. Ta kulene ut av ovnen og la dem
avkjøles på rist.
Fyll vaniljekremen i en sprøytepose med rund tyll med
diameter på ca. 3 med mer. Stikk tyllen gjennom bunnen på
vannbakkelskulen og sprøyt vaniljekrem inn i kulen. Dryss
med melis før servering.
Variasjon:
Profiterolene kan fylles med alt hva du
møtte ønske deg: Pisket krem, sjokoladekrem, bærkrem,
syltetøy osv. For å få en enda mer luksuriøs variant kan du
dyppe kulene i sjokolade eller karamell før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Baker og konditor nr 4 - 2011
(Intern: 28427)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-04-30
Oppdatert dato:2011-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift