Fotograf:Frukt.no Grove scones er veldig raske å lage for de hever med bakepulver. De bør spises nystekte, men er også supre å fryse. Ha godt med finhakkede eller revne grønnsaker i deigen - det gir saftige scones. Fine til frokost, lunsj og nistepakken.
Bland sammen alt det tørre.
Tilsett olje, melk og yoghurt.
Rør rundt.
Bland i grønnsakene og ost (bruk grønnsaker du har til overs, gjerne også urter).
Rør sammen deigen, men ikke arbeid med den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde eller avlange ”kaker” (2-3 cm tykke).
Legg dem på stekeplate med bakepapir.
Skjær hver ”kake” i 4-6 kakestykker, nesten tvers igjennom. Dryss gjerne litt havregryn og eller valnøtter på.
Stek sconesene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter.
Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34256)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-09-14
Oppdatert dato:2018-09-14