Fotograf:
Matoppskrift.no
Ekte berlinerboller. Dette er bare så utrolig godt og avhengighetsskapende. Vi brukte bringebærsyltetøy inni de, men dette er jo valgfritt.
Tips: Om du skal bruke frityrkokeren til vårruller ol og har ny olje i, lag berlinerboller først. Det er greit å fritere denne veien, men ikke med vårrull først og så berlinerboller. Vi har en stor frityrgryte og pleier alltid å lage de tingene som trenger helt ren olje først. Oppskriften inneholder
338 Kalorier,
34 g Karbo,
5 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen) er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 14 lesere
Lesere:
22842 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Berliner-boller (Berliner Pfannkuchen)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 337.74 | 5 528.40 | Kcal |
Protein | 5.42 | 88.72 | gram |
Karbohydrat | 34.19 | 559.65 | gram |
Kostfiber | 1.94 | 31.76 | gram |
Fett | 16.66 | 272.70 | gram |
Mettet fett | 6.35 | 103.94 | gram |
Alkohol | 3.64 % | | | |
Salt | 0.04 | 0.69 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.92 | Kr 113.27 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 637 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,49 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør gjæren ut i lunken melk og rør dette sammen med piskede egg. Tilsett salt, sukker, revet sitronskall og rom og bland det hele med siktet mel til en jevn deig. La deigen stå tildekket til heving ca 20 minutter på lunt sted.
Kna deigen opp og kjevle den ut på melet bakebord til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut sirkler med et vannglass. Legg 1 liten skje syltetøy på halvparten av sirklene og legg de andre sirklene over. Sørg for at syltetøyet blir helt dekket. Klem deigen sammen rundt kantene. La så bollene stå til heving under et bakeklede i nye 20 minutter.
I mellomtiden varmer man frityren i en tykkbunnet gryte. Temperaturen er som den bør være når en loffterning blir gyllen i løpet av ett minutt.
Kok bollene gyllenbrune på begge sider. Ha bare to-tre stykker i gryten om gangen, ellers synker temperaturen for mye, slik at de øvrige bollene eventuelt blir tunge og grå. Ta bollene opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige. La dem dryppe på et fettsugende papir ett øyeblikk før du ruller dem i sukker. De smaker best når de er lunkne.
PS: Det er kommet korrigering fra lesere her på at rom ikke brukes i ekte berlinerboller. Så ta det til etterretning om en vil være autentisk. Øk evt annen væske.
Det er og varianter som bruker glasur med rom.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6656)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Tyskland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-09-21
Oppdatert dato:2014-09-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift