Fotograf:Dansukker Vakre munker som smaker aller best nystekte! Danske epleskiver er verdenskjent og hører til på danske kakebodr til jul. Det merkelige er at de ikke inneholder epler.
Smelt smøret, og avkjøl det litt.
Bland alle de tørre ingrediensene. Rør inn melk, eggeplommer, smeltet smør og revet sitronskall.
Visp eggehvitene til et fast skum, og vend dem forsiktig ned i røren.
Varm en munkepanne, og pensle den med litt smeltet smør.
Ha i en klatt røre slik at det nesten fyller fordypningene i pannen. Snu dem halvt rundt, og stek videre til de er ferdigstekte. Tips: Bruk et grillspyd eller en gaffel.
Legg de ferdige epleskivene på en tallerken med melis.
Sikt over rikelig med melis når alle er ferdigstekte, dypp dem i et godt syltetøy – og nyt!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33440)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2017-11-22
Oppdatert dato:2017-11-22